Ahojte, chcela by som poradiť dnes som bola s dcerkou na neurologii na kontrole ma 8 mesiacov vsetko v poriadku až nato ze dcerka ma uz uzatvorenu velku fontanelu .. dr nato nič iba jej premerala hlavku , ale ja stale citim taku jemnu jamku na hlavicke, aku ma od narodenia ci to nie je ono ?
velka fontanela byva dlhsie otvorena, preto to dr premeriava ak by sa zmenil tvar hlavicky nepravidelne sa zvacsovala tak by sa to potom riesilo, inak netreba
@danka_444 nasa ide mat 15 mesiacov a este ju ma celkom velku... teda ona sa s obrovskou narodila ale stale ju este pekne citit
Mojej malej sa uzavrela fontanela v 7mich mesiacoch uplne a je ok 😊 nemoze mat kazdy velku hlavicku 😊 neboj nic lekari rast hlavky ked je uzavreta sleduju ,my chodime kazdeho pol roka a hlavka rastie aj ked pomaly 😊 kazdy mame iny tvar hlavy a inak velku 😊 ani nasa mala nie je tabulkova a lekari hovoria ze to nevadi 😊
@danka_444 u môjho syna podobne. Bol potom sledovaný v nemocnici u neurologa, neurochirurga a hlava sa pravidelne premeriavala odborne na antropometrii. Našťastie sa to "samé spravidlo". Nebolo treba ani prilbu, ani operáciu 🍀
@matovicova a koľko mal tvoj syn keď sa mu uzavrela fontanela?
My sme boli na poradni pred mesiasom a tam mala fontanelu 1x1 a teraz ze uzavretá, no snáď bude všetko okej
@sudocek cca 10 mesiacov
@danka_444 mojim obom babam sa predcasne uzatvarala velka fontanela. Hrozne scenare su okolo toho na nete... s oboma sme boli na neurologii, urobili sono, povedali, ze ostatne svy su pekne volne a hlavka ma ako rast. Keby boli zrastene aj vsetky ostatne svy, tak je problem. U nas nastastie neboli a obe su uplne v poriadku. Aj maju normalny tvar hlavy.
@danka_444 volne to cítiš ako taký kosostvorec a dnu mäkké. Syn mal na rok 2x2cm a dcérka má teraz 9m a má už maličkú, asi tak 1x1cm. Dnes sme boli na poradni, nič nehovorila. Hlavu má 46cm