Dobrý večer chcem sa vás spýtať či máte dáke skúsenosti stymto , mám synčeka v 8.2 bude mať dva mesiace. Po celý čas som vôbec nespozorovala toto čo. Včera v noci , spinká a v spánku sa nevie nadýchnuť trvá to pár sekúnd. Cez deň to nemal, ale dnes večer zas.
Neviete prečo z čoho to môže byť ? Ja sa veľmi bojím .. hneď si ho beriem na ruky.. ale pokým ho zoberiem na tie ruky už to nemá.. to je len sekundova záležitosť 😓😓 poraďte mi prosím vás.
Určite by som to konzultovala s lekárkou hneď ráno a zaobstarala si monitor dychu. Počula si už o syndróme náhleho úmrtia u dieťatka ?? Nechcem strašiť ale ani by som to nebrala na ľahkú váhu
A máš monitor dychu? My sme ho pouzivali pri oboch detoch. Malé deti do 1r moze prestat dýchať len tak z nicoho nic to je ten syndrom nahleho umrtia.. Urcite to nepodcenuj ked ma tvoje babo problemy s dychanim. Ten monitor si das na postielku a pekne ta zobudi keby nahodou prestal dýchať v spanku
A si si istá že sa nevie nadýchnuť? Nieje to híkanie? znie to úplne ako by lapal po dychu..? Môj maly to tiež robil asi do 3 mesiaca.
@karmenka123 podlož mu pod hlavičkou matrac tak aby bol celý matrac šikmo (hlavička vyššie ako nožičky). Tiež sa mi to pri dcére pár krát stalo. Ten podložený matrac mi poradila pediatrička a od vtedy sa to nezopakovalo.
Nevahaj a konzultuj ihned s lekarom moze ist o apnoicke pauzy co je velmi nebezpecne pre malicke deti a urcite zadovazit monitor dychu presla som si tymto syna som zachranila
@karmenka123 ked si to spozorovala včera v noci tak hned ráno si to mala minimálne telefonicky konzultovat s detskou lekárkou. Pri tak malom babatku sa s takýmito vecami nečaká, načo aj, kym ti prestane dýchať?! Mám predcasne narodeného syna a viem co je to ked pride na problém s dýchaním. Takze ak si tak ešte neurobila, kontaktuj co najskor lekárku. Možno to nič nie je ale netreba nič zanedbať.