Ahojte. Ako je to s užívaním týchto dvoch kvapiek. Nemám na mysli množstvo a frekvenciu. Ale pediatrička kázala užívať kvapky mne, pretože plne dojčím. A dnes som stretla kamarátku a ona tieto kvapky dáva priamo malému. Neviete poradiť ako to ma byť. Som v pomykove, či som správne pochopila pediatričku a či to nerobím zle. Ďakujem.
ja tiez viem tak, ze to ma ist malemu. vigantol raz denne dve kvapky a kanavit 1 kvapka raz tyzdenne. a vzdy do mliecka
@norika84 Urcite to ma uzivat dieta. Pravdepodobne si to zle pochopila. Dieta by malo uzivat vitamin K a vitamin D, pretoze plne dojcis. Tieto vitaminy totiz casto v materskom mlieku chybaju. Nic zasadneho sa nedeje, davaju sa len preventivne, takze ak ich aj zacnes davat teraz, ziadna skoda sa nestala, neboj. 🙂
Ďakujem, určite zajtra zavolam lekarke. Som ja riadne motovidlo :(
Sestra tiež obe deti kojila, ale vigantol užívali deti. Takže pravdepodobne si ju zle pochopila.
aj ja som plne kojila , ale tie kvapky su pre dieta . Aspon teda my sme tak davali
nic sa nestane ak ich davat nebudes......... 😉
Môj syn Kanavit neužíva, iba Vigantol (priamo on sám, je plne dojčený - dostáva ich na lyžičke s mliečkom). Pediatrička hovorí, že od užívania Kanavitu sa už upustilo. Ale vidím, že väčšina mamičiek (alebo všetky?) ho dáva.
Ja tiež dávam malej od narodenia Vigantol, 2kvapky každý deň do MM, o kanavite som teraz počula prvý raz, čo to je?nik mi nedoporučil dávať čosi také...
Nam pedi kazala davat kanavit 1x tyzdenne 1 kvapku do ukonceneho 3. mesiaca, vigantol 1x denne 1 kvapklu. Tiez plne dojcene babo - papa ich ono.
aj ja viem,ze kvapky su pre dieta. Kanavit je proti krvacaniu do mozgu,lebo plne dojcene detri s tym mozu mat problem - mozes ich davat Ty sama,alebo niektore pediatricky ich daju na poradni babatku a vigantol,alebo vit.d je tiez potrebne davat kvoli kostiam a spravnemu vyvinu kostry. Pokial by si ich uzivala Ty, pravdepodobne by tam mohol byt nejaky uplne minimalny ucinok.pretoze cez ,lieko prechdzaju iba stopove mnozstva latok. urcite treba davat detom.
@laluska11
ja tiez plne dojcim, ale kvapky ma uzivat mala. este som sa nestretla s tym, zeby ich uzivala mamina. ALE radsej si zavolaj doktorke, aby si si bola na istom. ona bude vediet asi viac nez nejaky internet alebo ti to aspon vysvetli.