Varikokéla u 11 ročného dieťaťa - operácia

jazumalu
2. mar 2018

Ahojte, máte niekto skúsenosti s operáciou varikokély u dieťaťa? 11. ročnému synovi diagnostikovali 3. - najhorší stupeň a v máji ho čaká operácia. Doktor sa ešte rozhodne či klasicky alebo laparoskopicky. Na internete bohužial čítam dosť zlé skúsenosti - návrat choroby alebo iné problémy (hydrokéla) po operácii. Máte niekto skúsenosť? Zaujímalo by ma aj čo nás čaká po operácii - ako dlho sa rana hojí, po akom čase mohlo dieťa športovať (syn hrá hokej)...hocičo, čo nám pomôže pripraviť sa. Ďakujem.

jaja1979
2. mar 2018

Moj syn bol operovany pred dvomi rokmi, mal vtedy 7 rokov. Vsetko prebehlo v pohode, bez komplikacii, nema ziadne nasledky, len jednu jazvu, asi 3 cm na bruchu, uz ju skoro ani nie je vidiet. V nemocnici bol tusim jednu alebo dve noci, ziadna tragedia, dokonca tam bol sam bezo mna. Na kontroly chodime raz do roka a zatial je vsetko ok. Drzim palce, aby to aj vam dobre dopadlo.

janinah
3. mar 2018

Hlavne nestresuj a neprenášaj stres na dieťa.Všetko sa dozvieš "za pochodu",postupne...dopredu nik nevie aký bude nález,ako sa bude hojiť ranka.Všeobecne deti operáciu znášajú veľmi dobre,oveľa lepšie ako ich ustráchaní rodičia ,viem to,pracujem na oper. sále,netreba sa báť a netreba čítať kdejaké laické info na nete.

jazumalu
autor
3. mar 2018

@jaja1979 dakujem 😀

jazumalu
autor
3. mar 2018

@janinah vdaka, nestresujem 😀, len som chcela vediet do coho ideme, kedze pri doktorovi ma nenapadli vsetky otazky.

janinah
3. mar 2018

@jazumalu ešte mi napadlo,lebo aj môj syn hral hokej-suspenzor používa?myslím,že to je povinné

jazumalu
autor
3. mar 2018

ano pouziva. moze to byt z toho? vraj ho netlaci, pytala som sa.

ankapuska79
7. júl 2020

Zdravim ,chcem sa spytat ako je to teraz po 2 rokoch od operacia .syn 13 ma operaciu teraz rano a ja som az teraz v noci zacala googlit kedze mam dalsie 2 male deti a pri nich sa momentalne neda nic robit.normalne som teraz hotova,kedze som si precitala veci k tomuto ochoreniu a vsade sa riesia dospely chlapi.uz som sa rozhodla ze nedam ho laparoskopicky ale normalny rez.odisla im ta zila alebo sa vratila.bolelo ich to? Syna to neboli ,mame 3 stupen.dakujem za rychlu odpoved.Anka

jaja1979
7. júl 2020

@ankapuska79 ahoj, u nás odvtedy pokoj. Za dva dni bol doma, rýchlo sa z toho dostal. Ale dobre že pripomínala, asi budeme musieť skočiť na kontrolu pre istotu

ankapuska79
7. júl 2020

No nas ani neoperovali,primar nas prepustil domov s tym ze ak mu to nerobi problem a neboli ho to kontrola kazdy pol rok aj spermiogram,lebo ze ked mu to spravi teraz tak v 18 je tam zase ze sa mu to vrati.hej a kontrolu mas mat kazdy rok tak daj vediet ci je v pohode po nej.

jazumalu
autor
8. júl 2020

@ankapuska79 chodime na kontrolu kazdy rok. nic ho neboli teraz. operacia vtedy trvala dlhsie, vraj to bolo horsie nez cakali. drzim palce, veru, zni to hrozne, ked si to clovek cita.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja1979
4. okt 2020

@anita1978 u nás to bola vrodená predispozícia. Žiadny úraz nebol

jazumalu
autor
4. okt 2020

u nas tiez be urazu

jazumalu
autor
4. okt 2020

bez urazu

ankapuska79
4. okt 2020

U nas tiez bez urazu ,ani neviem presne kedy sa mu to spravilo uplne nahodou som mu to zazrela pred 13 narodeninami kedze mi nic neoznamil.viem ze ked hraval futbal v 11 tak sa mi stazoval ze ho bolia triesla neviem ci uz to mal .

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankapuska79
5. okt 2020

@anita1978 a co ma v moci co mu tam vyslo? Lebo mojmu synovi vysla kyselina mocova (dna) a teraz to idem riesit s nefrologom ale ja neviem ci to ma s tou varikokelou suvis? Diky

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jazumalu
autor
17. nov 2020

@anita1978 tak drzim palce, nech sa to nezhorsi

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jazumalu
autor
22. dec 2020

@anita1978 nie, nemával bolesti inde

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jazumalu
autor
16. apr 2021

tak drzim palce

ankapuska79
27. júl 2023

Nakoniec nas predsa poslali na operaciu a tu sme absolvovali v july 2022 laparoskopicky ,bez problemov .jul 2023 mame ju znovu naspat .rok po operacii. Normalne tomu neverim ,hadam si nemyslia ze budem kazdy rok riesit operaciu a uspavat ho. Neviem co bude zacnem to riesit v septembri po dovolenkach.