Užívali vaše deti Aerius?

alienka28
12. jún 2019

Ahojte milé mamicky prosím o radu, s dcerkou sme boli na alergologii (2,5 roka), mala take vyrazky na rucke, predlaktie asi atopicky ekzem, mali sme problem aj s mukou, pretoze som si vsimla, ze ked zje vela kolacov, torty (napr. na oslave) tak sa nevykaka a je zapchata, až tak že sme museli pouzit čípok na zmakčenie stolice, tak urobila test aj na pseničnú muku vysla 2, povedala ze testy su ok, vsetko vyslo s cislom 2
Potom nas objednala na odber krvi a po odbere mame uzivat aerius a potom kontrola. Raz mi povedala, ze najprv je fenistil, potom zyrtec a potom aerius. Ze je najsilnejsi, ak nema potvrdenu alergiu preco dala hned ten najsilnejsi, ved nie je silna alergicka? Uzivat to ci nie? som myslela, ze po vysledkov krvi sa ma uzivat aerius, ale ona povedala, ze hned po odbere krvi, výsledky až za 3 tyzdne, na co jej to davat, ked neviem výsledky, naco skor? som z toho zmatena, mala ste niektorá taký prípad, dali ste po odbere, alebo neskor, alebo vobec?
Zbytocne pchat do nej lieky, kazdy liek ma vedlajsi ucinok...dakujem za odpovede a prajem pekný den

pininka1
12. jún 2019

@alienka28 aerius predpisujú paušálne, nám konkrétne vôbec nepomáhal, najlepší bol zyrtec,ale dlhodobo. Rozhodne najviac pomôže upraviť stravu. Všetky alergény obmedziť,keď ma už exem.

majka238
12. jún 2019

@alienka28 dcere tiez nic nezistili, mala podozrenie na alergiu na travy ale kozne testy ok, z krvi tiez nic nevyslo a napriek tomu nam dr.predpisala aerius a mame chodit na kontroly. Povedala ze je male percento deti, ktorym testy nic neukazu a napriek tomu na nieco reaguju alergicky. Tak neviem ci je to len biznis alebo mam verit dr. a tie lieky dietatu davat.

alienka28
autor
12. jún 2019

@majka238 a dávali ste jej? dnes nam povedala, ze to moze byt prasok, roztoce - (ten atopicky ekzem) a ze to nemusi byt z jedla...tak neviem, ze tazko povedat co jej je....ani nam minule z krvi nic nezistili....uz minule mi povedali doma, ze ju len trapim po doktoroch...ked nic nema...je pravda, ze tie flaky pridu aj odidu...mozno si len buduje imunitu...

majka238
12. jún 2019

@alienka28 davam jej ked viac sopli, vzdy nejake 2-3tyzdne a potom nejaky cas zase vynecham

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrinka8
12. jún 2019

Syn má alergiu, pomerne silnú - trávy, jarné stromy.. "jeho" sezóna sa začína niekedy začiatkom februára a končí v októbri, stále je niečo, na čo má alergiu. Má Aerius, pocitovo sa mi zdá, že mu to pomáha. Keď je už naozaj zle, že sa dusí úplne na jar, tak má ešte sprej do nosa Avamys, ale to sú už kortikoidy, takže s tým narábame ozaj opatrne. Inak Aerius od januára berie do konca sezóny, prípadne pri mori keď sme, vysadzujeme.

lubi13
12. jún 2019

Aerius je antihistaminikum rovnako ako Zyrtec a Fenistyl. Aerius nespôsobuje ospalosť a zníženie pozornosti ako zyrtec. Nemyslím že je silnejší, skôr menej ovplyvňuje pacienta. Dcéra ho užíva podľa potreby v sezóne ( alergia na kvitnúce trávy a repku), keď mala zyrtec bola veľmi unavená. Takze za mna určite aerius.

vlucifuk
12. jún 2019

@alenah31 Dobrý deň,môžem sa opýtať,čo teraz dráždi vášho syna?Aký alergén?Aj náš syn ma teraz zlé obdobie,len jemu vyšla ako najväčší alergén breza,ale tá by už mala byť v júni v pohode.Očividne mu teraz niečo robí šarapatu a ja neviem,čo by to moblo byť.Ďakujem

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
12. jún 2019

rozdiel medzi fenistilom a aeriusom je napriklad ten, ze aerius je sice silnejsi, ale v organizme posobi inak - na vysledok ci pomaha alebo nie ho treba chvilu brat - preto sa aj berie raz denne, jednoducho zabera viac ale ukaze sa to pomalsie (preto sa napr.pred testami ma vysadit aspon na tyzden - dva) fenistil zabera silno hned ale jeho ucinok je kratky, preto sa berie 3x za den a je vhodny napr.pri akutnej alergii (napr.ked nieco stipne a mas na to reakciu)

prvy syn berie aerius od 2r - na zaklade zdr. problemov, v 5tich rokoch robene testy, dosadene aj ine vhodne lieky na jeho alergie (okrem aeriusu napr.montelukast)

druha dcera ma priznaky alergie iba od tejto zimy (ma 5r), berie aerius, hoci este nema za sebou testy a mierne jej pomaha, ale predpokladam ze imunoalergo predpise aj ine lieky aby sa jej upravilo uplne..

treti syn aerius nema, berie rupafin a flixotide, alergia este nepotvrdena, testy sa budu robit asi tuto zimu, on mal ale ine a zavaznejsie priznaky a choroby ako prvi dvaja..

ja mam asi zatialstastie na doktorov, ktorym doverujem a ich odporucania dodrzujem, vzdy pomohli.. takze je to na tebe co budes robit, ak vsak chces ulavit svojej malej tak by som aerius nasadila, doktor ju videl, vysetril - my sme tu len anonymne mamicky bez zodpovednosti za svoje slova..

bagre
12. jún 2019

netreba riešiť či je niečo silnejšie a slabšie... ale skôr či je potrebné brať a čo komu zaberie.
dcére aerius zaberal /hoci mám pocit, že ho dr. detská písala stále, tak ako teraz synovi fenistil -dávam pri chorobách podľa uváženia/.
Syn, ktorý má alergiu na roztoče je na zodacu, aerius nula bodov.
neviem sa nejak vyznať v tom prečo ste boli na alergológii - kvôli pár vyrážkam? to sa dalo riešiť cez kožné ak je to ekzém, ak nie je tak len cez obvoďáka.
dcéra tiež mala ľahší ekzém cca v 3 rokoch, a potom to zmizlo na pár rokov.
To že má problém po zjedení veľa koláčov - myslím že to nie je múkou, ale cukrom a kakaom..

vlucifuk
13. jún 2019

@alenah31 Ďakujem za odpoveď.No my bývame v strede sídliska,ale topoľov tu máme kopec.Teraz aj poletujú tie chumáče biele.To bude asi jedno s druhým.Náš je asi s obilím v pohode,lebo v lete chodievame na 2 týždne k babke,všade polia,žatva v plnom prúde a on si ani nekýchne.Prídeme domov a zasa začne.Nechápem.