Uzlina na krku u 6-ročného

25. apr 2024

Ahojte. 6 ročný syn má na krku uzlinu v priemere 1cm, pohyblivá, nebolí. Myslíte že je to normálne ? Teraz som si všimla ako zaklonil hlavu pri kúpaní. Vidno mu ju len ako zakloní hlavu na tu stranu na ktorej je.

katie253
25. apr 2024

Ny sme to riešili pred 4 mesiacmi. Treba sledovať aspoň 2 týždne, ak bude stále tam alebo sa zväčší, treba ísť k lekárke, vezmu krv na kontrolu a sono urobia.

autor
25. apr 2024

@katie253 a je u vás všetko OK? Zmizla?

katie253
25. apr 2024

On mal asi 7 uzlin zväčšených, robilo sa mu to pravdepodobne kvôli refluxu a môže to spôsobiť aj nejaký vírus. Ano, je už ok. Zmizli mu.

tatiana149
25. apr 2024

Tiež to riešim dlhodobo u syna. Teraz má 13 a uzlinu má stále. Ale vždy sledujeme. Najprv sa robili testy z krvi. Potom ultrazvuk. Môj má tiež keď krkom otočí. Zvyknú to mať deti, čo sú v postave tenši. Môj je tenký. Nám vyšli testy dobre až na to, že niekedy ani neviem kedy prekonal toxoolazmu. A uzliny mu ostali. Buď sa teraz v puberte vstrebávajú alebo ich bude mať furt. Doktori sa zhodli na tom,že by ich nevyberali. Môjmu to vidno ako jedna velkaaaa. Ale na ultrazvuku sa zistilo, že ich je viac na jednom mieste a z vonkajšieho strany to vidno ako jedna. No pre istotu častejšie kontrolujeme, aby sa nezanedbalo niečo. Môj syn inak nebýva nikdy chorý, je športovec. Tiež si našiel uzliny aj dole v intímnych partiách tak tiež chodíme aj na urológiu. Tam tiež všetky vyšetrenia aj ultrazvuk. Proste je to uzlinove dieťa. A áno na krku keď som prvýkrát zbadala tak všetky možné myšlienky. A tiež keď krúti tým tenkým krkom až má zatrasie.