Veľmi časté zabehnutie tekutín

huma
30. aug 2013

Mam 8mesacnu dcerku, uz asi 3 mesiace pozorujem, ze velmi casto pri piti UM z flase alebo dojcenskej vody - z tzv. srkalky - jej zabehne. Tak 8-9krat z 10. Pri piti mliecka z flase minimalne 2x. Samozrejme, potom hned kasle. Snazim sa jej flasku rozne polohovat a spomalovat tok tekutiny, ale nie je to v tom. Myslite, ze je to tym, ze si nataha privela alebo to mam spomenut pediatricke pri najblizsej poradni, aby sa na to pozrela? Chcela som je o tom povedat, ked sme tam boli naposledy pred 2 tyzdnami, ale prisiel tam do toho jej manzel a zabudlo sa na to.

danielatn
30. aug 2013

@huma ahojcek, uz je to davno (skoro 4 roky), co som nieco podobne riesila 🙂 u nas to nebolo nic vazne - len som zmenila cumel na flasi s inym prietokom a bolo po probleme. Nepamatam si, co som dala vacsi alebo naopak mensi prietok, ale pomohlo. 🙂

huma
autor
30. aug 2013

@danielatn zmenila som aj na vacsi prietok, nepomohlo 😒

danielatn
30. aug 2013

@huma tak by som skusila jej robit pocas pitia prestavky. Ked sa ti bude zdat, ze nestiha, tak prerus a potom pokracuj.

danielatn
30. aug 2013

@huma kazdom pripade, ak to spomenies lekarke, aspon budes mat vnutorny klud 🙂

huma
autor
30. aug 2013

@danielatn aj prestavky robime, keby sa mi to zdalo v norme, tak by som sa veru nepytala, ale uz mi viaceri z rodiny ako manzel, mama a tetky 🙂 hovoria, ze jej zabehava casto, a ze to mam konzultovat s lekarkou, lebo potom moze mat nejaky problem s prehltavanim a tiez ci nema nieco s hrtanom ... no vsak opytam sa doktorky a uvidime, dakujem za pomoc

danielatn
30. aug 2013

@huma daj potom vediet. Pekny vecer

anjelicek26
30. aug 2013

@huma - nema dierku v podnebi? Drobny razstep? U nas to doky ako prve kontrolovala, Benjimu stale vela zabiehalo a zabieha.

huma
autor
31. aug 2013

@anjelicek26 razstep na pere? nie, to nie, o dierke na podnebi neviem, ona si celkovo nerada dava pozerat do pusy
Ale teraz to veru pozriem. A aj s doky to budem konzultovat, nech ju riadne prehliadne. Mali sme problem aj s dojcenim, tak tam nieco moze byt.

winka99
31. aug 2013

@huma a slinka nezvykne zabehnut? lebo u nas to bolo na kazdodennom poriadku, z nicoho nic proste mu slina zabehla a kaslal tak az bol bordovy...stale soky som chytala, ze sa udusi...pri piti tekutin takisto dost casto
teraz ma uz sest a stale sa mu stane, nie az tak casto ale niekedy aj v spanku zacne kaslat...my sme to nijak neriesili, pripisujeme to dedicnosti, lebo nas tatik je na tom podobne 🙂
aj viac ludi som stretla s tym nazorom ze aj ich dieta je ake zabehovacie
no neviem, ked na nieco prides daj vediet...mna by ani nenapadlo ze by to mohol byt nejaky zdravotny problem

anjelicek26
31. aug 2013

@huma - razstep podnebia moze byt aj vo vnutri a nie az pera. Urcite pozri. Deti maju problem spravit podtlak a spravne sat.