Uzlina na sánke u 10-ročnej

andrea_heh
8. okt 2024

Ahojte , chcem sa spýtať či sa niekto stretol s niečim podobným. Dcéra (10rokov) si objavila pred pol rokom na sánke pod akoby posledným zúbkom hrčku . Zubár nás poslal na sono kde nezistili nič o čo môže ísť . Boli sme na ďalšie špeciálnejšie vyšetrenie kde nám povedali že zo zúbkov to nebude a ide o zväčšenú uzlinu , neskôr naša dr zistila že prekonala mononukleózu. Tak to uzavreli že pravdepodobne to bolo z toho . Po liekoch sa jej hrčka zmenšila no a teraz je chorá má zvýšené crp na 40 a hrčka sa jej zas zväčšila 🤦‍♀️ doktorka jej vzala krv , dala atb a čaká ešte na jedny výsledky ale že infekčné to nieje vraj tak pravdepodobne to súvis nebude mať s tou hrčkou , že si myslí že to bude od zubu 🤦‍♀️ no ja už neviem keď si nás posielajú hore dole na koho sa obrátiť . Môže to byť uzlina ktorá sa zväčšuje pri chorobe ? Máme ísť za mesiac na otlačky na strojček a nerada by som aby sa niečo pokazilo keď jej nasadia strojček ..

stankot
8. okt 2024

@andrea_heh my sme mali to iste ked mala dcera tri roky.Prekonala mononukleozu tak ze sme o tom nevedeli.Uzlinu mala odvtedy zvacsenu a pri chorobe sa zvacsila raz tolko.Boli sme aj na hematologii na odberoch a vsetko ok, lekarka povedala ze moze ta uzlina byt az do puberty,kedy pride k hormonalnym zmenam.Dcera bude 13,5 roka, uzlina zmizla postupne,iba pri chorobe sa zvacsi.

bellaa3007
8. okt 2024

Aj ja mam už x rokov uzlinu na sánke. Tiež som bola na sono, na zubnej chirurgii ale dalej to neriešili.
Tiež si ju občas nahmatam vacsiu. Pri zápale/chorobe je to asi bezne