my mame dnesnym dnom tri mesiace a este nas r
to prenasleduje. zacali sme po tyzni opat davat espumisan. aaaach neviem do kedy to vydrzim citim ze som na pokraji sil.
asi ta nepotesim,ale nasa mala problemy zhruba do pol roka a do roka sme museli davat espumisan prilezitostne,ked nieco naduvacie spapala ☹ Velmi nam ale pomohla bezplienkova metoda na kakanie,tu mozem len odporucit 🙂
viem ako ti je ale neboj to prejde. Nam po 4mesiaci. Chce to len vydrz 😉
no nám skončili až po 9. mesiaci, dovtedy bol malý stále na kvapkách, takže veľa síl prajem
My mame v noci bolenie bruska este stale. Ale zlepsuje sa to. Skus radsej nasadit probiotika.
Nam koliky skoncili cca 2-3 mesiacoch.Presne ani neviem kedy.Len zacala spavat.
Dievcata co tu pisete nezavidim Vam.Drzte sa.
My kde sme mali koliky,bolenie bruska,riesila som to masirovanim bruska,cvicenim nozickami a rucickami a vyrurkovala aby isli von prdiky.
Inak sme trpeli vecernymi kolikami,co bolo take ze mala revala od 17.30 do 22-23tej hodiny.Nepomahalo nic.Nosenie,mojkanie,spievanie...musela si to chudatko odplakat.A pritom brusku mala ok,prdiky ok,napapana,prebalena.Jednoducho nevedela co so sebou.Odznelo to tiez asi tak po 2ch mesiacoch.
nam po 2.5...zo dna na den...treba len vydrzat, viem si predstavit ako sa citis..☹
nam po 4 mesiaci, co som pocula tak vacsinou to trva tak 3-4 len vynimocne dlhsie. drz sa prejde to !!!
Ahoj no mi začíname 6 mesiac a vlastne neviem lebo sa jej bojím vysadiť kvapky 😖 od narodenia ju kolika trápila moja zlatá a až pred mesiacom sme skúsili jedny kvapky Sab Simplex ktoré konečne pomáhajú..ani espumisan ani cvičenie ani nič možné aj nemožné nám nepomáhalo..hm..tak neviem asi počkám ešte do konca 6 m a skúsim to vysadiť 🙂 ale užili sme si..strašné počuť svoje dieťa bolestne plakať a nevedieť pomôcť boha..no tak veľa šťastia všetkým.......... 🙂 🙂
v tretom mesiaci
my sme mali take tie vecerne place - kolky asi do 3. mesiaca. preslo to zo dna na den
Ked synček dovršil 3. mesiac, týžden ho bruško nezabolelo a ja som si myslela, že už je to fuč. Ale opäť to začalo a ja som sa šla zblázniť z toho, že to už vážne nikdy neskončí. A skončilo, zo dňa na deň, keď dovŕšil 4. mesiac. Síce máva občas "ťažšie trávenie" aj teraz, s prvými príkrmami, ale je to naozaj len občas a dá sa to stravou už odsledovať...
Skončil tretí mesiac, skončili aj koliky... ako keby uťalo..
Mne tiež všetci hovorili, že do 3 mesiaca trvajú, no by ma porazilo asi.. mesiac to trvalo, potom sme skúsili všetko možno, od masáži s pupíkom, cez kvapky a neviem čo všetko až po probiotiká a behom týždňa po kolike ani chýru ani slychu 😉
malému trvala do 3 mesiaca.potom ako mávnutím čarovného prútika to prešlo..ale doteraz si dávam pozor,čo mu dám papať aby ho nebolelo bruško... 😒
vo stvrtom mesiaci uz boli slabsie a v piatom uz neboli
mojmu synovi presli az ked mal pol roka. Ja som sa kliestovite drzala toho, ze kojene dieta do 6 mesiacov nepotrebuje nic ine len mlieko. Ked mal 5 a pol mesiaca, tak sa to uz nedalo vydrzat a zacala som mu davat zeleninkove polievocky a kuraci vyvar. Maly bol po 3 dnoch uplne "fit" a bez kolik. Mne totiz drobcek kakal 1 krat za 10 az 14 dni /co je u kojenych deti v pohode/, po tych polievkach zacal kakat raz za den a aj koliky uplne prestali. Ak by som bola v rovnakej situacii teraz, dala by som mu trosku polievocky na obed od ukonceneho 4 mesiaca. Mozno by to bolo o.k. skor. Inak sme vyskusali vsetky druhy kvapiek, probiotika, teplucke zabaly na brusko, cvicenie, masaze bruska, rektalnu rurku... bola to katastrofa.
ahoj, tak knizkovo asi na 3 mesiace. Je to tazke ked ocividne dietatko trapi brusko, skus kvapky aj ked neviem ci pomahali...
hned ako som zistila, že jej zle travi kravske mlieko a prešli sme na sojove,ryžove,ovsene,kokosove,kozie.
keby mi ju nekazala doktorka prikrmovat,nemuseli sme mat take problemy do cca 4r.
už je to lepšie,ale nesmie to prehnat s mliekom,lebo hned sopli a pokašliava a boli ju večer brucho až pod rebra.
pomaha nam bio chlorela teraz, vtedy masaz bruška vetrovou mastou,hopkanie na fitlopte,cvičenie laktiky ku kolienkam, kvapky espumisan, čaj zo sladkeho drievka,sedaci kupel v teplej vode v kybliku.
Pozor na nervozitu a negativne emocie pri dietatku,absorbuje to ako špongia a "nevie to stravit" potom place od bolesti bruška. Ja som pri malej bola inak vynervovana,tak sa jej chudatku ani necudujem.
🙂
Koliky nam trvali cca 3 mesiace..
Malý mi začal plakať vždy večer a vydržal hodne dlho ☹ . Kvapky nezaberali a keď som mu chcela bruško pomasírovať, pocvičiť s nožičkami, plakal ešte viac. Bolo to dosť únavné obdobie. Po treťom mesiaci to samo prešlo. Ale každé dieťa je iné. Treba len vydržať. Prajem veľa síl.
nam 3 a pol, ale potom sme zacali davat bio gaja kvapky, skuste ich, urcite pomozu, nam nezabral ani espumisan, ani ifakol, ani teple plienky ani masaze, troska lepsie sme to mali po feniklovom hipp cajiku, ale inac ako s teplomerom sa nevykakal a to mal uz 3 a pol mesiaca, tiez sme boli zafaly, strasne plakal,,,, a potom sme prisli na tie kvapky, a koliky boli prec, za 2 dni 😉
po5.mesiaci....vydrz....viem jak ti je, to prejde