Prosím je tu niekto, kto užíval Spirabel tabletky aj keď ma alergiu na pšenicu? Syn je alergik aj na peľe, aj na potraviny, má aj na pšenicu potvrdenú, aj keď nie vysokú. V letáku je napísané, že sa nemá užívať pri alergii na pšenicu.
Aby som vysvetlila, zatiaľ pšenicu konzumuje, problémy z nej nemá, ale či mu tie lieky tú alergiu nejako nezvýšia. Doteraz užíval sirup Aerius, ale už ho berie dlhodobo a táto jar bola dosť náročná.
Pani doktorka mi odpísala, že necháme tabletky napriek tej pšenici, len teda či je to v poriadku.
Mám intoleranciu na lepok,ABKM,histamin,,a iné,beriem Spirabel,dlhšie , zatiaľ mi dosť pomáha a znasam ho
Oni to na tie lieky musia napísať, lebo by niekto mohol z toho vysúdiť milióny. Ale koľko už len tej pšenice môže byť v tabletke? Miligramy... vôbec by som neriešil... Takisto na každom druhom (alebo aj každom prvom) lieku sa píše, že obsahuje laktózu, alebo iný cukor a že si majú diabetici dávať pozor. Pritom tých 100mg sacharidu si človek ani nevšimne, to by mu nič nezrobil, ani keby mal cukor 35
@thirstymonk len to ma tak zaskocilo ze je to tam uvedene, ze sa nesmie uzivat... pri sirupe to nebolo aj ked obsahoval laktozu a tiez ma syn aj ABKM .. cize aj to mu mohlo uskodit, len neviem preco to teda je tam napisane 🤔 to potom clovek ma z toho len stres navyse. 🙂
môj syn má alergie na jelšu, raž, pšenicu, trávy, slnečnicu,a roztoče a už roky berieme Spirabel- žiadne problémy nemáme.. predtým bral tiež sirup Aerius.