Uzliny u trojročného dieťaťa

svadba30.maj
27. okt 2016

Dobry vecer.som uz zufala.
Moja trojrocna dcera ma jednu uzlinu uz viac ako rok.
Dnes som jej objavila dalsiu uzlinu na krku vzade.
Pri prvej uzline sme boli na ultazvuku kde mi povedali ze ma na jednej strane este tri uzliny.poslali nas na infekcne kde vysledky vysli negativne aj vysledky co nam robila jej detska doktorka.
Na ake vysetrenia vas posielala detska dr?
Zmyzli vam?
Mate aj vy nove uzliny?
Dakujem za odpovede a rady.

jaanna
27. okt 2016

Moja dcera, ked mala zvacsenu uzlinu na krku - pod sankou, zistili jej z vyteru hrdla streptokoka. Nemala teplotu vobec. Preliecili jej to antibiotikami, podla vyteru a uzlina zmizla. Nebolo to hned, trvalo to dva - tri tyzdne, po dobrati antibiotik.

zvonkohra
27. okt 2016

@svadba30.maj moja dcera ma od 3r 2 uzliny na pravej strane a 3 na lavej.boli sme s tym aj na hematologii,vsetky vysledky klop klop klop v poriadku.pokial sa hybu a niesu nad 1cm malo by to byt ok.tym ze je chuducka tak su hmatatelne.ked je chora ma ich viac zvacsene.sme sledovany u dr a je tzv.uzlinovy typ dietata

svadba30.maj
autor
27. okt 2016

@jaanna my tie uzliny mame stale.nam vobec nemiznu.aj my sme mali asi streptokoka neviem ako sa to volal v nose bol.no tie uzliny sme mali uz skor.jak mala 2mesiace tak mala zapal criev dopomohli nam k tomu dr.na detskom oddeleni.zistila nam dr.v ke ze mame v tele zapal.moze to byt aj tym zapalom ze sa nam objavila uzlina?

svadba30.maj
autor
27. okt 2016

@zvonkohra vas na hematologiu poslala dr.na vlastnu ziadost?

maaaria3
27. okt 2016

Malý má od mala uzliny na krku, hmatala som aj doktorky hmatali, nikdy nás nikam neposlali... už sa toho radšej nechytám, vždy mi príde zle z toho, ako to tam má, samá hrčka... vraj je proste uzlinový typ, má taký uzučký krk a je chudučký, tak snád je to v pohode, už má 5 rokov...

svadba30.maj
autor
27. okt 2016

@maaaria3 tak aj my chudy typ.a nebyva casto chory?nerobia sa mu nove? Nezvadcuju sa mu?

zvonkohra
28. okt 2016

@svadba30.maj nasa dr nas poslala sama od seba.brala jej krv na zapalove,onkologicke atd vysetrenia a vsetko bolo ok.ked sa hybe,je do 1 cm je to ok.u nas bola chora v skolke skoro stale terazv skole sa to zlepsilo klop klop🙂ma ich uz cca 3r a uz to akosi neriesim.ked je chora dr stale pozera.ked sa jej daco nepaci posiela nas na kontrolu na hematologiu

svadba30.maj
autor
28. okt 2016

@zvonkohra tak nam brali ani neviem ohladom coho krv ta aj na infekcnom.ta nas neposielali na hematologii.asi v marci nam dr.s ke kde sme chodili.na gastro vzala krv a ukazalo jej ze ma anemiu trochu znizenu.
Mozno zato mame uzliny.momentalne neviem ci je stale chudokrvna.

zuzadula
28. okt 2016

Ahoj, môj syn mal veľké uzliny. Prešli sme sonom, odber krvi, stery. Tým sa zistilo, že má chronický zápal nosných mandlí, tak museli von. Potom imunologia.. bral lieky na imunitu a potom OK !!! Tiež bol chudučký, bledý. Odvtedy OK!! klopem 🙂.

svadba30.maj
autor
28. okt 2016

@zuzadula jemu ten chronicky zapal ukazalo s krvy?ako sa to prejavovali

svadba30.maj
autor
29. okt 2016

@zuzadula preco imunologia? Co je to?

zuzadula
1. nov 2016

Ano, zapal potvrdili krvne testy a pozitivny bol aj vyter z nosa a nosohltana. Prejavovalo sa to tak, ze mal stale opuchnuty nosohltan a nos a zle sa mu dychalo. Uzliny mal ku koncu obrovske. Preto rychlo operacia a potom nam dali na imunologii lieky.. taky prasok, ktory uzival rozrobeny vo vode niekolko mesiacov podla presneho rozpisu. Imunologia je oblast mediciny a zaobera sa imunitou cloveka. Imunita ma viac parametrov a tiez sa daju zistit z krvi.

svadba30.maj
autor
1. nov 2016

@zuzadula a uz uzliny zmizli?ci ich vybrali pri operacii?

svadba30.maj
autor
1. nov 2016

Zmizli niekomu uzliny ci ich maju vase deticky stale?
Dr.vas neposielali abo neposielaju na ich vyoperovanie?

zuzadula
2. nov 2016

nie.. uzliny zmizli ešte pred operáciou.. syn bol stále doma až do operácie a musel sa preliečiť, až potom operovali.. ale to operačne vyberali nosné mandle, kde bolo ložisko bacilov a z toho boli tie uzliny

svadba30.maj
autor
2. nov 2016

@zuzadula chvala bohu.dakujem za info