Veľmi tvrdá stolica u ročného dieťaťa

petulik92
5. okt 2020

Ahojte, už tak 2-3 týždeň má dcérka veľmi tvrdú stolicu. Musím jej pomáhať s rektálnou tyčinkou, aby sa vykakala, inak sama od seba by tak obdeň, ale s veľkými
ťažkosťami.. Začala som jej variť iba zeleninové polievky s vločkami, ale vôbec žiadny rozdiel. Snažila som sa vynechávať jedlá, aby som spozorovala, ktorá strava jej robí tak zle, žiaľ neúspešne... Pije fakt málo vody (dokopy tak 200ml za den max.) preto aj tie polievky aspoň dávam. Skúšala som vlákninu, slivky čerstve aj sušené, lekárni by som sa rada vyhla ak je to ešte vôbec možné. Hlavne ju nechcem vidieť trápiť sa...Máte ešte nejaké tipy, či už ísť ku doktorke?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
5. okt 2020

Duphalac... predpíše pediater...je to sirup.

deedol
5. okt 2020

dulcosoft. volnopredajny. nevstrebava sa.

pribinak
5. okt 2020

Kupuj jej pečivo kde sú lanové semienka, tie výborne zmäkčia stolicu

brendaa
5. okt 2020

@petulik92 caj nalacno harmancekovy ak moze, jogurt SABI, mrkvu cerstvu, vodu z odmocenych ovsenych vlociek do mlieka pridat.
A Duphalac

zuzka251
5. okt 2020

ak takmalicko pije, treba zmenitv prvom radetoto

lucindav
5. okt 2020

@petulik92 skus čerstvé ovocie viac..teraz su dobre hrušky, moj ročný sa ide za nimi zabiť.. sladku makku hrušku zje aj celu, kaka hadam 3x za den.. a aj z bieleho jogurtu sa hned v ten istý den pokaka

andreatytler
5. okt 2020

@petulik92 Kojis ju alebo davas umele mliecko?
Nas 10 mesacny mal hustu stolicu uz viac ako mesiac... az bol cely cerveny ked to chudak tlacil a niekedy aj 20 minut s prestavkami. Aj on malo pije ale viac do neho proste neviem dostat... uz sme skusisli vsetky sposoby.
No a pred tyzdnom som sa rozhodla kupit ine umele mliecko... kupovala som jedno z tych najdrahsich, tak som sa rozhodla pre lacnejsie... ze skusim... inac nevidim ziadny rozdiel lebo obe maju vsetky tie zakladne veci... no a cuduj sa svete, jeho stolica je uz tyzden ako pasta a ide to von na jedno zatlacenie.

nikpa
5. okt 2020

@petulik92 so synom uz dlho bojujeme so stolicou, najlepšie mu zmäkčí teply harmancekovy čaj. No a treba popracovať celkovo na tom pitnom režime, nie len kvoli stolici ale celkovo, obličky, bolesti hlavy...

havana40
5. okt 2020

Stava so sliviek, jablcka, pitny rezim, plus nejake jogurty ak teda uz jogurty papa

zuzana1994
5. okt 2020

Mi máme tiež problém s kakanim mala užíva Infanst Dophilus ... Alebo najviac pomáhajú probiotikove jogurty po tých ide ešte v ten deň kakať

nika_m
5. okt 2020

U nas bolo okolo roka to iste, tiez tvrdsia stolica, pucil sa kym sa vykakal...taktiez velmi malo pil...davala som mu ovocie vela, hlavne take vodnate, hrozno napr, na olovrant mal kazdy den skoro uhorku...jednak ju zboznoval a aspon trochu pomohla...no a skusala som flase na vodu, poharik, aby proste pil viac

granko1234
5. okt 2020

Veľa ovocia, vlákniny a vody

bobricek1979
5. okt 2020

Feniklovy čaj ale veľa je taky granulovany extra pre deti a biogaya

petulik92
autor
6. okt 2020

@andreatytler sme na umelom Nutrilon AR na predpis, este mam dve krabice a prechadzame na klasicky Nutrilon. Ma ho vyse pol roka, ale tieto problemy zacala mat prednedavnom...Myslis, ze to mam urychlit a dat jej uz teraz ine? Zeby to bolo tym mliekom?

petulik92
autor
6. okt 2020

@havana40 ano, biele jej davam uz dlhsie. Vyskusam tie s probiotikami. Dakujem 🙂

andreatytler
6. okt 2020

@petulik92 My sme boli na tom istom mliecku od narodenia a stolica mu zacala hustnut asi v 8 mesiaci. Najskor sme boli radi lebo sa to lahko umyva 🙂 ale potom to bolo hustejsie a hustejsie a tlacil stale tazsie. Ta zmena v hustote stolice sa moze kludne udiat prirodzene tym ze dietatko rastie a papa viac prikrmu.
Ja by som urcite vyskusala ine mliecko... ak to bude fungovat... to Nutrilon AR nemusite vyhodit... ale mu ho dat tak na striedacku s tym novym...

tulipanicek
6. okt 2020

Samotna voda nevypovedá o množstvo prijatých tekutín. Čo jedáva babo cez deň?

luciab987
6. okt 2020

@petulik92 ahoj, aj ja som mala s rocnou dlhsie tento problem po zmene znacky UM. Trosku pomohlo zarabat mlieko do odvaru z ovsenych vlociek. Dalej lanove semienka namocene vo vode ale treba rozmixovat a do niecoho primiesat alebo som ich precedila a tiez do toho zarabala mlieko. Duphalac nam nepomohol. Vlaknina z lekarne tiez neurobila zazraky. Jogurty mi jest nechcela. Pomohlo vratit sa k inemu UM, plus nasa pije velmi vela vody- teplej, plus caj- kamilkkvy a feniklovy. Pomaha zarobit UM aj do kamilkoveho caju. Probiotika uziva infants dophilus. Vsetko je uz super.

luciab987
6. okt 2020

@petulik92 a UM ma Bebu sensitive

petulik92
autor
6. okt 2020

@tulipanicek na ráno ma mliecko, desiata ovocie s jogurtom najcastejsie skorsi obed-zeleninova polievka s vlockami, obed uz klasicky ako ja, ale snazim sa robit lahko stravitelne jedla a solim, dochucujem zatial minimalne. Potom nejaka ta piskota, mliecko pred poobednym spanim. Po spinkani olovrant, polievka (znova kvoli tekutinam), neskor, roztek, alebo banan a pred spanim cca o hodinu a pol mliecko.

petulik92
autor
6. okt 2020

@luciab987 dakujem za radu 🙂

petulik92
autor
6. okt 2020

@andreatytler vyskusam teda uz prejst na ine. Mozno to pomoze. Dakujem 🙂

tulipanicek
6. okt 2020

Napis čo sú cca tie jedla ktoré ješ ak ty. Úplne vynechajte banán. U máš aj troska banánu robila obrovské problémy. Vynechajte mrkvu, zemiaky. Z obočia ešte by som vynechala čučoriedky ak jedavate. Aj biele pečivo. To na začiatok. A Zaraďte hrušku a slivku.

petulik92
autor
6. okt 2020

@tulipanicek praveze som skusala vynechavat veci na 3 dni. Medzi nimi aj banan a pecivo. A z toho to nema 😔. Casto robim rizoto, cuketove, mrkvove placky na suchej panvici, maso(kralik, morka, kuracie, sem tam kare) ked uz upecene v rúre tak vyberam striedku, ktora je najjemnejsia pre malu. Cucoriedky si netrufam, viem, ze z nich zapeka. A presne, slivky, hrusky do nej pcham teraz najviac, ale zatial bez uspechu 😔. Dnes mi zjedla velmi vela naparenej brokolice (sama tolko nezjem) a nechapem, ale konecne jej to asi pomohlo.. Teraz tesne pred spinkanim.

tulipanicek
6. okt 2020

@petulik92 Na začiatku sme museli všetko súčasne vynechať aby sa nám to upravilo a trvalo to viac ako pár sní. My sme vynechali pečivo, banán, mrkvu, zemiaky, a to čo som pisala.zabudla som napísať že ani ryžu neje mala ale len ryžu natural, ta nespôsobuje problémy. Rizoto byt problém tým pádom môže. Ovsené vločky mi papa na večeru resp kasu zo zmesi ovsené vločky a vločky z ryže natural a prudko odporúčam slivky a hrušky. So slivkami má dobrú skúsenosť keď sú susene, naparis a mixnes, to chuti potom ako lekvár a parádne funguje. A aj tá hruška. A určite treba maslovu tekvicu dať 🙂

kulumulu123
6. okt 2020

@petulik92 ja som začala dávať synovi 8mes do každého jedla lyžičku olivového oleja odvtedy je pokoj boli sme v štadiu keď nedostal cipok tak nekakal kľudne aj niekoľko dní a tiež mrkva zemiaky jablká banán a ryža sú najhorší zapekaci na kakanie vynechaj tieto potraviny pridaj za čajovú lyžičku kvalitného olivového oleja do každého jedla a uvidíš ci sa to za 4-5 dní zlepší ak nie smer Dr držím palce

andreatytler
6. okt 2020

@tulipanicek, @kulumulu123 a co sladke zemiaky (bataty)? Aky maju oni ucinok? Nas nema rad skoro ziadnu zeleninu okrem tekvice a batatov tak to je vzdy zaklad a inu zeleninu do toho schovavam v malych mnozstvach...

petulik92
autor
6. okt 2020

@tulipanicek dakujem za rady 🙂

petulik92
autor
6. okt 2020

@kulumulu123 no ak staci takto malo, aby nemala problemy s bruskom tak mas u mna kavu 😃 diky za tip, zajtra ideme na to