Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť. Dcérka ma škaredý zápal pľúc, ale takej atypickej formy. Dostala kombinaciu dvoch druhov atb a k tomu inhalacne spreje, ku ktorym ma inhalacny nadstavec. Ma 3 roky.
Radu potrebujem ohladom tych inhalacnych sprejov. Napriklad ventolin jej predpisala inhalovat cez ten nadstavec 3xdenne 2 vdychy. Rozumiem tomu dobre, ze su to 3x denne 2 vstreky spreju? Teda jej to vstreknem do toho nadstavca 2 krat?
@nalarla_ áno. Nedávno sme to tiež tak mali.
Ďakujem vám 😊
najprv 1 vstrek vdychnut potom pauza a 2 vstrek vdychnut
Ešte mám jednu otázku, keďže to máme prvý krát a na to som sa zabudla opýtať. Keď dávame ten sprej pomocou nadstavca musí dcéra vdýchnuť sprej ústami alebo môže dýchať normálne nosom?
Má s tou maskou, teda má pokrytý aj nos aj ústa, len som nevedela či stačí aby teda dýchala nosom alebo musí ústami 🙂 teraz keď sme prvý krát skúsili tak nadýchla čisto nosom, nemala otvorené ústa, až potom vydýchla ústami 😅 pre mňa to je taká veda
Date jej ten nadstavec na tvar, dcerka si vydychne a nasledne vstreknete 1x - ratajte do 5 a dcerka medzitym normalne dycha, idealne nadych ustami a vydych nosom. Potom opat vstreknete a zopakujete spominany postup.
môj má 2,5r a krásne vie zatvoriť pusinku aby vdýchol / zhltol celý obsah, však to nie je veda, nepanikar
Ďakujem..
@zuzanka.zuzu Ja nepanikárim, nemám s tým skúsenosti tak podľa mňa je prirodzené, že chcem vedieť ako to urobiť čo najlepšie aby to malo pre ňu správny prínos. 🙂
@nalarla_ ano