Uzlina na krku u 8-ročného dieťaťa

22. aug 2024

Dobrý deň, ma aj vaše dieťa dlhodobo zväčšenú uzlinu na krku? Moja dcéra ju má v predu, na úrovni hrtanu. Má 8r. a už asi druhý rok pozorujem, doktor pochytal a povedal že to je normálne. No ja mám stále strach keď to vidím.

danyelia
22. aug 2024

Ahoj, keď lekár zhodnotil, že je to v poriadku, verila by som mu. Nebezpečné sú tvrdé, nebolestivé a nepohyblivé uzliny, hlavne tie nad kľúčnou kosťou. Ak by sa objavili ďalšie zdravotné príznaky (zimnica, nočné potenie, svrbenie tela, náhle chudnutie, veľká únava, nechutenstvo, kožný výsev, tlak na hrudi, pocit choroby...) vyžiadaj si u dr aspoň odber krvi...

palomka
22. aug 2024

Asi od 3r na krku . Už ma 15r a stále ju má 🙂

marianarem
22. aug 2024

Za 2 roky by sa podla mna uz prejavilo, ak by to bol problem.

anna222
22. aug 2024

Presne na tom istom mieste máme aj my trvalo zväčšenú uzlinu,už asi 5 rokov. Dávnejšie sme boli aj na sone,aj krčnej som ukazovala, povedali že asi od zubu sa zväčšila,ďalej sme neriešili.

vilma7
22. aug 2024

Aj náš ma 8 rokov a uzliny. Tiež nám Dr.povedal, že to je normálne. A v poriadku.

tatiana149
22. aug 2024

@palomka u nás syn to isté. Vyšetrenia dopadli dobre. Prekonal toxoplazmu a to vraj necháva uzliny už na furt alebo aspoň do puberty. Lenže je už pubertiak a má ju furt

maminkadeticiek
22. aug 2024

Aj moj syn ma.Doktorka hovori,ze niektore deti su "uzlinove typy".Brala mu na to krv,robila vysetrenia a vdakabohu vsetko v poriadku.A ked je chory tak navru.

tatiana149
22. aug 2024

@maminkadeticiek presne my to isté. Tiež je môj uzlinove dieťa a tiež keď je chorý tak uzliny reagujú. Inak tiež vyšetrenia podrobené pre istotu aj sono