Caute máte niekto prosím skúsenosť , že ste dali strihnut podjazykovu uzdicku 2x a aj tak sa zrástla naspäť ?
Aky je potom nasledujúci postup ?
Robila zrastená uzdicka deťom nejaký problém alebo ste už ďalej neriešili? A je všetko ok s rečou napr ? 🙂
Dakujem
@pupava36 a aky máte vek a kedy orientačne strihali ? Je už vo veku kedy rozprava alebo podľa coho ste prišla nato že zrástla opäť dakujem
@juliavolna najpr jej to robili v 4 rokov, to bolo prvy krat....potom sme isli na ORL po roku nepamatam si koli co bol zamer toho ze sme tam prisli ale doktor jej pozeral pod jazyk a zistil ze sa jej to zrastlo a ze treba to znova urobit. Tak jej to robili 2 krat. V 6 rokoch sme tam boli koli usiam ale pozreli jej pod jazykom a doktor povedal ze ma to zle zrastene ze by bolo dobre jej to urobit znova ale ze ked jej to nerobi problem pri rozpravani tak je zbytocne jej to znova robit.
@juliavolna mne tak zarastla.uzdicka, asi 3x to riesili za moj zivot... a teraz iba u zubara a na dentalnej hygiene stale skonstatuju ze uzdicky (mne inak vsetky uzdicky v ustach aj tie na dasnach museli viackrat riesit) a ja len skonstatujem, ze hej viem, ale zije sa mi s tym ok 😊 takze urcite riesit podla stavu ak by ste si vsimli, ze sa dietatu nieco tazsie rozprava urcite to rieste ...ale mne to ziadne problemy nerobilo nikdy
@pupava36 a to bola druhýkrát v narkoze ? Nemáte náhodou photo, ako to vyzera ? Má nejakú rečovú vadu?
@fairyy diky koč za skúsenosť a radu …. Nemáte fotku ako tá podjazykova vyzera teraz? Nemáte žiaden probelm / obmedzenia? Čo napr rec ? A hybnost jazyka
@juliavolna nemam, rec neobmedzila nijako, ale moja mama to sledovala a isla.by som.4tykrat keby bol.problem a jedine co neviem tak vyplazit jazyk ako ini ludia ...to znova zarastenie u mna nebolo tak vyrazne kazdy dalsikrat
@fairyy prosim a tá vasa je krátka ? Hrubá ? Ale o ako si to môžem prestaviť ? Máte aj na základe ťahu zmenený jazyk?
Nemáte nejaké problemy keď to riesili a strihali už 3x?
@juliavolna nemam ziadnu foto, nefotila som jej to, ma narusenu komunikacnu schopnost, dysfaziu s dyslaliou multiplex a ADD. Vsetko potvrdene psychologom a logopedom. A ano bola v narkoze aj 2 krat. Ibaze na ten druhy krat jej rovno pichli narkozu co prvy krat jej najprv dali vypit oblbovak po ktorom bola jak zdrogovana a az na sale ju dali do narkozi ked uz bola mimo s toho oblbovaku.
@juliavolna ano aj mojej dcere ju strihali 2 krat a aj tak sa jej zrastla. Chceli aj 3 krat ale uz som sa na to vykaslala, nebudem svoju dceru "tyrat" dalsim zakrokom. Riesenie je ist na dalsi zakrok alebo sa na to uz vykaslat jak som to spravila ja. Tak ci onak znova moze zrast.
Ta uzdicka je ale samozrejme mensi problem, pretoze dietatu sa moze tazsie rozpravat a vyslovovat slova.