Veľmi silná a dlhotrvajúca nádcha

mamahanka
19. nov 2015

Moja dcéra máva veľmi silné nádchy. Nemyslím si,že ich máva častejšie ako je bežné, ale keď dostane nádchu, tak je to pre ňu obrovské utrpenie.
Má jedenásť rokov a jej ťažkosti s nádchou trvajú už niekoľko rokov. Keď dostane nádchu, používa bežné spreje do nosa (vyskúšali sme už rôzne značky), čiastočne jej prinesú úľavu, ale len na krátky čas. Morská voda, ktorá sa dá kupiť v lekárni, jej nádchu ešte sťažuje, takže toto odmieta.
Skúšali sme aj nosné sprchy, ale tiež to bolo ešte horšie.
Jej nádcha trvá minimálne dva týždne (celý čas je pritom poriadne silná, nie že dva tri dni silná a potom začína slabnúť). A minimálne ďalšie dva týždne jej nádcha doznieva. Horšie však je, že ani po doznení sa dcérka necíti ok. Stále má pocit suchého nosa, nemôže poriadne dýchať a s tým súvisia ďalšie ťažkosti - zle sa jej spí, býva unavená.
Snažili sme sa to riešiť pravdaže v spolupráci s lekármi, ale nič nepomohlo. Vystriedali sme už niekoľko ORL lekárov, ale nenašli u nej nič neobvyklé. Nemá zväčšené ani nosné, ani krčné mandle. Podstúpili sme aj niekoľko vyšetrení u alergológa a imulológa, ale ani oni neobjavili žiaden problém.
Už niekoľkokrát brala kortikoidné spreje do nosa, ktoré jej mali uľahčiť dýchanie v post - nádchovom stave pri pocite neustále suchého nosa. Pomohlo, ale len do ďalšej nádchy a problém sa zopakoval. Myslím, že toto nie je cesta - po každej nádche brať kortikoidy.
Som už zúfalá, strašne by som jej chcela pomôcť, ale neviem ako. Lekári len krčia ramenami.
Asi by sme potrebovali iného odborníka, rozhľadenejšieho, možno homeopata alebo neviem.
Potešil by ma tip na konkrétneho lekára, alebo osobu, ktorá by nám bola schopná pomôcť.

eunomia
19. nov 2015

Preplachy nosa, ale ked odmieta morsku vodu, tak toto sa jej nebude pacit. Syn je alergik a mava caste a dlho trvajuce nadchy a s dennymi preplachmi sa jeho stav stal znesitelnejsim.

rudkocam
19. nov 2015

ahoj. aj my bojujeme, no my mame stafylokoka v nose - katastrofa. neustale kychanie, chrcanie, mierne soplenie, ktore je raz intenzivnejsie a potom takmer ziadne... Vela pozitivnych reakcii som pocula na kolostrum. Sama na sebe som vyskusala a mozem potvrdit jeho uzasne ucinky. Tiez som vycitala, ze tea tree olej je skvela vec a velky pomocnik v takychto pripadoch. radili PL slnecnicoveho oleja a do toho 1-2 kvapky tea tree oleja, zmiesat a vytierat nosove dierky. Ucinnost nepotvrdim, lebo sme zacali dnes. Uvidime ako to bude vyzerat o cca 2tyzdne. Tak drzim palce, nech dojde ku skorej naprave ;)

unique26
20. nov 2015

@mamahanka sevasky, my sme boli v soploch minuly rok, syn nastupil do skolky, dovtedy zdravy ani prd mu nebolo a zacalo to, sople,z toho kasel, potom sa v noci vzdy povracal, ako mu to stekalo a dovidenia, dcera malá od neho to vzdy drapla, jej to zatieklo do usiek, bum zapal uska opakovane, vybrala troje ATB

potom sme nasadili vivi stavu na imunitku od spolocnosti JUST a je svaty pokoj

tiez ak bojujete s nadchou, perfektny tea tree olej, bud povytierat nostek, alebo vnutorne a nadcha je prec

ak by si mala zaujem o viac info o tychto produktikoch

mrkni www.justnahrin.sk
http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/perla-...

a mame tu aj skupinku JUST, ak by si mala zaujem, su tam postrehy a skusenosti viacerych babul, co ficia na juste a su nad mieru spokojne

https://www.modrykonik.sk/group/7197/

si srdecne vitana

bosoriak
20. nov 2015

@mamahanka Mne je zvlastne, ked niekto hovori, ze chce rozhladeneho odbornika a potom skoci na homeopatiu alebo ine podobne vyrobky.

Skus porozmyslat, ci to proste nemoze byt take specifikum organizmu tvojej dcery. Mozno ma taku citlivu sliznicu nosa. Proste napr. moj manzel mava pri chripke teploty 41 stupnov. Mladsia zas pri nadche dostane ekzem na kozi na ritke. Ani lekari nevedia pomoct pri vsetkom. Moja starsia dcera ak uz dostane nadchu, tak ju ma aj tri tyzdne, podobne ako tvoja. Co robim je, ze jej na noc kvapkam Nasivin kvapky, pokojne aj tri tyzdne. Davam jej ich len raz denne na vecer, lekar mi to schvalil a nemame nijake problemy. Aspon sa vyspi. Ak nema teplotu, funguje normalne, chodi do skolky a von a vsade. Akurat vela smrka.

Ak ma tvoja vsetky vysledky OK, nemas s tym velmi co urobit.

iwesska
20. nov 2015

Skuste akupunkturu. To nie je ziadne sarlatanstvo, ale medicinsky odbor, ktory uznavaju aj klasicky lekari. Ja mam tiez taku nadchu ze mi trva 2tyzdne a tiez vzdy silnu, ale ja si vystacim s morskou vodou s obsahom medi a este si vtieram dovnutra na vaticke kokosovy olej pri pocite suchej sliznice, a naparujem sa nad harmancekom. Toto vsetko mi ulavuje.

mamahanka
autor
20. nov 2015

bosoriak, to že spomínam homeopatiu je už prejav môjho zúfalstva, pretože neviem, na koho sa obrátiť.
Presne ako ty píšeš, hľadám hlavne odborníka, ale ukázalo sa, že odborníci nám nevedia pomôcť. Presne ako ty, aj ja som presvedčená, že tieto prejavy nádchy sú špecifické prejavy jej organizmu. Ale určite sú na niečom založené a práve toto by sme potrebovali vyriešiť a sami si neporadíme.
S tým Nasivinom je to dosť ťažké, veľmi sa ho bojí používať viac ako týždeň, pretože už sa jej stalo, že nabehla na závislosť a tú je tiež veľmi ťažké odstrániť.
Veľmi ma zaujali rady s tea tree olejčekom, určite vyskúšame.

anketkarka
14. dec 2017

@mamahanka viem, ze je to stara tema, ale riesim uplne to iste co Ty vtedy. Chcem sa opytat ci vam nieco zabralo, alebo nejake odporucanie? Fakt som zufala.

mamahanka
autor
15. dec 2017

Nie, zatiaľ naozaj nič.
Zase sme absolvovali maraton všetkých možných vyšetrení u bežných lekárov, ale ani jeden nenašiel nič. Všetko je vraj v poriadku. Nechápem to.
Asi naozaj navštívime toho homeopata, ale potrebovala by som nejaký tip na osvedčeného.
Bola by som veľmi rada vďačná, keby sa ozval niekto s pozitívnou skúsenosťou.

anketkarka
15. dec 2017

@mamahanka a co ste vsetko uz skusali? Ja teraz skusam homeopatika, ale nie od homeopata, len tak co mi poradila znama a co som nasla v prirucke homeopatickej z lekarne. Nie je to zle, ale zasa ani 100% zdrava nie je. Casto nevie dychat nosom. Co Vam vsetko vysetrovali a ako?

mamahanka
autor
15. dec 2017

My sme absolvovali vyšetrenia u klasického ušného - krčného lekára, vrátane rentgenov hlavy a dutín, odberov krvi. Nič z toho nepreukázalo žiadnu nezrovnalosť. Ake homeopatika ste uživali vy?
Aj moja dcéra má hlavne problém s dýchaním nosom. Hlavne v noci. A najhoršie je to nad ránom. Každý predpokladá, že je to problém nosných (alebo aj krčných) mandlí. Ale tie má napočudovanie v poriadku. som bezradná.

anketkarka
15. dec 2017

@mamahanka a odbery krvi na co? Berie pulsatilla 9ch na sople a baryta carbonica 9ch na zmensenie nosnej mandle. Ale dnes mi lekarnicka poradila, ze aj coryzalia by mohla pomoct.

mamahanka
autor
16. dec 2017

z krvi zisťovali, či nema nejaký zapal. A ešte sme vlastne absolvovali vyšetrenia aj u imunologa a arelgologa - nič nezistili...