Väčší semenník u 15-ročného

23. aug 2023

Trocha intimnejšia téma,ale prosím vás či nemáte s tým skúsenost.15 r.syn naznačil manželovi že ma 1 semennik väčší ako druhý.. keď sa ho nato opytal či dobre počul,nechcel sa s ním o tom už viac baviť..Nevieme ako na neho, sa hanbi o tom rozprávať a k dr ho asi ťažko hneď dostanem.Nieje to vážny problém?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
biem22
23. aug 2023

Môže to byť aj normálne, ale môj syn má jeden väčší ako druhý a má v ňom vodný pruh, neviem či to dostavujú len malé deti alebo to môžu dostať hocikedy..

autor
23. aug 2023

@anita1978 to sa aj operuje?kdesi som čítala, že môže byť neplodny!?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. aug 2023

@anita1978 ok.skusim pomaly nejak na neho,aby sme zašli k lekarovi..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. aug 2023

@anita1978 v13 sme boli na prehliadku,mi bolo divné že sa nic nepýtala ani nekontrolovala..ci v takom veku už nekontroluje?

pralinka25
23. aug 2023

skuste ho nejako citlivo naviest na navstevu urologa. ono zas nejako vyrazne vacsi by byt nemal. moze mat pruh, ale aj horsie. nechcem strasit ale ked uz nabral odvahu o tom povedat asi ho to fakt trapi. ide aj o to ci to tak mal vzdy alebo je to nieco nove.
akoze ja nerada strasim ale odkedy sme si tym presli robim osvetu pretoze je to dolezite. moj muz mal rakovinu semennika, tiez sa to prejavilo zvacsenim jedneho. ja to prizvukujem aj svojmu synovi aby si to kontroloval a cokolvek sa mu nebude zdat aby to okamzite povedal. v tomto pripade ide o cas. je velmi dobre liecitelna ale treba to chytit vcas. prejavuje sa zvacsa medzi 15 a 30 rokom.
fakt to neber v zlom. velmi nerada toto vytahujem ale ked viem ako muzi k tomuto pristupuju a este aj mladi chlapci. zatajuju do poslednej chvile a potom moze byt neskoro. pripadne ak by to aspon muzovi ukazal. ja neviem. nenechajte ho tak. skuste na neho nejako pritlacit. netreba to podcenit. drzim palce aby o nic neslo.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zafir01
24. aug 2023

Mám 12 r syna . Hoci sa už boli ... Vyzerá na viac . Tiež sa hanbil . Vysvetlila som mu ,že som mama. A niektoré veci treba skontrolovať ,aby nedošlo ku komplikáciám .tiež má jeden semenníky väčší ako druhý .spomenula som to dr . Vraj je úplne bežné ,že to majú aj muži .niekdy sú o polovicu je jeden väčší ako druhý . Že pokiaľ nemá iný problém ...
Tak sme to nechali tak

biem22
24. aug 2023

Môže to byť aj ten pruh iba ako som písala ja a to nemá nič s plodnosťou, ale operujú to

veselo_neveselo
24. aug 2023

No, je nacase hodit so synom dospelacku rec, ze aj o veciach, jde sa moze hanbit je treba rozpravat.
Medicinske veci nie su na hanbu, za telo sa netreba hanbit, a problemy sa neschovavaju, ale riesia.
Ze pri pochybnostiach moze vzdy prist za vami, alebo za otcom, a poradite mu.
A popri tom dajte rec aj o antikoncepcii, a nielen o kondomoch. Nezabudnite prebrat spravanie, vyjadrenie suhlasu pri intimnostiach, gay problematiku, vsetko toto je treba predebatovat.

candii
24. aug 2023

Normalne .. aj žena má väčšinou jeden prsník o niečo väčší ako druhý, celkovo jedna polovica tela môže byť o niečo iná tak tá druhá ..

asus5
11. nov 2024

Dobrý deň prajem, tiež som si nahmatal že jeden mám väčší ako druhý,ako ste dopadli vy?