Veľmi časté močenie u 6-ročného dieťaťa

25. máj 2023

Zdravím mamičky. Hľadám nejaké rady, ohľadom toho, že 6 ročný syn chodí extrémne často pišať. Stále aj niečo ide. Niekedy každých 10 minút. V noci nie, ale cez deň ide milión krát.
U obvodnej lekárky má moč v poriadku. Budúci týždeň máme termín na urológiu.
Stretli ste sa s tým? Ako ste to riešili? Čo pomohlo? Som zúfalá, že mu neviem pomôcť....a je to pre neho hrozne, že každú chvíľu musí.
Pitný režim má normálny, nič iné, ako zvyčajne. Trvá to už pár týždňov....len termín k odborníkovi nebol skôr. Prosím poraďte....

simsankr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
25. máj 2023

Môj 6r (tretie, najmladsie dieťa) mal takéto pred asi dvoma mesiacmi.. najprv som to pokladala za prechladnutie, moc sme odniesli doktorke, ale nič nenašla.. odporučila urologicky čaj.. aj v škôlke sme sa bavili s učiteľkou že chodi každú chvíľu.. trvalo to asi mesiac, dávala som mu urologicky čaj a časom to prestalo..

Spätné si myslím že to bola proste kombinácia, možno maličké prechladnutie, avšak skôr psychické nutkanie, ktovie z čoho - možno potreboval väčšiu pozornosť a takto sa to prejavilo.. deti majú vseliake obdobia, nemusí za tým byť nič vážne..

Inak moj najmladší od malička veľmi veľa pil, riešili sme to aj s lekármi, riešilo sa aj podozrenie na cukrovku, ale nepotvrdilo sa nastastie.. teraz pije tak akurát, ani v tom čase keď chodil tak často na záchod nepil viac ako zvyčajne.. pije zväčša cistu vodu, iba ten caj som mu dávala vtedy keď to bolo aktuálne..

anna777115
25. máj 2023

Rovnaký problém som riešila s dcérou, keď chodila do škôlky.Kazdych desať minút mala nutkanie na cikanie. Riešili sme nefrologiu, urológiu, všetko ok.Nakoniec, som to uzavrela s tým, že to bolo psychického rázu, zo škôlky, kde ich neustále nútili chodiť cikať či mali potrebu, alebo nie.Paradoxom však bolo, že keď dcéra reálne potrebovala cikať, tak ju nepustili,lebo malá spať a nerušiť ostatné deti.No proste celé na hlavu.Jedneho pekného dňa má to tak vytočilo, že som si odchitila učiteľku,a povedala som je na rovinu aký mám na to názor a že si neprajem, aby jej neumožnili ísť cikať, keď skutočne potrebuje a nenútili nasilu sedieť keď tú potrebu nemá.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vulka
25. máj 2023

Cukrovka?

autor
25. máj 2023

@vulka na cukrovku som kúpila také testovacie pásiky a nič. Napadlo ma to.

autor
25. máj 2023

@markus1 ako čítam iné diskusie, dosť často to odznelo samo....len teda neviem, ako mu pomôcť?

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabriela_obzerova
6. dec 2023

Vyriesili ste problem? Dcerka tie 6 rokov to uz ma polroka. Teraz v zime je to narocne s tym vyzliekanim a hladanim wc 😬 Testy u obvodnej su ok, dalej nas neposlala

ivanka0603
20. nov 2024

Ahojte, práve riešime toto isté. Syn bude mať v januári 6 rokov a už asi 3x máme také obdobie, že chodí stále cikať. Tie prvé dva razy bol práve vtedy aj prechladnutý, tak som to pripisovala tomu. Nasadila som mu Urinal a prešlo to. Lenže teraz chorý nie je, v škôlke v pohode, učiteľky som sa pýtala, že na wc chodí tak normálne, že si nevšimla nič nezvyčajné. Doma boli prvé dni také, že začal chodiť po večernej hygiene aj 10x pokým zaspal a dnes už napríklad hneď ako sme prišli zo škôlky, od 16 do 19tej išiel možno každých 15 min a pred spaním aj každých 5. Potom zaspí a spí až do rána. Minulý týždeň som niesla Dr moč, to bolo v poriadku. Zajtra jej budem telefonovať, že to stále trvá, už mám z toho obavu....ako ste dopadli.vy s vašimi detičkami? Prišlo sa na niečo alebo to odznelo samo?