V škôlke sú kiahne a moje dieťa ich zatiaľ nemá

veronika2281
8. dec 2016

Ahojte,mám synčeka 4,5 ročného a 3 mesačného. U staršieho V škôlke sú kiahne.zatial ich nemá.Ale keby ich dostal tak sa obávam čo ten trojmesačný. Čítala som,že mal by mať imunitu ale aj nie.mate niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

evittam
8. dec 2016

@veronika2281 Ahoj, nemám osobnú skúsenosť ale z rodiny. Sesternicina dcéra kiahne doniesla kiahne keď mala jej sestrička 3 mesiace. Staršia - dosť zlý priebeh, teploty, veľa vyrážok, zostali aj jazvy, malá žiadne teploty, pár vyrážok - perfektný priebeh. 😉

monika319
8. dec 2016

ahoj. my sme mali kiahne v maji. tiez ich doniesol 6 rocni syn so skolky dostal ich aj najstarsi 12r a aj mala mala vtedy7mesiacov. najhorsie ich znasal najstarsi. horucky 40ky vysipani vsade az ho to bolelo. stredni syn mal ich dost ale znasal to v pohode bez teploty. a mala ich mala par bez teploty . len doktorka povedala ze deti do roka ked maju kiahne moze sa stat ze ich mozu mat este raz .

maminkasisa
8. dec 2016

moja dcera doniesla tiez kiahne zo skolky, mala 4 a syn 1 a 6 mesiacov, dostal ich, ale len 1 den teploty, malo vyrazok, len tam kde su plienky sa trosku tazsie hojilo, bol ale este vtedy kojeny, tak mozno aj preto lahsie priebeh, ak Tvoj malicky dostane, tak uz len pediater a jeho rady....skus zavolat, mozno Ti poradi, aby si maleho vyhlasila zo skolky, ale mozno uz je neskoro... a mozno vobec nedonesie zo skolky.... drzim palce.....

zuzkat1
8. dec 2016

Vsak si nechaj meleho doma,este je sanca ze ich mat nebude

sense
8. dec 2016

u nas boli v skolke uz dva krat kiahne a dcera ich nedostala, ja mam o rok starsieho brata ked mal on kiahne som ich nedostala a to sme spavali v jednej izbe dostali som ich az o desat rokov neskor v puberte od mladsieho brata

janinah
8. dec 2016

Nestresuj dopredu...ak taká situácia nastane,tak ju budeš riešiť...syn nemal kiahne keď boli v školke x-krát,on nič,dostal ich teraz skoro v 11tich,keď širokoďaleko nijaké kiahne neboli /podľa pediatričky/

lelicav
8. dec 2016

Mne raz lekarka povedala ze taketo male deticky kiahne znasaju dobre alebo ich vobec nedostanu lebo mozu mat este protilatky z tela matky,ktora uz kiahne prekonala.