Vdychnutie chlóru

24. aug 2023

Ahojte mamičky. Synovi 6 ročnému sa podarilo otvoriť nádobku na chlórové tablety a nadýchol sa výparov. Asi 30 min mal suchý kašeľ, neskôr ustal. Skôr ma vylakalo, keď povedal, ze ho bolí v hrudnej kosti. Samozrejme sme volali na toxikologiu, kde nám odpovedali tak nejednoznacne, že keď príznaky odznievaju, tak je dobre, ale že po hodinách môže vzniknúť edém pľúc. Myslite, ze by sme mali počkať alebo utekať hneď na pohotovost? Momentálne zaspal, aj keď som ho nechcela nechať zaspať, ale bol unavený už pred kúpaním sa v bazéne. Tak som pri ňom. Ďakujem za odpovede!

oskorusa
24. aug 2023

Zrejme išlo o ľahšiu expozíciu, aspoň podľa popisu, do 6 hodín by mali odoznieť všetky príznaky. Riziko pľúcneho edému je do 24 hodín. Sledujte ho a ak by sa vám čokoľvek nezdalo - sťažené dýchanie, neprimerané správanie, bezvedomie - volajte 155. Myslím si však, že bude v poriadku. Za hrudnou kosťou ho mohlo bolieť podráždenie sliznice - to chlór spôsobuje. Držím palce.

autor
24. aug 2023

@oskorusa veľmi pekne ďakujeme za odpoveď! Nezvykneme s každým utekať na pohotovost, ale dnes sme sa naozaj zlakli. Každopádne syn je v poriadku, stále ho sledujeme a určite bude spať s nami, preistotu. Ešte raz ďakujeme za odpoveď! 🙂