Mam 8mesacnu dcerku, uz asi 3 mesiace pozorujem, ze velmi casto pri piti UM z flase alebo dojcenskej vody - z tzv. srkalky - jej zabehne. Tak 8-9krat z 10. Pri piti mliecka z flase minimalne 2x. Samozrejme, potom hned kasle. Snazim sa jej flasku rozne polohovat a spomalovat tok tekutiny, ale nie je to v tom. Myslite, ze je to tym, ze si nataha privela alebo to mam spomenut pediatricke pri najblizsej poradni, aby sa na to pozrela? Chcela som je o tom povedat, ked sme tam boli naposledy pred 2 tyzdnami, ale prisiel tam do toho jej manzel a zabudlo sa na to.
@danielatn aj prestavky robime, keby sa mi to zdalo v norme, tak by som sa veru nepytala, ale uz mi viaceri z rodiny ako manzel, mama a tetky 🙂 hovoria, ze jej zabehava casto, a ze to mam konzultovat s lekarkou, lebo potom moze mat nejaky problem s prehltavanim a tiez ci nema nieco s hrtanom ... no vsak opytam sa doktorky a uvidime, dakujem za pomoc
@huma - nema dierku v podnebi? Drobny razstep? U nas to doky ako prve kontrolovala, Benjimu stale vela zabiehalo a zabieha.
@anjelicek26 razstep na pere? nie, to nie, o dierke na podnebi neviem, ona si celkovo nerada dava pozerat do pusy
Ale teraz to veru pozriem. A aj s doky to budem konzultovat, nech ju riadne prehliadne. Mali sme problem aj s dojcenim, tak tam nieco moze byt.
@huma a slinka nezvykne zabehnut? lebo u nas to bolo na kazdodennom poriadku, z nicoho nic proste mu slina zabehla a kaslal tak az bol bordovy...stale soky som chytala, ze sa udusi...pri piti tekutin takisto dost casto
teraz ma uz sest a stale sa mu stane, nie az tak casto ale niekedy aj v spanku zacne kaslat...my sme to nijak neriesili, pripisujeme to dedicnosti, lebo nas tatik je na tom podobne 🙂
aj viac ludi som stretla s tym nazorom ze aj ich dieta je ake zabehovacie
no neviem, ked na nieco prides daj vediet...mna by ani nenapadlo ze by to mohol byt nejaky zdravotny problem
@huma - razstep podnebia moze byt aj vo vnutri a nie az pera. Urcite pozri. Deti maju problem spravit podtlak a spravne sat.
@huma ahojcek, uz je to davno (skoro 4 roky), co som nieco podobne riesila 🙂 u nas to nebolo nic vazne - len som zmenila cumel na flasi s inym prietokom a bolo po probleme. Nepamatam si, co som dala vacsi alebo naopak mensi prietok, ale pomohlo. 🙂