V koľkých rokoch vaše dievčatá dostali prvú menštruáciu?
11 r 4 m
nemam dceru, ale ja v 9 rokoch - a teda bol to pre mna brutalny sok ze zomieram
@lenka7477 uf..tak skoro?moja mala 18.12 10,5 roka..a neviem si to predstaviť.. ale sťažuje sa obcas na pichanie v podbrušku 🙂
@misienka123 my sme to už očakávali, je veľmi vyspelá - bola pripravená a vedela že to môže prísť každým dňom
tiez 10,5 r - ja +- v rovnakom veku
Nemám ešte deti ale v 11 ako aj moja mamina.
moja 12r zatial nic a zrejme pride neskor, ako u mna. estelen zacina dospievat.
jej jedna kamaratka 11,5r, zatil tiez nic, ale je vyvojovo trosku dopredu.
dalsia kamaratka 12r a ta dostala pred 1,5m 1x.
dcera kamosky mala asi od 10,5r, jej druha dcera tusim od 11,5-12r.
jedna dcerina kamoska mala uz od 9r.
12 rokov, na narodeniny, rovnako ako ja
Staršia v 12 mladšia má skoro 11 zatiaľ nema
@misienka123 ja v 12tich, dcera v 13tich.
Susedov dcera odrazu v 9tich a teda chudatko, vobec este o tom nemala povedomie, nevedala sa o seba v tomto smere ani spolahlivo postarat. Musela mama dohliadat. Zazitky vselijake 🙈
@misienka123 mesiac pred 14 narodeninami
@tykat neviem si to u dcéry 10,5 r predstaviť..taka hravejšia je ešte..ja som v 12tich dostala, prišla som zo školy, našla som krv,plakala som a postrihala s plačom gate🙂
@misienka123 ved to, ona sa este s detmi na piesku hrala. A ziadny naznak, len teda bola vzdy o hlavu vyssia od rovesnikov a vyzorom posobila starsie. A zrazu bum. Normalne MS a kazdych 21 dni. Aj s dr to riesili lebo ich to vyplasilo.
@misienka123 všetky nejako skoro ste dostali, ja až skoro ako 15ročná, ale ja som vždy bola ako špáratko, samá ruka a noha, aj prsia mi začali rásť veľmi neskoro, asi preto mi ani nenarástli poriadne😁😁
@misienka123 moja mesiac pred 13. narodeninami, ja mesiac pred 15. narodeninami
@misienka123 Ja v 12 a pol, obe dcéry tesne po 13. To je podľa mňa ok, ani príliš skoro ani príliš neskoro. Gynekológovia vravia, že normálne je rozmedzie od 11 do 14 rokov.
V júli mala 12r, v októbri dostala menzes. Ja tiež tak v 12r
Ja som dostala v 12, kúsok pred mojimi 13. narodeninami 🙂
@tykat dcéra posledný polrok taký pokrok vo vývine,aj na váhe..prizvukujem jej nech neskôr večer obíde chladničku,aby nezačala veľmi priberať,ale v tom veku si to ešte neuvedomuje 😁
10r
Dcérka v 12 rokoch a sestrina teraz v 9 rokoch ale je strašne vyspelá na svoj vek v marci bude mat 10
11,5 r.
Naša ma 9,5 roka a zatiaľ nič no čakám keďže je na pohľad vyspelá ze sa to už objaví,, jej kamoška keď mala 9 dostala na naeodeniny
Ste to nahlasovali detskej obvodnej, keď prvú dostali?
@misienka123 ja som tiez v takom veku 10,5 dostala a tiez som bola hrave dieta,nebola som vyspela a pamatam si,ze to bol pre mna koniec sveta. Nedokazala som sa s tym zmierit. No ja som mala hroznu mamu,ktora mi to vysvetlila ako nieco hrozne ako sa uz nebudem moct viacej s chlapcami kamaratit a podobne.
@misienka123 pri najbližšej prehliadke , alebo telefonáte to Dr. poviem- aby zapísala do karty.
@misienka123 dcéra má 10 a 3/4 a bola už štvrtá v triede. Ja som dostala ešte skôr. Mala som čerstvých 10 a ešte som len išla do piatej triedy.
moja Lucia prvý krát v Novembri 2022 ako 10,5 r.