Ahojte maminky,
Mozno niektora z vas ma podobnu skusenost a bude mi vediet poradit...
Dcerka (9 rokov) ma od utorka kazdy vecer teplotu. Podotykam,ze cely den je OK,az vecer okolo 17.00 - 18.00 chyti teplotu. Zo zaciatku to bolo 37,5 no postupne sa vysplhala na 38,7 (dnes). Nerobi nic namahave,cely den ju nutim lezat a byt v klude,oddychovat. Mali sme teraz jarne prazdniny,tak sme sa doma liecili. Bola som s nou aj u dr.v stredu,zatekaju jej sopliky a kasle. Dostala morsku vodu,nasivin a pamykon... Mate niektora podobnu skusenost? Moze dieta chodit normalne do skoly,ked ma len vecer teploty? Posobi zdravo,ale tie teploty ma trapi... Dakujem za kazdu radu.
@jankanelka určite nie do školy. Teploty nie sú len tak. Môže to byť viróza alebo nejaký bacil. Moja mala bacila v nose, keď sa jej stále vracali teploty. Ja by som zašla k doktorke na výtery.
@jankanelka dieťa s teplotou kaslom a soplami nepatri v žiadnom prípade do školy.
Otázka: Dávaš jej nurofen,paralen,ibalgin...alebo niečo podobne?
@katarinamarkova ano,davam jej aj paralen pri teplote nad 38
Ja by som do školy nedávala. Aj môj keď je chorý, cez deň niekedy v pohode a poobede resp. večer mu vie vyskočiť teplota a celkovo sa jeho stav zhorší. To je normálne. Má teplotu, takže niečo nie je v poriadku. Treba dobrať lieky a cez víkend uvidíš, čo bude. Ak Pamycon nezaberie, tak si daj predpísať Uniflox, lebo môjmu už Pamycon veľmi nezaberal.