Syn má 3m opuchnuté uzliny na krku vzadu a pod sánkou. Boli sme u doktorky. Pohmatala uzliny a povedala že to je u detí normálne a že to nemám riešiť a zaoberať sa tým. Chcem sa spýtať, ako vie dr pohmatom určiť, či je to len zväčšená uzlina reaktivna, alebo niečo vážnejšie?
Moja dcera mala uzlinu opuchnutu a bolavu.17 rocna.lekar usudil, ze to bude mat z akne a poslal na kozne.povedal, ze ak to kozna nevyluci ako zapal z akne, okamzite ideme na vsetky vysetrenia, odbery atd...podla mna tvojmu dietatu nic nie je, ale aj tak by som to dala vysetrit, netreba nic zanedbat
Ak sa uzliny nezačnú zmenšovať (úplne strácať) po dvoch týždňoch od choroby (ich objavenia),je na mieste vyšetriť ich
:( nechcem robiť hystériu. Ona povedala, ze deti maju bežne zväčšené uzliny po chorobe aj dlhodobo alebo uz navzdy. Poslala ma prec s tym ze to nič nie je a ak by boli zapálené dala by antibiotiká. Ukludnilo ma to ale teraz ma zas žerú myšlienky
Zober dieťa a daj mu spraviť sono na priamu platbu. Tam ti povie,či ide o reaktívne.
Synovi sa tak prejavila borelioza.
@letfenixa môj bol chorý. Mal angínu
Tak keď mal angínu, môže to dlhšie trvať, kým sa stratia. A je pravda,že môžu už zostať také aké sú
pocas choroby a po chorobe je to normalne. moj mal dost dlho po jednej chorobe zvacsene (a stale sa mu celkom nestiahli) - boli sme pre istotu na sono.
moja mala uzliny obrovske od mala (cca 1,5roka, ako zacala byt chora) az do neviem.. hadam druheho stupna normalne neustale velke, hmatne... (moja napr. ich ma aj teraz, ale ako vyrastla, tak nie su vyrazne, ale keby si hladala, najdes, staci ze pride kasel sopel.. a uplne v pohode ich ma hned zvacsene)... ono to trva kym sa to stiahne. Ja napr tiez som uzlinova, stale mam pod sankou uzliny...
Uzliny su normalna vec, zvacsuju sa, zmensuju... a teda nikdy som nepocula o otm, ze by uuuplne uzlina zmizla.. ale tak, nie som lekar
Ak budes mat dusu na mieste, mozes syna nosit po vysetreniach, usg napr. ako uz vyssie sa pise aj ako samoplatca.. ale co, to ta ukludni?
Práveže ho nechcem stresovať vyšetreniami. Táto dr má 40r skúsenosti, preto ta otazka ci sa to nejak da rozoznat pohmatom. Synov otec ma tiez hmatatelne uzliny a ma 37r. Vravite teda ze 3 m po chorobe nieje veľa?
Na MK je všetko patológia. Tu by som si veľmi radu nepýtala. Prikláňam sa k názoru pediatra. ✌🏻 Osobne mám zväčšené uzliny celý život. Všetko ok.
Ja mam na krku z bocnej strany dve uzliny, ktore dokazem nahmatat, ta jedna reaguje na kazde nachladnutie, zmensi sa, ale vzdy ju dokazem nahmatat, mam to uz minimalne 13 rokov urcite...lebo si pamatam, ze som to prvykrat riesila este u pediatra, potom som na to na niekolko rokov zabudla a teraz som ju zase nedavno objavila
Ahoj, vážne by to bolo, ak by boli tie uzliny tvrdé, nebolestivé a nepohyblivé, boli by nad kľúčnou kosťou a boli by pridružené aj iné príznaky (svrbenie tela, kožný výsev, nechutenstvo, únava resp.spavosť, chudnutie, kašeľ, či iné prejavy choroby) Ja by som verila lekárke, 40 rokov skúseností oproti nám je dosť 😁 Ak by časom nemizli, poprosila by som ju o odber krvi a sono pre istotu.
Moj ked bol mensi, tak maval po chorobe velmi dlho zvacsene uzliny vzadu na spodku hlavy. Dokonca aj po zuboch. Vtedy som to dost citila, lebo mal malo vlasov. Teraz ich uz ma huste a nejako mu to ani uz nekontrolujem. Nasa dr. to vtedy vyhodnotila ako uplne ok. Ale ozaj ze to maval zvacsene dlho a casto, aj by som povedala, ze vacsinu casu.
Tak my sme pre istotu dali ultrazvuk. Aj vyšetrenia z krvi. Syn má uzliny uz stále. Na krku.