Na preventívnej detská nahmatala synovi žilky na semeníku (pravdepodobne varikokela) Máme ísť na odborné vyšetrenie. Zatiaľ sme v šoku, nevieme čo nás čaká?
@nikpa už sme tam odoslaný, má to pozrieť. Je to náročné vyšetrenie, alebo je to bez obáv?
Pokiaľ viem tak vyšetruje sa pohmatom a sono. Nič čoho by ste sa museli báť.
@nikpa dakujem
Mojho syna (16) sleduje urolog, dal mu uzivat detralex a askorutin. Vramci prveho vysetrenia absovoval UZV a spermiogram 🙈
@anita1978 Ďakujem, boli by sme radi, keby sme to mohli liečiť bez zákroku
@kristina.jo preboha, to si neviem predstaviť, ako by to zvládol😀
Baby ako sa dá pripraviť na návštevu urológa s pubertakom?
Zvladol to doma 🙈 ale do hodiny sme museli dopravit "material" k lekarovi.A ja som z toho mala asi vacsi stres ako on 😅 A tym padom uz nie je moj maly chlapcek (ma 190 cm) , ale velky chlap 😅
@kristina.jo až 22.2. sme dostali termín taký magický dátum😀 Som sa zľakla, inak môj malý chlapček má 192 tak to zvládne, dúfam tiež. Ako čítam nič zložité to nie je.
Výsledok: testes bilat v skróte bpn, vľavo varikokela v leže zvýraznujúca sa v stoji. ....
USG Obličky bilat. bez dilat KPS Testes normoechog.
Dg: Varicocele testis 1 sin.
Odporučanie Operacia korekciou, mamička sa chce poradiť.
Máme prísť aj na spermiogram a dnes to bolo teda desivé vyšetrenie, nevyšetroval iba semeníky, ale brucho obličky atd.
@kristina.jo ahoj, mame podobný problém, ale došlo k recidíve po operácii. Ako vám dopadol spermiogram?
@deni05 ahoj, spermiogram bol OK, sono tiez. Operaciu zatial doktor neodprucal, uziva Detralex a Ascorutin a kazdeho pol roka chodi na kontrolu 🤷♀️
@anita1978 🙈🙈 tak toto by moj introvert nedal ...
Môžem poprosiť aby ste sa mi ozvali do správy?
Nelakaj sa, ak mu to bude robiť problém, zoperuju mu to. Robí sa to v úplnej narkoze, laparoskopicky, aspoň tak to robili mužovi. Je dobre aby sa to nenechalo tak a sledovalo sa to lebo to môže spôsobiť aj neplodnosť. Určite by som s ním išla na urologiu.