Ventolín sirup - vaše názory

nikusssik
28. dec 2013

AHojte, mojej dcérke predpísala lekárka ventolín sirup, vraj má predlžený výdych, na prieduškách nemala nič, ale už sme raz mali silný zápal priedušiek tak nám dala tento sirup. Máte s ním skúsenosti? Dcérke nechrapčí, ani nepíska, ale večer začala trocha pokašliavať, nie často, spí pekne. A vysvetlíte mi čo to znamená ten predĺžený výdych?

mariannan
28. dec 2013

Ventolin vraj roztahuje priedusky,dychacie cesty ak sa zle dycha....ako sprej ho mal nas tati proti astme...nasej princeznej ho dala dr lebo uz treti tyzdenma vlhky vykasliavaci kasel ale ma zuzene priedusky tak to tazsie vykasliava...dali sme ho parkrat a je lepsie...konecne po troch tyzdnoch..aj ked mali sme davat 2x2,5ml ale davame tak raz denne 2,5ml...

miku1
28. dec 2013

@nikusssik Ventolin rozťahuje priedušky, moja ho brala keď mala asi 3 mesiace....no veľmi jej to nepomohlo, stále kašľala, nakoniec sme skončili na pľúcnom, kvôli podozreniu na astmu....dostali sme ventolin sprej na inhalovanie a ešte ecobec tiež na inhalovanie. Kašel jej prešiel, až keď mala nejakých 6 mesiacov, dávky ecobecu už berieme len 1 strek každý druhý deň, ventolin už máme vysadený.

nikusssik
autor
28. dec 2013

@miku1 a ako ti kašlala? naša cez deň vobec nic, ked sa hra, pohybuje, ale ked ju ulozime spat, tak vtedy zacne pokasliavat...uvidime, či to prejde, to má taku hodinku v noci ked si pokasle, ale momentálne je zahlienená zo soplíkov, inak nekašle...bola som chorá a asi to nachytala odo mňa, spustili sa sople, potom zhustli a teraz si ak pokasle, ale len ked lezi...

miku1
28. dec 2013

@nikusssik Kašlala hlavne keď si ľahla, predsa len, vtedy ťa najskôr dusí. Keď si v pohybe je to iné. Neviem ani opísať ten kašel, bolo to strašné, mala som pocit, že sa čoskoro zadusí. Týždeň predtým sme boli u lekárky, a mala priedušky úplne čisté, po týždni sa kašeľ zhoršil, no lekárka mala pár dní dovolenky, a keď sme sa k nej dostali, tak už som hore písala ako sme nakoniec dopadli. :( Na roztiahnutie priedušiek jej pomohol až ten ventolin, ktorý inhalovala.

mariannan
28. dec 2013

Skus jej dat vyssie pod hlavou...nieco daj pod matrac...nebudu jej zatekat sopliky a prestane ju aj dusit kasel...aspon trochu to pomoze.

fanta3
28. dec 2013

my sme mali ventolin sprej kvoly opakovanemu zapalu priedusiek a aj teda nejaky cas (cca mesiac) po zapale sme si ho este striekali. So sirupom skusenosti nemame. A na ten predlzeny vydych by bolo asi najlepsie sa doktorky popytat, ta ti to najlepsie vysvetli

kubuliatko
28. dec 2013

nas ventolin sirup vzdy zachrani. sperj a sirup je jedina vec co u nas zabera na suchy drazdivy kasel a ked je velmizahlieneny tak sprej u nas zaberie do 24 hod

nikusssik
autor
28. dec 2013

@miku1
@fanta3
@kubuliatko no ja už mám paniku z toho dýchania nášho, ten zápal priedušiek veru nebola sranda.vtedy som tiež najskôr ochorela ja a potom to chytilo ju...ale bez teploty, zrazu sa jej zle dýchalo a bolo...vtedy ani nekašlala...teraz si pokašle, ale zatiaľ to nieje nejaké hrozné, skôr pokašliavanie.dúfam, že ten sirup zaberie, aj keď vraj je silný na také malé deti, naša má 10 mesiacov...a je to vraj aj záťaž na srdce, je to pravda?

miku1
28. dec 2013

@nikusssik Každý liek má svoje pre aj proti. Ak ti malá teda kašle skôr vtedy, keď leží, daj jej pod matrac napr. deku, tá jej matrac nadvihne a malo by sa jej ľahšie dýchať. Boli dni a noci, kedy mi malá spala v kočíku, kde som jej zdvihla opierku chrbtav do polosedu, a tak sa aspoň vtedy vyspala.

leonela666
28. dec 2013

...syn mával pred pár rokmi doslova záchvaty suchého dráždivého kašľa, až ho vraj z toho bolela hlava a jediné čo zabralo bol Ventolin...niekoľkokrát bol na rôznych vyšetreniach, no nebol to ani zápal priedušiek, ani alergie, dokonca sa chvalabohu nepotvrdila ani astma...nakoniec to boli mandle, tie sme mu dali vybrať a odvtedy chvalabohu svätý pokoj...

stanislavao
28. dec 2013

@nikusssik Ventolin sirup je na prieduskovy kasel asi najlepsi. nam pomaha jedine ten. a vecer k nemu mozete dat aj fenistil kvapky.

fanta3
28. dec 2013

@nikusssik my sme boli aj v nemocnici kvoly zapalu priedusiek (mala je predcasne narodena, cize rizikova), ale teda rozhodne zvysane poloha, zvlhcovat vzduch, v nemocnici ked bola najhorsie, ze sa jej tazko dychalo- nevladala, tak sme spavali naobliekane pod otvorenym oknom, len aby mala co najviac cerstveho vzduchu a robili jej taky stan (navlhcili plachtu a davali jej to zvrchu na postielku, aby mala co najcviac zvlhceny vzduch a inhalacia je dobra). Teraz my sme si aj kupili inhalator (kedze mavame casto bronchitidy), je to dobre aj pri chorobach, ale aj astmach, alergiach. Drzim palce nech je cim skor fit

dominga1
2. jan 2014

Aj moja mala ma 5 mesiacou a predpisala nam ho doktorka , zatial nam zaberal vzdy !

veronicka1901
26. feb 2018

Baby, moze sa Ventolin sirup dat aj vecer? Dik

katka141011
24. feb 2019

Ahojte chcem sa opýtať maly 3 mesiace mal vela soplikov aj ked sme sa snažili ich vsetky odsat nejake nam stiekli na priedusky dr nam dala ventolin sirup 1ml rano vecer akurat ze maly ma od vcera hlienity kasel myslite ze sirup zabera a pomaha mu rozpustit tie hlieny na prieduskach???

alicaerik
18. apr 2020

Dobrý deň prajem moj.chlapček.ma 2mesiace bola som znim na pohotovosti a mi povedali že ma trošku priedušky dali mi klacid antibiotiká a venyolin sirup .. stale kašle ma veľa slini a hlieniky bola som znim ku deckej lekarky a mi povedala že zozubkoch jeto možné

megan777
30. apr 2023

@nikusssik babenky my ho berieme a uz mu ho dam len raz za den nie ako kazala 3krat za den2,5,lebo takéto cervene oci ma z neho teda pod ockami chudacik moj,inak na ine pomaha ,spusti sople atd