dobrý den...pred troma týždnami sa nám narodilo krásne bábatko...porod som mala tažky, babatko po narodení bolo resuscitovane niekolko sekund...apgar skore po 1.min. 6 po 10. min 9...po porode som neležala na rizikovom oddelení...maly mal miernu zltačku....po siedmych dnoch sme boli prepustení...lekárka mi hovorila, že sa nemám ničoho obávat, porod bol síce tažší, ale všetko je už v poriadku...v správe som si prečítala dg. vcasny asfykticky syndrom....nemam z toho dobrý pocit...po prvej poradni ideme na kardiologiu s podozrením na šelest a o týžden nato na neurologicke vyšetrenie....mam sa niečoho obávat? má niekto podobný problém? dakujem pekne
@jankakos nas drobec sa narodil predcasne v 34tt, tiez mal vcasny asfykticky syndrom (Apgar 5/8), apnoe praematurorum...dnes ma 3 rocky, je velmi sikovny, absolutne v nicom nezaostava, prave naopak 🙂 Chodili sme do rizikovej poradne pre predcasne narodene deti, absolvovali sme aj pneumologicke, neurologicke aj ocne vys., vsetko OK. Drzim Vam palce, prajem vsetko dobre, nicoho sa neobavaj, vsetko bude dobre 🙂
dcera sa narodila zadusena, kriesili ju, mala nedostatok kyslika, skore 5/8. bola mierne hypotonicka, tak sme prveho pol roka cvicili vojtovu metodu a chodili na kontroly k neurologicke, potom uz bola ok. teraz ma vyse 2 rokov a je to uplne normalne dvojrocne dievcatko bez problemov. na zaciatku som sa tiez bala. hlavne, ked som citala kadeco po internete a domyslala som si.
Hlavne sa neboj dopredu. Moj syn sa narodil s apgar 1, bola to akutna sekcia a ked ho vybrali tak mu bilo srdiecko ale nedychal. Chodili sme 9 mesiacov na kontrolu na neurologiu, necvicili sme, vsetko bolo ok.dnes je to skoro 3 rocny sikovny chalan, vo vsetkom bol popredu oproti starsiemu braskovi, co sa tyka chodenia, rozpravania a tak. Drzte sa.