Verili by ste dieťaťu, že ho bolí hlavička?

2. okt 2022

Ahojte mamičky chcem sa s vami poradiť ohľadom 4 ročnej dcérky..keď som ju večer ukladala spat a odišla som z jej izbičky začala ma volať naspäť že ju boli hlava..ukázala mi že nad obočím ju boli povedala že si buchla hlavičku ale nemá tam veľmi o čo si buchnúť..aké ale sekúnd na to sa zase začala smiať a vystrájat na postieľke..skákať..a podobne .keď som sa.jej o 5 minút opýtala či ju ešte boli povedala že áno..ale zase popritom široký úsmev..tak ja neviem ..má teraz aj husté sople.. je nachladnuta..

kythos21
2. okt 2022

Určite verila. Ľahla si k nej, pomojkala a pomohla jej zaspať

dzulli1980
2. okt 2022

Zrejme má chytené dutiny, to je brutálna bolesť, neviem, čo jej dávaš, mojej veľmi pomáha pri dutinách Kaloba + Olynth HA, ten nerieši len nos, ale aj čelo, oči atď.

autor
2. okt 2022

@dzulli1980 môže ju bolieť tam kde ukázala teda nad obočím zo zápalu dutín?

euka210
2. okt 2022

Nema preco klamat, moze ju to aj boliet, ale zaroven byt aj v pohode. Keby ju to veeelmi bolelo, tak by zrejme plakala. Pofukat a bude dobre.

euka210
2. okt 2022

Podla nasej dr.take deti este nemaju dutiny...to az dost neskor sa vytvoria.
Kludne sa tam mohla buchnut ale nic nevidno...aby mala hrcu to by sa tak musela buchnut, ze by z toho plakala...celova kost je jedna z najtvrdsich ked nie najtvrdsia kost na hlave.

beata_k
2. okt 2022

Nie. Mozno sa tukla o postel, ale zo soplov to asi nema.

dzulli1980
2. okt 2022

Samozrejme, že môže a je to vysoko pravdepodobné, pokiaľ, ako píšeš, má husté sople ... ja som dutinárka, dcéra je dutinárka, takže z vlastnej skúsenosti píšem ... tie hlieny hore v čelovej oblasti treba rozriediť, nech to ide von.

zuzitko74
2. okt 2022

@euka210 Nám tiež pediatrička vravela, že čelové dutiny sa vyvinú až neskôr.

anavixy
2. okt 2022

Spravne, celove az okolo 8. roku a vyvijaju sa dalej, ostatne su pritomne aj skor.
Ale hlavicka ju moze boliet aj bez upchatych dutin, ak je chora. Zrejme ta bolest nie je nic co vyzaduje ine riesenie, nez pomojkat, ked je vesela. 🙃

zuzinka888
2. okt 2022

Hlava ju boliet moze ale moje deti zmenia aj spravanie- su smutne, neskacu, neziapu. Teba bolieva hlava? Nespomimala si pred nou, ze ta boli hlava?- moze putat pozornost. Ked mal muz zlomenu nohu tak syna vzdy ked mal nieco robit a nechcel tak ho rozbolela nozicka- hlavne vo skolke ked cvicili/ kreslili- neznasal to. Boli sme u obvodnej- rengen chirurgia- ortopedia.... no des. Az potom som si vsimla ze ho boli pri aktivitach ktore nema rad.... takze simulant odmalicka😂😂😂. Treba dcerku odsledovat skusit dat obklad. Namastit kremom alebo aj nalepit naplast. Mozno puta len pozornost. Ak nepomoze poradit sa s lekarom.

monicka976
2. okt 2022

Vzdy verim ked sa na nieco stazuje, odsledujem pozornejsie priznaky a podla potreby preliecim hned na zaciatku resp.sa radim s pediatrickou. Moj je taky isty, skace, jasi sa, smeje, vystraja aj ked je prechladnuty 🙂 a niekedy naozaj staci pomojkat, oddychnut a objatie od maminy je najlepsie analgetikum 🥰

babydesire
2. okt 2022

Ano verila by som, lebo 4rocne deti este velmi nechapu spojitosti lož=vyhoda, ziskanie niecoho co chce atd. A tiez preto ze deti este nevefia tak opusat bolest. ak ich nieco boli no nie velmi mizu byt hrave...take male dieta este nevie povedat, trochu ma to tuto pobolieva ako ked mam upchate dutiny, idem si lahnut som uz unavena aby to nebolelo... teraz su chripky, prechladnutia, korona... takze uspat a rano sa uvidi

kythos21
2. okt 2022

@euka210 toto nemozete myslieť vážne 🫣🫣🫣🫣🫣 sorry ale toto je blud roka

kythos21
2. okt 2022

@zuzitko74 brutálna hlúposť
Pozrite súši Rtg lebky dieťaťa!

miadi
3. okt 2022

Moze ju boliet hlava bez toho zeby si ju udrela. Staci ak malo pije tekutin. Zas nie je to taka bolest zeby sa nemohla usmiat ci na to aj zabudnut.

kassandra25
3. okt 2022

Ano, mohla ju boliet. Treba davat dostatocny pitny rezim, moze dojst aj choroba, ako ti tu píšu, dutiny..., a ked sa budeme ku detom chovat tak, ako ty podobis, ze zivot je sama zdrobnenina, postielka, hlavicka, mamicka, dcerka, izbicka, tak aj to dieta si vsimne, ze s tebou moze inaksie ako s ostatnymi. Prave pred tebou by si toho viac mohla povymyslat ako pred ostatnymi ludmi, ktori sa vyjadruju nie ako v spevokole básnicky.

elizabet173
3. okt 2022

nie, neverila, keď o pár sekúnd začne vystrájať v postieľke, tak si tú hlavičku maximálne buchla a je to zastierací manéver, ako privolať matku, To zvládnu aj mladšie deti, ešte pozerajú o očku, ako to funguje 🙂. Hlava môže dieťa bolieť, alebo to ani nemusí byť bolesť, ale dieťa sa necíti komfortne, len to nedokáže ešte slovne vyjadriť. Ale asi by sa o pár sekúnd nesmialo a neskákalo.

autor
3. okt 2022

@elizabet173 toto mi ona robi casto..bolí, bolí, a o par sekund sa uz rehoce a beha tak neviem fakt...dakedy som uz zufala z nej

elizabet173
3. okt 2022

asi zistila, že to na teba funguje

ecko80
3. okt 2022

Syn ma 6 a pol roka a aktualne silny zapal dutin, prínosovych a aj na cele. Boli sme na ORL, robili mu rtg, dutiny na cele normálne ma. Ma silnú bolesť hlavy.

euka210
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
21. okt 2022

@kythos21 bola som dnes so synom u dr.a spomenula som si na tie dutiny...tak som sa veru opytala...v licach dutiny okolo 4r a celove sa vytvaraju az v 8r. Cize hlava moze boliet, ale nie od dutin.