Dobry den, mate niekto skusenosti s vytokom u dievcatka? Dcera je po angine, 10 dni brala atb, ale dobrala ich uz pred tyzdnom. Dnes som si vsimla az zelenkavy vytok, zacervenanie a stazuje sa na svrbenie. Kam zajtra, k pediatricke ci rovno na detsku gyndu? Treba vymenny listok? Mozem jej niecim narychlo ulavit?
@abana moze mat kvasinkovu infekciu po antibiotikach. Skus krem Canesten alebo Imazol zvonka, ale ked to ma aj vnutri, je mozne, ze bude treba nieco vkladat dnu. Pediatricka ta uz nasmeruje - ja by som jej zavolala, ci mas prist sa ukazat alebo iba po listok na gyndu. Ja som ako dieta dostala taku prisernu mykozu po Biseptole a doteraz si pamatam, ze som na gyndu musela chodit denne na vkladanie cipkov 😨 - ta lekarka to nechcela zverit mojej mame...
@simsalabim fuuuuha ☹
@abana nechcem ta strasit, mozno pomoze aj nieco od pediatricky, predsa len, ja som bola dieta uz pred niekolkymi desatrociami. Ale odvtedy som mavala vela rokov problemy s Biseptolom ( ten uz odmietam, ak ho chcu predpisat) a aj niektorymi inymi antibiotikami. Zvykli mi potom vzdy predpisat aj 1tbl Diflucanu na zaciatku liecby antibiotikami, aby som nedostala mykozu. Je to dost bezny problem po uzivani antibiotik a podla mojich skusenosti ani megadavka ustne aj vaginalne podavanych probiotik nema na to vplyv. Proste tie laktobacily pokapu a kvasinky to vyuziju.
Sprav jej kupel so sody bikarbony. Nech chvilku posedi, malo by jej to zmiernit svrbenie. Alebo zvonku olievat rosalginom. Do domacej liecby mastickami by som nesla.
Dcérka mala v necelých troch rokoch výtok aj svrbenie, na detskej gynekológii jej zistili infekciu a preliečili. Určite treba ísť k odborníkovi.
Užívala probiotika?