Väčší prsník u skoro 6 ročnej

veruska00
6. aug 2021

Ahojte nemate nahodou skusenosti moja skoro 6 rocna dcerka ma na jednej strane viditelne vatsi psnik!nasa doktorka povedala ze to treba sledovat zatial to netreba riesit!ale uz to trva rok.mala robeni aj ko vsetky odbery boli v poriadku .nemate s tym skusenosti?dakujem

desore
6. aug 2021

@veruska00 Nie je to prvy pripad v sucastnej dobe. Okamzite vylucit kupovane maso, sunky z kuracieho masa.
Pokial sa da, vsetko maso a masove vyrobky, mlieko, vajcia iba z domaceho chovu.
Znamej dcera mala tento isty probkem v rovnakom veku. Mozu za to hormony, ktorym krmia zvierata.

chrumka120
6. aug 2021

@veruska00 100% súhlasím s prvým komentárom, preto vajíčka mame z voľného výbehu, nie sú krásne oranžové ako z obchodu, ale zato bez farbív a všetkého možného čo tým úbohym sliepkam dávajú, mäso tiež od chovateľa, síce je drahšie ale človek keď ho pečie tak netečie z neho voda s neviem čím všetkým, keď vidím tie kuracie prsia v obchode biele pasikaté tak mi je až zle

veruska00
autor
6. aug 2021

@desore skusim vylucit 😏 maso mame len domace aj vajcia ale dcerka ma strasne rada jogurty, mlieko a aj syr. A cca. Kedy sa jej to upravilo?

kitycat
6. aug 2021

@veruska00 väčší

adamadent
7. aug 2021

ja len pridám že problém môže byť aj nevhodné skladovanie a pitie nápojov z plastových flias

nevenka
7. aug 2021

@veruska00 ake vsetky odbery? Ak ste neboli, pytala by som sa na endokrinologiu! Ja som mala 11, ked som dostala menzes a ako 13 rocnej mi zistili vela testosteronu a prolaktinu, mala som ho ako dojciaca zena! Je to ine, ale chce to endokrinologicke vysetrenie.

klejkaez
7. aug 2021

Uprimne, zbytočný stres.
V detstve som mala to iste, jeden prsnik mi rástol uz vo velmi skorom detstve aj bolel a druhy nie.
Len prirodzený hormónalny vykyv a vývoj.
Mam 26r a jeden prsnik kusocek väčší len. Nic hrozne 🤨🙂

pseudomonas87
7. aug 2021

@klejkaez nie, nie je to zbytočný stres, treba ísť k Endokrinologovi.

klejkaez
7. aug 2021

@pseudomonas87 ja som bola aj tam, aj v nemocnici ako malá a podobne. Ale, ze naco stresujeme je to normalne. A mam 26r a som zdravá vyvinuta takze 😊.

chrumka120
7. aug 2021

@klejkaez je to normálne ale nie u 6-ročnej

nikha2809
7. aug 2021

@desore mojej dcérke ako ročnej takto začali rásť presne toto nám dr kázala hlavne kupované kuracie mäso vylúčiť úplne

gleep1
7. aug 2021

@desore akými hormonami kŕmia zvierata keď je to už desiatky rokov zakázané? 😂😂😂😡 Keby v nejakom mäse našli hormóny tak by boli toho plne správy a výrobca takého masa by okamžite skončil.

Plasty môžu zvysit estogennu aktivitu, mlieko a tak isto sója a výrobky z nej. Vylúčiť z jej života plasty, prejsť na čisto prírodné materiály a zrušiť akékoľvek sójové potraviny a vyradiť mliek, ale nie mliečne produkty.

danka728
7. aug 2021

Môže ísť aj o zväčšenie lymfatických uzlín na danom prsníku.

klejkaez
8. aug 2021

@chrumka120 ja som mala 7rokov tiež... 🙂