Vankúš proti preležaniu hlavičky

tatiana234
20. dec 2023

Ahojte poprosím tých ktorým pomohol. Mame trosku zlezanu hlavičku naša drnda sa nám nedarí polohovat lebo s tou hlavou točí ako kolvek ju naklonim tak sme sa rozhodli používať guto pomôcku aj dr nám odporučila vie pomôcť? Dakujem

anavixy
20. dec 2023

Ake stare je dieta? Na brusko ju davas? Treba hlavne menit strany aj v postielke alebo aj cez den tak aby ste k nej vzdy pristupovali z inej strany, aby musela itacat hlavu aj na druhu stranu. Pokial je tam predilekcia a dieta celkovo preferuje len jednu stranu, treba to riesit s fyzioterapeutom.

tatiana234
autor
20. dec 2023

@anavixy
@anavixy ma 2 mesiace na brusko ju dávame ale nespava nám na ňom

anavixy
20. dec 2023

@tatiana234 spavat na nom ani nema a nesmie. Treba viackrat denne davat na brusko a to co som uz pisala. Hlavicka sa zagulati, ked bude dieta postupne viac casu travit inak nez lezanim (to neznamena ze sa ma dieta predcasne posadzovat apod.), hlavne nech sa to nezhorsi. A teda pokial by tam pretrvavalo to preferovanie jednej strany tak riesit s fyzioterapeutom. Vankusiky proti zlezaniu su skor taky reklamny tah (hlavicka sa da zlezat aj vzadu..), nema sa pouzivat len tak u zdravych deti, ale ked ti to teda lekarka odporucila tiez, tak vyskusaj.. len sa na to nespoliehaj a nezanedbaj polohovanie na brusko pocas bdenia (dolezite nie len kvoli hlavicke) 🙂

tatiana234
autor
20. dec 2023

@anavixy bepreferuje ani jednu stranu . Keď ju uložím na bok a podlozim hlavičku zvrtne rovno. 🥲😀 ďakujem ste zlata

anavixy
20. dec 2023

A prelezanu ju ma teda vzadu?

tatiana234
autor
20. dec 2023

@anavixy áno vzadu

katkasmacka
20. dec 2023

Ahoj. My sme pouzivali taky vankusik,vyzeralo to ako srdiecko s dierou v strede. A pomohlo. Syn mal tiez zlezanu hlavu,preferoval jednu stranu. V noci sme to nepouzivali ale cez den stale ked lezal na chrbte.

tatiana234
autor
20. dec 2023

@anavixy takto to asi najlepšie vidiet není to katastrofa ale vidieť to už je

banalu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxus10
20. dec 2023

vankusik je dobra vec, este aj pre 1,5 r. dieta-aj do kocika, ulozi si hlavku ako ma chut, nie ako urcuje zlezane miesto...urcite to skus uz prave v tomto ranom veku dietata, vysoko odporucam...

leazeziliny
20. dec 2023

@tatiana234 ak sa rozhodneš pre vankúšik, rada ti darujem. Nám pomohol.

tatiana234
autor
20. dec 2023

@leazeziliny mame ho len nám na ňom veľmi nechce spinkavat tak ju naň dávam aspoň cez deň na nočný soanok vôbec a na denný keď nezistí ze ho ma pod sebou 😄

luxus10
22. dec 2023

@tatiana234 prehod cez vankusik vonavu plienocku, uvidi plienku...😍

ninka99865
29. feb 2024

Ahojte ma zmysel ten vankúš používať keď preferuje jednu stranu? bude aj na tom vankúši vedieť otočit hlavu na tu preferovanú stranu?

luxus10
29. feb 2024

@ninka99865 ano urcite to ma zmysel, ten tlak na preferovanu stranu sa citelne zmensi...a ano pootaca na nom hlavicku, lebo ho to nebude tlacit-v kociku to bolo najcitelnejsie...este aj v 3r. ho deti miluju...

alienkaaa
30. sep 2024

@katkasmacka ako ste pouzivali vankus? Dcera ma 3,5 mesiaca, prferuje jednu stranu, ma zlezany bok, nie zad hlavicky. Na tom vankusiku ako lezalo? Na ktoru stranu ste ho tam polohovali? Ja som myslela ze je len pre tie babatka, ktore maju zlezany zad hlavicky.

anavixy
30. sep 2024

@alienkaaa ked preferuje jednu stranu, ide o predilekciu a asymetriu a tu treba riesit s fyzioterapeutom, vankus to nevyriesi

ninka99865
30. sep 2024

@alienkaaa áno presne ako píše @anavixy, nám vankúš nepomohol a pomohlo nám iba cvičenie od fyzio