Ahojte, máte niekto skúsenosti s operáciou varikokély u dieťaťa? 11. ročnému synovi diagnostikovali 3. - najhorší stupeň a v máji ho čaká operácia. Doktor sa ešte rozhodne či klasicky alebo laparoskopicky. Na internete bohužial čítam dosť zlé skúsenosti - návrat choroby alebo iné problémy (hydrokéla) po operácii. Máte niekto skúsenosť? Zaujímalo by ma aj čo nás čaká po operácii - ako dlho sa rana hojí, po akom čase mohlo dieťa športovať (syn hrá hokej)...hocičo, čo nám pomôže pripraviť sa. Ďakujem.
Hlavne nestresuj a neprenášaj stres na dieťa.Všetko sa dozvieš "za pochodu",postupne...dopredu nik nevie aký bude nález,ako sa bude hojiť ranka.Všeobecne deti operáciu znášajú veľmi dobre,oveľa lepšie ako ich ustráchaní rodičia ,viem to,pracujem na oper. sále,netreba sa báť a netreba čítať kdejaké laické info na nete.
ano pouziva. moze to byt z toho? vraj ho netlaci, pytala som sa.
Zdravim ,chcem sa spytat ako je to teraz po 2 rokoch od operacia .syn 13 ma operaciu teraz rano a ja som az teraz v noci zacala googlit kedze mam dalsie 2 male deti a pri nich sa momentalne neda nic robit.normalne som teraz hotova,kedze som si precitala veci k tomuto ochoreniu a vsade sa riesia dospely chlapi.uz som sa rozhodla ze nedam ho laparoskopicky ale normalny rez.odisla im ta zila alebo sa vratila.bolelo ich to? Syna to neboli ,mame 3 stupen.dakujem za rychlu odpoved.Anka
@ankapuska79 ahoj, u nás odvtedy pokoj. Za dva dni bol doma, rýchlo sa z toho dostal. Ale dobre že pripomínala, asi budeme musieť skočiť na kontrolu pre istotu
No nas ani neoperovali,primar nas prepustil domov s tym ze ak mu to nerobi problem a neboli ho to kontrola kazdy pol rok aj spermiogram,lebo ze ked mu to spravi teraz tak v 18 je tam zase ze sa mu to vrati.hej a kontrolu mas mat kazdy rok tak daj vediet ci je v pohode po nej.
@ankapuska79 chodime na kontrolu kazdy rok. nic ho neboli teraz. operacia vtedy trvala dlhsie, vraj to bolo horsie nez cakali. drzim palce, veru, zni to hrozne, ked si to clovek cita.
u nas tiez be urazu
bez urazu
U nas tiez bez urazu ,ani neviem presne kedy sa mu to spravilo uplne nahodou som mu to zazrela pred 13 narodeninami kedze mi nic neoznamil.viem ze ked hraval futbal v 11 tak sa mi stazoval ze ho bolia triesla neviem ci uz to mal .
@anita1978 a co ma v moci co mu tam vyslo? Lebo mojmu synovi vysla kyselina mocova (dna) a teraz to idem riesit s nefrologom ale ja neviem ci to ma s tou varikokelou suvis? Diky
tak drzim palce
Nakoniec nas predsa poslali na operaciu a tu sme absolvovali v july 2022 laparoskopicky ,bez problemov .jul 2023 mame ju znovu naspat .rok po operacii. Normalne tomu neverim ,hadam si nemyslia ze budem kazdy rok riesit operaciu a uspavat ho. Neviem co bude zacnem to riesit v septembri po dovolenkach.
Moj syn bol operovany pred dvomi rokmi, mal vtedy 7 rokov. Vsetko prebehlo v pohode, bez komplikacii, nema ziadne nasledky, len jednu jazvu, asi 3 cm na bruchu, uz ju skoro ani nie je vidiet. V nemocnici bol tusim jednu alebo dve noci, ziadna tragedia, dokonca tam bol sam bezo mna. Na kontroly chodime raz do roka a zatial je vsetko ok. Drzim palce, aby to aj vam dobre dopadlo.