Uzlinka za uškom

kurciatko23
31. okt 2013

Babenky, potrebujem poradit, vase skusenosti a tak
Ked mala dcerka asi 9 mesiacov, nasla som jej za uskom uzlinku asi o velkosti hrasku.Boli sme s tym u doktorky, ta povedala, ze staci sledovat, ak by sa zvacsiala, moze ist o nejaku infekciu a mame prist. Takmer som na to zabudla, teraz ma skoro 15 mesiacov, mala sopliky a ja som si vsinmla, ze uzlinka sa jej malick zvacsila, tak sme boli u doktorky opat. Vzala jej krv, ci nema toxoplazmozu al.mononukleozu a cakame na vysledky. Ani spat nemozem...☹ Uz ju sledujem ako sialena, nasla som jej aj pod druhym uskom, taku malicku, cielene, inak by som si ju nevsimla.....mate s tym skusenosti? moj manzel to mal ako dieta a nic mu nezistili....myslite, ze je aj taka moznost, ze to deti mavaju len tak bez priciny.? Dakujem

nicky07
31. okt 2013

my sme mali zväčšené uzlinky za uškami ako reakciu na očkovanie. riadne ma to vyplašilo ked som našla na hlavičke také hrčky - ani som netušila že aj za uškami sú uzliny. Pri druhom dieťati boli uzlinky zväčšené ako reakcia na ekzém ktorý mal na celom tele. a má ich takto zväčšené doteraz a to má už 7 rokov.

saska97
31. okt 2013

ja som to mala ked som bola mala,zmizlo mi to a asi pred 2 rokmi sa mi zas objavilo a je to stále také rovnaké...ale nezväčšuje sa to...a môj synček ma tiež takú mini uzlinku za uškom,je možné že je to dedičné

josenka
31. okt 2013

@kurciatko23 Môj najstarší mal tiež hrčku za uchom - zistila sa prekonaná mononukleóza, spätne sme si uvedomili, že býval taký unavený, ale inak sa to neprejavilo. Prostredný je na tom horšie, máva zväčšené uzliny rôzne - za uškom, v slabinách, dokonca sme v lete skončili v nemocnici s podozrením na zápal slepého čreva a nakoniec sa z toho vykľuli podráždené uzliny v bruchu. Mal neskutočné bolesti, údajne je náchylný na podráždenie uzlín, najmä po prechladnutí, proste ho musím strážiť - aj keď to ide ťažko 🙄 . Má za sebou odbery krvi, tiež sa potvrdila prekonaná mononukleóza. Takže možno ste ju aj vy prekonali, alebo, bude ako náš K. takto reagovať na prechladnutia. Neboj sa.