Ahojte, začali sme s prikrmami ale naša malá má príšerne tuhé hovienko. Skúšali sme čajíky, vodu, slivkovu šťavu Hipp, masáž bruška, masáž s nožickami, teplý kupel, rektalnu rurku... dnes uz vykadila snáď aj 20 malých tuhých hovienok. Strasne plače cely deň... uz som minula vsetky tipy... mate este dalsie? Bojím sa s tými prikrmami aj pokračovať :(
Stále pridaj do prikrmu nejaký olej. Nie veľa, ale pridaj. Napríklad tekvicovy alebo obyčajný slnečnicový
@terezka2911 to davam vzdy.
A aky ma vek? Lebo teda prve prikrmy som videla uz aj v 3m a aj v 7m co moze byt rozdiel. Inak pije dost?
Akou zeleninou si zacala? U nas tak deti reagovali na mrkvu, patri do skupiny alergenov(koreniva zelenina) a niektorym detom robi problem. U dcery sa prejavila alergia na mrkvu prave velmi tuhou stolicou. Odporucam skor duzinatejsie zeleniny, cuketa, baklazan, tekvica.
@luciaruz syn ma skoro 10 mes, odmieta veskeru zeleniny. Ovocie miluje. Neskutočne ho zapeka. Keď sa mu chce kakať spustí taký plač, že mi až srdce trhá. Čítala som podobnú diskusiu a jedna mamička odporučila dotlač 4 g. Isla som hneď kúpiť. Dnes je to zatiaľ 3 deň čo to pije, čiže osobnú skúsenosť zatiaľ nemám, ale veľmi dúfam že pomôže
@luciaruz zarad oleje do prikrmov,rob ich redsie,davaj medzi jedenim pit aj vodu alebo kamilkovy caj,ktory riedi stolicu.odporucam od Beby vlakninu v prasku,nam velmi pimohla.kupis aj v DMke
@luciaruz skúste dávať aj probiotiká🙂
No tak nepokracuj... travenie este nema zrele... cim ste zacali? Ziadna mrkva, ziaden zemiak, ziaden batat, ziadna kasa, to vsetko (aj nasho) zapekalo na zaciatku strasne... ku kazdej zelenine davam lyzicku oleja a davam lyzicku jablkoveho pyre a je to podstatne lepsie.