Užívanie lieku Aerius

valentyne
26. nov 2012

dobry den. Chcem sa opytat na Vase skusenosti s liekom aerius. Dcera ho uziva bez prestavky od cca 1.5 roku, teraz ma 3. Pocula som nazory,ze sa ma uzivat len v pripade choroby,ze trvale uzivanie nepomaha tomu,na co je urcene. Dcera ma predispozicie na alergiu, nizku imunitu, nastupila v sept.do skolky a uziva ribomunil.
dakujem za kazdy nazor. Ide o to,ze ju cpem liekom,ktory mozno ani nemusi,lebo nema pozadovany ucinok. Ale mozno je to tak,ze co lekar,to nazor... Preto prosim aj o vase prakticke skusenosti...

scrabble
26. nov 2012

Aj my sme uzivali Aerius dlhodobo. Priblizne tri roky. Presne rovnake zdravotne indikacie ako u tvojej dcery. Ale tazko mi je hodnotit jeho ucinnost. (Nemam rada take keby bolo keby). Tazko povedat ci by bol maly castejsie chory keby ho nebral. Prestali sme ho uzivat az ked mal cca 7 rokov a jeho imunita sa dostala ako tak do normalu,( podla krvnych testov.)

matozazzo
26. nov 2012

Mne povedala pani doktorka, ze len ked kaslala, nie ako prevenciu :( mne sa zda, ze aj tak nam viac pomohlo uzivanie probiotik Biopron a na posilnenie imunity Multiimun... Nechcem robit nicomu reklamu, vyskusala som uz kadeco, ale toto sa mi momentalne osvedcilo... Davam to aj malej 14m kazdy druhy den multiimun a probiotika kazdy den a chodi do jasliciek, zatial OK. Uzivame cca mesiac a pol

majuskacechova
26. nov 2012

@valentyne ahoj. aj moj syn uzival aerius. tiez kvoli alergii. je to vlastne antihistaminikum, takze by mal zmiernit opuch.. neviem ake by to bolo bez neho, kedze sme boli potom vybrat nosnu mandlu. ale teraz berie zodac (tiez antihistaminikum) a je mu lepsie s nim ako bez neho 🙂 😉
asi som neporadila 😀 😀

valentyne
autor
26. nov 2012

dakujem. Tak ci onak ho musime o chvilu vysadit, kvoli koznym testom, uvidime ze ako sa bude dcerka citit,a potom sa na to urcite popytam dr.a uvidime,co povie. Mozno nasadi ine lieky,mozno nie...

sabina1975
26. nov 2012

ja som uzivala Aerius cca 3roky no v juli som ho vysadila kvoli tehotenstvu hoci som v septembri potratila k liekom som sa nevratila a nejak mi nechybaju mam znizenu imunitu a potravinovo pelovu alergiu snazim sa kontrolovat co jem a zatial mi to viac menej vychadza 😲

danyelituska2
27. nov 2012

@valentyne aerius je na alergiu, aj my ho bereme, je to isté ako fenistil, a tvojej dcere ešte nerobili testy tak nevedia načo je alergická, tiež sme ho najprv brali stále a potom ked sa stav zlepší tak nie stále ale už iba vtedy ked sa stav zase zhorší, popri chorobe alebo neakej náhlej alergickej reakcii, ked sme boli v troch rokoch na testoch tak nám zistili silnu alergiu na trávy, tak ho bereme teraz stále, a nejaké spreje do nosa, tak uvidíte čo vám povedia, ale nieje to zbytočné ho užívať

marduliena
1. dec 2012

Aj my sme brali aerius , a ked dcerka ma dllhodobu nadchu tak nam ho pani doktorka nasadi alebo fenistil. Boli sme aj na alergologii aj ju testovali ale nič jej nezistili ale myslim si že neni to zbytočne brat lebo nam pomaha.Aj rybomunil sme brali aj ten nam pomohol na imunitu.

ivalam
5. dec 2012

predispozicia na alergiu znamena len maly krocik k astme. uz ste uzivali antibiotika? ak to nie je nevyhnutne, vyhybajte sa im. odporucam postarat sa o traviaci trakt dietatka. odporucam Detske kalcium a Biozinok z cinskej mediciny + FOS na posilnenie crevnej mikroflory.

lilke
5. dec 2012

Syn ma alergiu i znizenu imunitu, ale alergologicka mu aerius kazala uzivat iba v case, ked je chory.

ritusuk
5. dec 2012

mne aerius vobec nepomohol(mam chronicku zihlavku),takze som ho rok uzivala uplne zbytocne.radim ziadat xyzal(ak sa moze v tom veku),ja ho uzivam od 17-tich a je to zazrak,ziadne opuchy,svrbenie nic.mam za sebou tazky ana.sok,takze to netreba podcenovat...

lea641981
5. dec 2012

@ritusuk mam rovnaky problem uzivala som aj denerel a fixit bola som na tom tak akutne ze som musela uzivat Prednison 40 mam za sebou tolko sokov 😒 mne pomohlo tehotenstvo 🙂
aerius som brala a tiez ziadny ucinok to nemalo 🙄

lea641981
5. dec 2012

no aj TELFAST som uzivala ten bol najlepsi pre mna 🙂 nie celkom ale dalo sa aspon dychat 😖

lentuska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja_1818
2. mar 2013

@valentyne prosim ta, vcera som malej dala prvy krat aerius bo nam ho lekarka predpisala kvoli strasne silnej nadche. 5 dni v kuse zapchaty nos, berie aj atb, ale aj tak jej nadcha neprechadzala. Aky priebeh ste mali vy, moja od vcera ako som jej ho podala spi.. Seriozne, okrem toho je uplne ladova v kuse (nohy, rucky) aj ked je poobliekana. Hlavicku ma uplne spotenu. Ked som citala letak, pri detoch tam o spavosti nepisu vela, skor o opaku o nespavosti. Som z toho mimo, ona je skor typ nespavca. Teraz mi zaspava vsade. Boli sme aj na pohotovosti, ze asi reakcia na aerius, ze ho mam vysadit..

monteneger
2. mar 2013

@jaja_1818 ahoj aj ja beriem dlhodobo aerius nemyslim si ze to sposobuje mozno je vycerpana z nadchy teraz zacina obdobie skus jej nakrajat cibulu vedla postele mne to vzdy pomaha precisti to dutiny. mne zacal zaberat az na 3-4 den som citila ulavu. mozno aj kombinacia s inymi liekmi sposobuje spavost.

jaja_1818
2. mar 2013

@monteneger hmm vdaka, zial stale je taka, spi, v kuse spi, hlava spotena, mokre vlasky a koncatiny studene. Dnes ho teda skusim nedat a uvidim rano, dufam, ze bude lepsie. Chcem naspat svoje aktivne dieta s vrtulkou v zadku co nechce spat :(((((((.. Neda sa na nu pozerat, ona aj zaciatkom tyzdna ked mala este teploty tak tu tancovala, vtipkovala, usmiata v kuse. Vcera ako sme cakali na krcnom vyse hodku tak tam bavila ostatnych..

valentyne
autor
5. mar 2013

@jaja_1818 ahoj. Ak sa nemylim, antihistaminika utlmuju - rovnako aj ako fenistil. Pri dlhodobom uzivani podla mna nic, ale co mam kamosky a zacali na zaciatku uzivat, vraj boli deti otapene. Vraj sa ma uzivat vecer - z toho dovodu unavy.

denisa87
5. mar 2013

aj my ho uzivame,a nemali sme spavost,ved je tam aj napisane ze nesposobuje ospalost ako fenistil...

jaja_1818
5. mar 2013

Ahojte.. No problem mam uz vyrieseny, okrem aerius sme vysadili aj atb. Nakoniec vsak bol problem v kvapkach do nosa. Boli to nejake silne kvapky zarabane v lekarni. Lekaren asi setri na tych flastickach do ktorych to zaraba a nebolo mozne z toho davkovaca nadavkovat dve kvapky. Po stlaceni to tieklo a v tomto bol problem. Ozrejmila mi to pediatricka ked som jej po vikende volala, vraj uz mali take pripady, krasa vsak?? Do tej lekarne pojdem asi niekomu pekne vynadat. :((
Mala je uz opat nespavec, pre istotu vcera nespala cez den vobec a dnes len na velke prehovaranie o 15:30.. Asi si nadspala cez vikend 🙂..

onellyo
20. mar 2013

my berieme tiez er,,,na tlakovu alergiu,,,,

julianka99
24. dec 2013

@marduliena Ahoj... prosím Ta čo Vám zaberalo na tu dlhodobu natchu? moja dcera 4roky... ju má, a berieme aerius a vôbec nezabera... ani kvapky :( dakujem pekne

marduliena
24. dec 2013

Mne ten aerius zaberal, nemá dcéra alergiu na niečo?

minamirka
11. feb 2014

ahoj. my sme prestali uzivat tieto lieky ako aerius, flixotide, ventolin a nosonex ked sme zacali pravidelne kazdy rok absovovat speleoterapiu v bystrianskej jaskyni. vrelo odporucam. Dieta je menej krat chore a ak aj nejaku chorobu /sopliky, kasle.../ má tak podstatne rychlejsie sa z toho dostane. Evidentne to nie su len keci pretoze to absolvovalo uz vela deti a maminy su spokojne a teda aj ja pretoze radsej investujem peniaze do dychania super cisteho vzduchu ako do hnusnych liekov.

majuska85
15. apr 2015

@ivalam Dobrý večer, čo je to prosím vás FOS????

lilidani
29. apr 2015

my uz tri roky uzivame sultanol,flixodite aerius,montelukast.alergia ziadna no ked pride nanho kasel ruhli a ruhli dusi ho .je to strasne zo skolky stale daco donesie virusy a tak .vcera nic a dnes katastrofa.som proti liekom no vraj ich musi brat som zufala.ma niekto skusenosti s liecenim.dakujem

euro
29. júl 2016

no môj syn ma už 3 mesiace suchy kašeľ a jediné čo mu zatial pomaha je aerius davam sirup na noc...dr. nam predpisala ribomunyl na imunitu ma s tym niekto skúsenosti? Zabera to? a neviem či môžem vôbec kombinovať aerius a ribomunyl...??? nechcem vkuse doktorke vyvolávať🙂)

jakales
29. júl 2016

Ahoj, viem ze niesom dieta mozno na deti ma ine učinky. Ale ja som ho zacala brat cca pred piatimi rokmi, spociatku len vo februari ked som mala totalne spuchnuty nos. Potom som ho brala skoro cely rok Az mi prestal zaberat a najnovsie mi zaberie len aerinaze, ale ten sa moze brat len kratkodobo balenie na tyzden vychadza cca 8eur.