V ktorom roku sa má odlepiť predkožka?

21. jún 2023

Ahojte, v ktorom roku sa ma odlepit uplne predkozka u chlapca?

Kedy sa to ma riesit s urologom?

Dakujem!

mija199
21. jún 2023

.

mudracucoriedka
21. jún 2023

V niektorych pripadoch kedy je predkožka zúžená (tzv. fimóza) , nie je ju možné pretiahnuť a nemalo by sa to robiť nasilu, môže dôjsť k natrhnutiu, krvácaniu a ďalších komplikácii. U deti je bežné že nejde celá. Pokial nesposobuje problemy ( pri močení ), nie je nutné to riešiť. Každopádne je dobré sa poradiť s urologom, či je vhodná obriezka alebo nie

majka12321
21. jún 2023

Častokrát ide predkožka stiahnuť až okolo veku 10 rokov . No podľa väčšiny lekárov by mala byt stiahnuteľná v 3 rokoch

Koľko má malý rokov ?

sisaka
21. jún 2023

@majka12321 súhlasím s tým, že okolo 10 rokov, akurát by som pozmenila podľa väčšiny SLOVENSKÝCH lekárov.
Preťahovanie predkožky malým deťom (čo deťom, batoľatam!) sa tu na “západe” nepraktizuje a neviem, ako by sa lekári na ženy pozerali, keby tu niečo také lekárovi povedali, to je na nahlásenie na socialku! Tieto zastaralé praktiky na Slovensku asi nikdy nevymiznú, lebo aj mladé ženy sú schopné niečo také robiť a ešte aj za podpory lekárov, ktorí vychádzajú zo skript z 50tych rokov minulého storočia

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majka12321
21. jún 2023

@sisaka áno , presne ako píšeš .
Je to individuálne , ani my ešte nemáme predložku plne stiahnutú a už sa blížime k 10. roku.
Len tak pomimo : nemáte nejaké rady , čo pomohlo u vás ? 🙂 Teda okrem slezu a pindamaste , to u nás nezabralo

Jednoznačne si ale myslím že predkožku riešiť treba. Nieje dobré spoliehať sa že sa v puberte uvoľní . Pravdepodobne sa neuvoľní a riešiť to v puberte určite nebude jednoduché.

janka1011
21. jún 2023

@majka12321 pokiaľ je dieťa malé, určite to riešiť netreba a už vôbec sa netreba dať nahovoriť našim lekárom na obriezku. V tomto smere majú riadne zastaralé praktiky.

majka12321
21. jún 2023

@janka1011 o malých deťoch som nepísala nič.
Ale od cca 6 rokov už je podľa mňa dobré venovať tomuto problému pozornosť.

lenkap192
21. jún 2023

@majka12321 ani nam nešlo u syna ked mal 8. A druhy skusal a podarilo sa mu az 13. Podla mna individuálne u každého.

sisaka
21. jún 2023

@majka12321 neriešila som vôbec, keď bol syn starší, tak okolo 6 rokov, keď sa už sprchoval sám si pri umývaní stiahol, koľko mu išlo, okolo tých 10 rokov mu už išla úplne, čiže u nás bez zásahov

mija199
21. jún 2023

@lenkap192 Aj náš má 13 a zatiaľ mu stiahnuť nejde.

autor
21. jún 2023

Ja nechapem potom, preco su lekari na SK takito votrelci a preco robia malym chlapcekom traumu. Uz som si pozrela aj zahranicne stranky a veru...... Mate pravdu.

https://myhealth.alberta.ca/Health/aftercareinf...

Od 10 do 17 sa uplne odlepi.

Kamoskin syncek tym presiel v ROKU A POL!!!!!!!!!!!!! Nejakou kovovou vecou mu ju nasilu strhol, krv vsade, chlapcek plakal ako o zivot a kamoska tam stala, a v soku nevedela ani reagovat. Ze DR UROLOG sa iba pozrie......
Mne prislo normalne zle a preto sa radsej od doktorov sa pytat ani nechcem......... Lebo prisaham, podam trestne oznamenie, ked mu to niekto nasilu stiahne.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka1011
21. jún 2023

@majka12321 6 rokov je veľmi málo, to nie je ešte vek, kedy sa musí dať stiahnuť. Je to veľmi individuálne, v tomto veku to absolútne riešiť netreba.

svetlonos
21. jún 2023

Ahoj,
mne ex priatel poveda, ze jemu sa ju podarilo stiahnut az nikedy v 14tich, ked sa zacal sam uspokojovat 😁
Nezijem na SK, maly maly ma 3 roky a obcas som to pozrela ci to ide, asi od dvoch rokov. Ukazala som mu ako stoahnut a obcas sa mu to podarilo samemu 🙂
Mne bolo proti srsti atahovat mu ju. Je to zasah do tela a fakt take divné. Lekarka sa ma az teraz na trojrocnejvorehliadke pytala ci nema problem s čúranim, len sa mu pozrela, ci su semeniky na mieste. Sedele meter od neho a ani sa ho nedotkla. Gate som mu stiahla ja.
Tu by ich fakt nenapadla taka kravina ako je atahovanie predkozky takym malym, uz vobec nie na sylu cez bolest! Mne sa nozik vo vrecku za take nieco otvara! Su to masoxhysti na Slovensku v tomto pripade.
Pokial vsak ma chlapcek problem, zapaly a tazkosti s curanim, riesit to zial treba. Ale najlepsie s citlivym lekárom a nie tym klasickym mäsiarom 😬.

autor
22. jún 2023

@svetlonos dakujem. Dnes akurat som sa dozvedela, ze susedkin syncek tiez podstupil na 3 rocnej preventivke. Nechapem a nechapem. :( a ze ani sa dr nepytala, iba sa pozrela, vynadala, ze mu ju nestahujete, a stiahla nasilu. Chodime k tej istej lekarke......

sisaka
22. jún 2023

Autor - to je strašné 😢

sisaka
22. jún 2023

“Úžasný” prístup slovenských lekárov ma vždy dostane 😡 Doktorka by bola okamžite zažalovaná! Čo je to za drzosť?! U nás lekári pred tým než sa ťa vôbec dotknú, povedia, čo idu robiť a či môžu - vždy! Aj pri malých deťoch vopred povedia rodičovi , čo idú robiť a či sme s tým Ok a aj deťom primerane veku najprv vysvetlia, čo idu robiť - či je to len blbé pozretie do ucha, či počúvanie dýchania - VŽDY!

svetlonos
22. jún 2023

Zmen dr alebo jej hned povedz, ze staci ked pohladom skontroluje semeniky. Upozorni ju, ze sa tvojho syna dotykat nebude - stahovanie predkozky. A pokijne na nu vylet aj ty, keby bola drza! Ty si matka, a mas chranit dieta! Nech sa spamata.