Užívanie Ribomunylu

polin1
3. feb 2014

Ahojte....myslíte si že,čas užívania ribomunylu môže ovplivniť celkovú liečbu?Lebo ja som sa len včera dočítala,že sa má podávať ráno na lačno 😖 ale ja som ho doteraz malému dávala hocikedy v priebehu dna.... ☹ Dakujem....

kukuku01
3. feb 2014

ano, treba podla mna zacat odznovu. Ribomunyl by mal ist prvy traviacim traktom az potom jedlo a pitie. Ke to kvoli jeho vstrebavaniu. Poradila by som sa s lekarom, ale aj my sme museli zacat odznovu.

sherynkamalinka
3. feb 2014

Hlavne si na tento liek daj velky pozor.malemu sposobil tazky zapal pluc a poznm este jednu ktorej syn dopadolrovnako

simca06022011
3. feb 2014

No treba citat hned ako donesies liek.. ak vam to lekarka nepovedala. Ano ovplyvni to liecbu, opytaj sa lekarky co a ako, mozno nebude treba robit nic, mozno vam da viac... a u nas ribomunyl velmi pomohol ;)

polin1
autor
3. feb 2014

@sherynkamalinka aj mojej švagrinky malý mal pred vianocami zapal pľúc z toho ribomunylu ☹ tak dúfam,že nás to nečaká

polin1
autor
3. feb 2014

@kukuku01 no tak to ja už liečbu na novo nezačínam v žiadnom prípade...mi už ho berieme tretí mesiac....a skoro stále v priebehu podávania ribomunylu ochorel...najhoršia bola tá nárazová kúra...no uvidím skúsim sa poradiť s dr.Aj tak si myslím,že je to len hnusná chémia

polin1
autor
3. feb 2014

@simca06022011 no ved ja som aj čítala pribalový leták ale tam nič nepísali tak som si myslela,že to je jedno až včera som to prečítala na tom sáčku 🙂

simca06022011
3. feb 2014

@polin1 🙂

simca06022011
3. feb 2014

@polin1 no tak ja som brala nieco podobne na jesen... bola som dva roky v kuse pred tym chora... po kazdom zobrati som skoncila chora s teplotami ale dovtedy nic.. bralo sa to 3 mesiace. Len neviem nazov. Mojej krpani tiez velmi pomohol. Po citani nazorov som nechcela dalsie balenie jej dat, ale po mojej skusenosti som rozhodnuta, ze ak by zacala chorlaviet (zatial ale nic) a mala by zle vysledky na imunologii zase, znovu jej ho dam... Ono je to podla mna individualne a povedat ze niekto dostal zapal pluc PRAVE kvoli nejakemu lieku mi tiez pride prehnane.. ale to su temy ako ockovat/neockovat, ATB/neATB... atd... 🙂 Takze toto ber ako moj nazor, jasne nemusi to u kazdeho takto super fungovat 🙂

kukuku01
3. feb 2014

@polin1 ani nam velmi nepomohol, aj ked sme zacali od zaciatku aj tak sme chorlaveli 🙂

tinka9000
3. feb 2014

Ahojte, Broncho-Vaxom je ribomunyl? Lebo nám to tiež teraz odporučil dr, ale potom som si v lekárni všimla že sa to volá broncho-vaxom. Drérka-21.mes. chodí 4.mesiac do jaslí, nie je nejaká chorľavá, 2x mala nádchu a potom kašeľ. Tak nám to odporučil aby v kolektíve nechorľavela..
Ďakujem.

polin1
autor
3. feb 2014

@tinka9000 to je asi niečo iné...🙂

slava76
4. feb 2014

Ja mám skusenosti z obidvoma.. I s broncho-vaxom i ribomunyl... Broncho-vaxom sme brali dva roky, začali sme v auguste pred nástupom do MS lebo je to tiež narazová kura 3 - mesačná ale musím povedať že tak pomohol že malá nam neochorela skoro celý rok, a vtedy bola často chorá. predpísala jej to imunologogička..
Ribomunyl - berie teraz mladšia, berieme ho od oktobrea lebo ma veľmi oslabenu imunuty, všetky výsledky krvi mala veľmi nízke a ano počas užívania dieťa zvykne byť choré a hlavne prvá kura je najhoršia lebo lekárka nam hovorila že vtedy akoby sme davali dieťatu do organizmu ten vírus , to je niečo ako ked nás očkuju... ale vraj veľa deťom pomohlo.. a že niekto z toho dostal zapal pľuc tak to je blbosť, neverím tomu, nakoľko ak dieťa ma oslabenu imunitu tak nachytá hoci čo.. a možno to je len náhoda..

slava76
4. feb 2014

@tinka9000 ano su to dva druhy liekov.. Ale obe su na predpis... Bronx. - je trojmesačná kúra po 10 tablet za 3 mesiace ak si dobre pamätám a pauza rok a potom zas..
a Ribomunyl - je pol ročná kúra , s tým že prvý mesiac berieš tablety asi dva týždne v kuse a potom už len stále na začiatku mesiaca po 4 tablety pol roka..
Len neviem kto ti tie lieky odporučil , najskôr aby si ich začala brať daj urobiť krvné testy malej, aby si do nej nepchala zbytočne lieky, ktoré nemusí.. Nám prvé predpísala imunologička , a druhé obvodná lekárka - mladšej , robila krvné testy a na základe toho jej predpísala, lebo môže ti mala po tých liekoch este viac chorlavieť, dávaš do nej ten "vírus" ak to tak môžem napísať..

achojka
4. feb 2014

My berieme ribomunyl od januara, a zatial, klop klop ziadna choroba. A to mal od augustado decembra maly asi 5-tore ATB kvapky do nosa, vkuse zahuhnaveny a soplavy. V decembry sa preliecil poslednymi ATB kvapkami, cely december bol doma, od januara tato liecba, a nastastie myslim, ze zabera 😉

tinka9000
5. feb 2014

@slava76 no ja som jej to ani nedala nakoniec. Lekár mi to dal "preventívne", lebo od novembra je malá v jasliach, ale súkromných je tam len 5-6 detí. Chorá ani nebýva, občas trochu posoplí, ako teraz pred pár dňami, ale nič vážne. Tak som sa rozhodla jej to nedať, lebo mám dojem že sa to predpisuje fakt deťom so zníženom imunitou, ktoré sú často choré, čo určite nie je náš prípad. Ale ďakujem za rady.