Užšie očné štrbiny

linki90
2. nov 2021

ahojte prosim moj synček má od narodenia jedno očko nižšie ako druhé, a taky tvar mandľových očí.Na očné sa dostaneme len v januári. Doteraz sa nám nepodarilo kvoli kovidu.Dr.ho posielala na očné už dávnejšie ,na nete som čítala ze užšie očné štrbiny maju detičky s dawnovym syndromom.Malý je šikovný ,iked v motorickom vývoji bol pozadu trosku, je predčasne narodený 36 týždeň podla dr.ok co sa týka vývoja.Pediatrička do záznamu napísala ze ma užšie očné štrbiny a ptozu viečka preto ho ma vyšetriť ocna lekarka.Je citlivejšej povahy,na ludi reaguje cudzích buď plačom,alebo sa hanbi alebo sa usmieva.Inak sa zahrá aj sám,skladá si kocky,chodí pekne už sem tam padne,moja otázka znie keby má downa ako by sa prejavoval a ci by mi to teda dr.povedala keby mala podozrenie ci sa to da zistiť uz teraz maly ma 16 mesiacov

pribinak
2. nov 2021

Nie som odborník, poviem svoj laicky názor. Dieťa má 16 mes., tak si myslím, že už by ste mali určenú diagnozu DS a dávno by ti ju povedali. (Počas tehotenstva by sí mala určite robené vyšetrenia zamerané na DS)
Pri DS je viacero symptomov, nielen očká, čiže určite by ste riešili aj iné veci
Navyše detičky s DS majú kopec iných pridružených diagnoz, museli by ste ich riešiť

petamich
2. nov 2021

nie tvoje dieta DS urcite nema, ten by uz mal davno diagnostikovany ci uz pocas prenatalnych vysetreni alebo po porode ako pise aj @pribinak a ak by DS mal urcite by ti to pediatricka povedala, nevidim dovod, preco by ti to pediater tajil uz len z dovodov spominanych vyssie a to su pridruzene diagnozy

macekovam
2. nov 2021

@linki90 odfot dlan...

emalka
2. nov 2021

Ako pisu baby, pri DS by sa na to prislo uz davno.
Z toho co pises na mna ale vyskocilo ze "má od narodenia jedno očko nižšie ako druhé". Je to naozaj tak alebo to len tak vyzera kvoli tej ptoze? Ak mozte, dajte mu urobit geneticke testy, lebo tieto rozne polozene oci su priznakom zopar genetickych poruch