Ahojte maminky aj vasim detom ostali po chorobe uzliny na krku ?Vzdy ked ochorie tak sa zvacsia riesili sme to aj s doktorkou tak ho skontrolovala a vraj je vsetko v poriadku .
uzliny su uplne bezne po chorobach a casom mozu byt aj trvale, polovica ludstva ma zvacsene uzliny na krku z beznych infekcii.
pokial uzlina nerastie, s vynimkou cerstvych infekcii kedy sa moze zdurit, ale zvycajne potom sa dostane opat do povodneho stavu, tak je to ok. pripadne ak sa ich pocet rapidne nezvacsuje. nie je koza nad nimi zacervenala. nie su extremne velke.
jednoducho ak nie su nicim inym komplikovane, iba bezne uzliny.
moja dcera mala par uzlin na krku, terza jej ich neveim najst, ale predtym boli viditelne pohladom pri urcitom zatieneni. mne roky dr pisu do sprav, ze mam zvycsene uzliny na krku a sem tam obvodak ani krk nevysetri a napise, ze ich nemam 😀
a v slabinach byvaju casto pri zapaloch mocovych ciest, pripadne po gynekologickych zapaloch,
Ahojte, syn mal 6 chorobu cca 3 týždne dozadu a vzadu na krku ma zväčšenú uzlinu aj to ju je vidieť keď sa nejak otočí s krkom. Koľko po chorobe vašim deťom sa zmenšili uzliny.
@ka_ti niekedy mozu zostat zvacsene dlhodobo. moja dcera mala uzliny uz pred 1r. neviem presne odkedy a mala ich niekolko rokov, teraz ich uz zvacsene nema, resp nei su tak viditelne.
uzliny sa bezne zvacsuju pocas prebiehajucej infekcie a aj po nej mozu byt nejaky cas zvacsene a tiez mozu z infekcii zostat zvacsene trvale.
@22021987 ano ma jednu velku ako orech.spravila sa mu tesne pred mononukleozou.pri chorobe sa vzdy zvacsi a potom neskor stiahne.