Večne zaparené 3-ročné dieťa

15. apr 2024

Prosím vás, dieťa 3 roky je večne zaparene. Odplienkovane je už dlho. Čo s tým? Z čoho to môže byt? Po WC utierame poriadne. Mam ju stále natierať nejakým krémom proti zapareninam? Stále je červená a vraví že to boli…

deti95060810
15. apr 2024

skús aspoň Aviril - masť
kúpiš hoc kde aj v Jednote...

smajluska
15. apr 2024

Spiridea krém je veľmi dobrý proti zapareninám. Odporúčam vyskúšať

beata_k
15. apr 2024

Skus vlhceny toaletny papier. Vystipane nevznikne len tak zo vzduchu.

anjelicek26
15. apr 2024

Keď je to tak dlho,tak treba spraviť stery s pokozky, zadocku atp.. plesne bakterie...

danielahamar
15. apr 2024

Toaletny bez parfemo, spodné prádlo len biele a bavlna, obmedziť ovocie, aj sirup a šťavy, aj sladké. A inak sedavy kupel hypermangan možno pomôže a tabletka proti alergii. Ak behom 3dni bude zmena, je to reagovanie organizmu.

nikpa
15. apr 2024

Žiadny vlhčeny WC papier, to bude ešte horšie. Keď tak len umyť čistou vodou a jemne poutierat. Sedavi kúpeľ v hypermangane a keď neprejde tak treba urobiť ster.

liv1
15. apr 2024

V ziadnom pripade nic vlhcene a parfumovane. Neutierat namocenym papierom. Sprchovat kazdy den cistou vodou. Bavlnene biele pradlo, aj zehlit. A cim menej sladkeho. Kludne natriet, napr. Imazolom nahrubo. Ak sa to aj tak bude vracat, tak dr

titla
15. apr 2024

Moj syn s tym mava problem - zaparena ritka a to sme ho vzdy po stolici sprchovali. Nakoniec sme odpozorovali, ze sa mu zapareniny robia po konzumacii dzusu. Zvykli sme mu do dzusu rozrabat lieky (sirupy a kvapky) a zapareniny sa objavovali ked dostal dzus. U Vas to moze byt ina potravina, pripadne cukor vseobecne.

anavixy
15. apr 2024

Umyvat vodou po kazdej potrebe a poriesila by som aj stery, zaparene a cervene nemusi byt to iste, podla mna skor ide o nejaku infekciu, zaparene odplienkovane dieta podla mna nema preco byt. Skuste imazol alebo canesten, ak nepomoze tak k dr a zistit ci nejde skor o bakterialnu infekciu nez o kvasinky.

lenkakravcova
15. apr 2024

Používaš Sudocream?
Ak nie tak skús a keď to po 3-4 dňoch neprejde tak smer lekár.
A voľne nohavičky, také tie dievčenské boxerky jej kúp z bavlny. Aby sa jej pokožka netrela o vrchný odev.

anavixy
15. apr 2024

Sudocrem nie 🙉 uplne nevhodny na detsku pokozku, okrem ineho parfumovany, moze stipat… xy lepsich kremov a past je na trhu. Treba vylucit kvasinky volne dostupnymi prostriedkami (imazol, canesten) a ak nezaberie tak riesit s dr.
A ano, moze byt sposobene ak agresivnym mocom po nejakom jedle, ovoci, tekutine, ako spomina mamicka vyssie dzus (neter tak bola po jahodach, ale este plienkovana vtedy), ak nic take neodpozorujete, tak vid vyssie.

idemo
16. apr 2024

Syn tiež odplienkovany má raz za čas červeneho zapareneho pipika pri vajičkach. Dr spravila vyter a nakoniec to bol zlaty stafylokok a trebalo to preliečiť ATB.