Užívanie vigantolu a kanavitu

norika84
18. mar 2014

Ahojte. Ako je to s užívaním týchto dvoch kvapiek. Nemám na mysli množstvo a frekvenciu. Ale pediatrička kázala užívať kvapky mne, pretože plne dojčím. A dnes som stretla kamarátku a ona tieto kvapky dáva priamo malému. Neviete poradiť ako to ma byť. Som v pomykove, či som správne pochopila pediatričku a či to nerobím zle. Ďakujem.

orlik4
18. mar 2014

ja tiez plne dojcim, ale kvapky ma uzivat mala. este som sa nestretla s tym, zeby ich uzivala mamina. ALE radsej si zavolaj doktorke, aby si si bola na istom. ona bude vediet asi viac nez nejaky internet alebo ti to aspon vysvetli.

majusqa77
18. mar 2014

ja tiez viem tak, ze to ma ist malemu. vigantol raz denne dve kvapky a kanavit 1 kvapka raz tyzdenne. a vzdy do mliecka

bosoriak
18. mar 2014

@norika84 Urcite to ma uzivat dieta. Pravdepodobne si to zle pochopila. Dieta by malo uzivat vitamin K a vitamin D, pretoze plne dojcis. Tieto vitaminy totiz casto v materskom mlieku chybaju. Nic zasadneho sa nedeje, davaju sa len preventivne, takze ak ich aj zacnes davat teraz, ziadna skoda sa nestala, neboj. 🙂

27aduska
18. mar 2014

Vigantol 1x denne 2 kvapky, kanavit 2 kvapky 1x do mesiaca
@majusqa77 neviem co to ty pises...

majusqa77
18. mar 2014

@27aduska co ze pisem? napisala som ake davkovanie mame my 🙂

norika84
autor
18. mar 2014

Ďakujem, určite zajtra zavolam lekarke. Som ja riadne motovidlo :(

cerez
18. mar 2014

Sestra tiež obe deti kojila, ale vigantol užívali deti. Takže pravdepodobne si ju zle pochopila.

miku1
18. mar 2014

@norika84 Kvapky užívajú deti. Ešte som nepočula, že by ich mala brať mamina.

milota164
18. mar 2014

aj ja som plne kojila , ale tie kvapky su pre dieta . Aspon teda my sme tak davali

awalancha3
18. mar 2014

nic sa nestane ak ich davat nebudes......... 😉

havana_frost
18. mar 2014

Môj syn Kanavit neužíva, iba Vigantol (priamo on sám, je plne dojčený - dostáva ich na lyžičke s mliečkom). Pediatrička hovorí, že od užívania Kanavitu sa už upustilo. Ale vidím, že väčšina mamičiek (alebo všetky?) ho dáva.

laluska11
18. mar 2014

Ja tiež dávam malej od narodenia Vigantol, 2kvapky každý deň do MM, o kanavite som teraz počula prvý raz, čo to je?nik mi nedoporučil dávať čosi také...

katrinka8
18. mar 2014

Nam pedi kazala davat kanavit 1x tyzdenne 1 kvapku do ukonceneho 3. mesiaca, vigantol 1x denne 1 kvapklu. Tiez plne dojcene babo - papa ich ono.

typa
18. mar 2014

aj ja viem,ze kvapky su pre dieta. Kanavit je proti krvacaniu do mozgu,lebo plne dojcene detri s tym mozu mat problem - mozes ich davat Ty sama,alebo niektore pediatricky ich daju na poradni babatku a vigantol,alebo vit.d je tiez potrebne davat kvoli kostiam a spravnemu vyvinu kostry. Pokial by si ich uzivala Ty, pravdepodobne by tam mohol byt nejaky uplne minimalny ucinok.pretoze cez ,lieko prechdzaju iba stopove mnozstva latok. urcite treba davat detom.
@laluska11