Ja si pametam ze nam mama davala teraz som to kupila pre seba a ta vona mi to pripomenula. Davate svojom detom vitaminy v tabletkach? Ake vitaminy davate a kedy s tym zacat?
@lexilaracroft žiadne tabletky do nich nepchám,radšej im kúpim ovocie a zeleninu
jediné, čo malej dávam z vitamínov, je D v zime a minulé leto brala komplex vitamínov D, keďže mala zlomenú ruku
Nedávam žiadne doplnky výživy, ale dbám na samotnú výživu - stravu.
Moje dieta nezje nic okrem parkov a jogurtov mozno suchy chleba u autikov je to vraj normalne doktorka tvrdi ze staci ked pije aspon vodu. Leno ona niekedy aj tri dni nic nezje takze som rada ze aspon to suche pecivo si da a s ovocim a zeleninou nechytacka jedine ze by som ju zviazala a nacpala jak husu
@lexilaracroft Tak potom treba urobiť krvný obraz a podľa výsledkov - čo telíčku chýba a čo nie - doplniť potrebné vitamíny a minerály. V lekárni alebo s lekárkou sa poraď, nie všetko čo je dostať, má garantované hodnoty.
@lorela neviem ci by troj rocnemu spravili krvne testy aspon si neviem predstavit ako by jej tu krv vzali no opytam sa
@lexilaracroft v lekárni si kúp kvapky b-komplex, malému to odporučila lekárka, nemal ešte ani 2 roky. Máme od Generica.
@mirkaaa80 chutilo mu to? Zamaskovala si to do jedla ci ako?
Pokial ma tvoje dieta diagnostikovany Autizmus, Tak sa opytaj priamo vo fore mamiciek autistickych deti. Tam sa dozvies toho viac Aj ohladom diety pre dieta, ktora je osvedcena, zmiernuje autisticke prejavy (bezmliecna a bezlepkova), dozvies sa tam, Ktore vyzivove doplnky su pre nich vhodne (B vit. karnozin, vit.D), nastuduj si ohladom suvislosti travenia u autistov, pretoze je to metabolicka porucha hrubeho creva. Cize....v tejto Teme sa asi nic nedozvies ohladom individualnosti tvojho dietata.
@lexilaracroft krvne testy sa robia aj mesacnym babatka, tak kludne aj 3 rocnemu dietatu. viac by ma ale trapilo, ako to 3 rocne prehltne tabletku - moje deti maju 8 a 5 o par tyzdnov a veru tabletky horko tazko, ten mladsi ani nahodou neprehltne
@jasminet no ja som jej to rozdrvila do jogurtu mala som stastie ze si to nevsimla. Dnes nechce vobec nic jest tak sa bojim
https://www.modrykonik.sk/group/6383/detail/
Mozes sa pridat do skupiny.
@lexilaracroft alebo narosan čučoriedkovy je to sirup ktorý mozes dat do vody a nech pije pocas dna Sutam b a aj zelezo pozri si www.just.sk
zvykla som chlapcom doplnat vit. b po chorobach a dobrani atb..vtedy v pohode prehltli tie drobne tbl.vcelku...teraz som objavila Bkomplex v kvapkach (vyssie spominany) chuti fajn...dcerka sa stretla s kiahnami, tak som jej preventivne par kvapiek dala, predsa len to bude zataz na organizmus, ak ich dostane...pravidelne ale nedavam nikdy nic (okrem Dcka dcerke)