Ahojte. Mam syna od septembra chodi do skolky. Vkuse je chory teraz mali tyzden karantenu bol zdravy. V pondelok uz ma nastupit do skolky a v sobotu vstal a zas zapchaty nos a kasel. Predtym kaslal 3 tyzdne. Skolku platime 250 eur mesacne a viac je doma nez tam. Uz ma to nebavi. Co robit aby vkuse nebol chory ?
@elizabet173 praveze jemu sa v skolke veeelmi paci. Je tam naozaj spokojny aj u itelky vraveli. Okamzite si zvykol pekne sa hraje papa spi poslucha. O to viac ma mrzi ze je casto doma lebo skolka mu velmi prospieva on zatial ani nerozprava ale odkedy tam zacal si uz blabotat
@elizabet173 aj rano pred skolkou uz tam bezi dopredu rychlo sa vyzlieka a uz klope na dvere nech ho pustia :D v auguste mal 3 roky
Syn dva roky v skolke nevydrzal zdravy dlhsie ako tyzden, potom min.dva doma a tak dokola. Kasle,sople, teploty, proste virozy. Pomohol az vyber nosnych mandli, posledny pol rok ako predskolak chodil do skolky konecne normalne v kuse.
@julka828 mala som to iste. Syn viac doma ako v skolke. Skolka 600e ...
@julka828 ahoj, podľa mňa je to bežný jav u detí ktoré z domáceho prostredia nastúpia do kolektívu. Niektoré deti to zvládnu lepšie a iné horšie, pretože nemajú vytvorenú dostatočnú imunitu na bežné ,,školkarske vírusy,, čo treba? Posilniť imunitu,,,hliva ustricová, Echinacea sirup, vitaminy C,D, zinok. Vyplachovat noštek preventívne každý deň morskou vodou alebo vincentkou, doma zvlhcit vzduch, vetrať, otužovať. Sú to veru starosti, keď dieťa býva choré. Ak sa to do roka nezlepší, potom by som riešila imunologičku. Možno si poviete,,,ľahko sa jej hovorí,asi nemáva choré deti,,,,opak je pravdou,,,my sme si to tiež kvalitne ,,užili,, a občas aj stále ,, užívame,, .Tak želám zdravíčko, nech sa vám skoro polepší.
@julka828 ono je to podľa mňa normálne, že dieťa je na začiatku choré keď nastúpi do škôlky. Véd tam zbiera bacili a sople aj od iných deti. Plus teraz to jesenné obdobie, to sme aj my dospelý nachladení..možno by som mu dávala niečo na podporu imunity. Ccko, Dcko, alebo sú aj rôzne sirupy v lekárni s príchuťou.