Dobrý večer prajem, dcéra má 11rokov a má posledný týždeň veľké úzkosti náhle zmeny nálad,v škole jej príde zle a začne zvracať má v sebe strach nevie mi povedať z čoho, úplne sa zrázu zadychci plače, odmieta školu jesť aj spánok sa jej zhoršil v škole vraj nemá žiadny problém, sme objednaný psychológovi a zajtra ideme na krv .
Nestretli ste sa s tým niekto?
V minulosti už mala takéto obdobie a prešlo ju to .
Vždy v noci sa to zhorší ďakujem.
@zobaka koľko to u vás už trvá ?
Riešili ste to s dr ? Ďakujem
odkedy nastupil na strednu, je pre nho vsetko nove a velmi vsetko preziva, on je tzv. zasnene dieta, mozno pojde aj o add, zatial to riesim tak, ze sa s nim rozpravam a spomenula som si na homeopatika, ktore som brala v mladosti ja a isla som sa poradit do lekarne, ale ked sa to nezlepsi, pojdeme za psychologom, ale doma je ok, aj spi dobre, jest mu chuti, vy urcite chodte cim skor, to uz vyzera na velku generalizovanu uzkost
@macekovam škola nie je náročná má aj dobré známky momentálne je doma a stále má také stavy
autor - ono je tam nejaky spustac zrejme, bud neurologicky vyvin v mozu - add, adhd, dieta nemusi byt ani hyperaktivne a moze mat sklony k uzkosti, alebo je proste taka citlivejsia povaha, alebo niekde sa stalo nieco v skole, co je nespracovane hlboko v podvedomi a spusta to tie psychosomaticke reakcie
Zažila som niečo podobné. Mala nábeh na tetaniu,nastastie sa nepotvrdila. U nás až v nemocnici skončila. Po návrate som ju dala na inú základnú školu a bol pokoj,ale ja viem co bolo príčinou.
Začína puberta vtedy sa veľa vecí prejaví, vôbec za to nemusí byť vinná škola.
Dnes sme mali školenie a školiteľka spomínala podobný prípad...chlapec sa bál, že nenaplní v škole očakávania mamy
Ahoj, je super, že idete k psychológovi, treba zo podchytiť čo najskôr. Nezažila dcérka nejakú veľmi, veľmi nepríjemnú situáciu? To by mohol byť spúšťač. Ked ju chytí takýto stav, treba ju pomojkať, uistiť ju, že to bude dobré, že psychológ jej určite pomôže. Hlavne sa to nesmie zľahčovať. Niektorí ľudia totiž majú také tendencie - “jasné, mladá je rozmaznaná, dnešné deti nevedia, čo od dobroty, má veľa voľného času…” Ľudia, čo o tom nič nevedia, sú “najmúdrejší”! Ona sama si s tým asi neporadí. Píšem z vlastnej skúsenosti a niečo podobné momentálne prežíva aj naša 17-ročná dcéra. Tiež to riešime cez psychologičku. 🙂 Tvoja dcérka nech dostatočne oddychuje, pravidelný režim by bol super, dostatok pohybu, zdravá strava. A veľa, veľa lásky. ☺️
@mijunik veľmi pekne ďakujem za reakciu.
Nie vraví že nič sa nestalo ona sama nevie z čoho má ten pocit strachu v sebe .
Dobrý večer prajem ..prosím Vás ako ste dopadli?moja dcéra prežíva niečo podobné
@beauty1810 zdravím boli sme na krvných testoch na stitnu žľazu atď.vsetko v poriadku.
Akosi to celé z nej opadlo časom samo.
zial stretla, kupujem v lekarni homeopatika, je to asi skor placebo, ale zaberaju u mojho