Ahojte, už som zúfalá. Môj syn ( v septembri 3roky ) je od 25.6.2021 s malými prestávkami chorý. Začalo to vysokými teplotami, trvali 3 dni, sli sme k lekárke crp mierne zvýšené, o dva dni sme boli na kontrole, klesalo tak bez atb. výtery boli negatívne, cervené hrdlo. Týždeň bol v skolke a zase to isté. potom zase 5 dní uplne ok, a včera zase 40 tky teploty už tri týzdne vkuse sopel a vlhký kašel. ja už neviem, čo toto je. je to moje prvé dieťa, mám strach, ked sa to tak dlho vlečie. mávate takéto dlhé choroby aj vy? dakujem velmi pekne
@mabenn od zaciatku maja chodil. Do toho 25.6. v pohode, potom to zacalo.
Syn bol tiez minuly mesiac s prestavkami takto dlhsie chory, sice bez teplot ale sopel prvykrat, tyzden skolka potom zas sopel aj s kaslom. Mne to prislo uz ako zadna nadcha, resp nedoliecena ta prva. Pri tom druhykrat som ho uz nechala doma 2.5tyzdna aby sa vyliecil poriadne. Tiez prve dieta, tiez som bola vydesena, ale myslim, ze po nastupe do kolektivu je to bezne, ze sa buduje imunita. Casto su tu temy o chorych skolkaroch. V pripade syna som vedela, ze zauradoval aj stres. Pred prvou chorobou mal strihanie, pred druhou fotenie v skolke. Su malicki este, citlivi, reaguju. Jedine co ti viem poradit nechat doma vyliecit poriadne, aby to neslo do horsich zapalov...ja som na kasel uz po vsetkych tych liekoch nasadila cibulovy sirup domaci. Dostal sa z toho postupne.
Nemal kliešťa?
@letfenixa nie kliesta nemal urcite
škôlka....je jedno že zo začiatku mu nič nebolo....teraz sú prázniny, zberné škôlky, deti pomiešané...
Moj syn bol takto odkedy zacal chodit do skolky. Bolo ze mal 11x do roka atb co podla imunoalergicky uplne v pohode🤦♀️ potom sa zistilo ze ma intoleranciu na lepok a laktozu . Odkedy sme vynechali je lepsie. treba skusit posilnit imunitu , alebo ked sa ti to nezda a dlhodobe to je tak na alergologiu a testovat.
Moj 3 rocby bol chory takmer mesiac, najprv bol len prechladnuty a teplotu miernu 1 den. Po tyzdni co uz ani nekasla isiel 2x na ihrisko a dostal 3 dni 40 tky teploty. Nasledne sa mu vratilsopel aj kašeľ. Zrejme si odovzdali neaku virozu medzi detmi. Pred nim boli chore 2 dievčatka, ktore boli na ihrisku s nim a sučasne s malym boli chore dalšie 2 dievčatka. Crp nič, ani vyter z hrdla.
U nas to iste. 3dni teploty, crp nizke, potom 2 tyzdne sopel a vlhky kasel, teraz uz je konecne fit. Tak dufam, ze jej to zostane, inak chodi uz rok do sukromnych jasli a od novembra po maj vobec nebola chora. Od zaciatku maja kazdu chvilku doma.
@blumie my presne ako vy cez kopirak. tiez chodi do sukromnych jasiel/ skolky zo zaciatku v pohode a posledny mesiac nechapem. vkuse odsavame sople, pritom vytery boli negativne, kasel uz 3 tyzdne produktivny vlhky, ale nelepsi sa to. Uz pozeram na nete same hovadiny, a som vystrasena. Nehovoriac o praci, ze som stale bud na dovolenke alebo ocr. pritom si platim sukromne jasle, kam vobec nechodi..
Juuuj toto je normalne. Moji vsetci byvaju takto chori. Stale sa to u nas toci. Iba vydrzat
Syn prvý polrok v škôlke presne to iste. Mala som rovnaký stres. Je to tým kolektívom. Po polroku všetko prešlo a bol už ok. Ale bolo to veru psycho...
Moja zacala Chodit v oktobri- v decembri bum Herpes-teploty 10dni ,pupence ruky usta aj ustna dutina…kazdy mesiac sopel kasel🤣 Februar zasa afty v ustach😅
Teraz sa mesiac drzi klop klop.Antibiotika nikdy nebrala nastastie.
Aj ucka vravela prvy rok v skolke sa imunita buduje kazdu chvilu je niekto chori.tiez sukromne jasle😁
dakujem vam velmi pekne baby za podporu. Som velmi smutna... velmi. Neviem ani ako to normalne napisat, lebo napisat, ze ma tesi, ze vase deticky maju podobne problemy asi nie je vhodne. Skor ma upokojilo, ze to asi nie je az take raritne... zajtra ideme k lekarke, kde mu budu robit crp, brat krv a opat vytery, verim, ze tuto noc prezijeme bez zabalov..
A nie ste nahodou z nasich jasli? 😄 lebo ucitelky mi hovorili, ze deti za radom boli chore a presne tie iste priznaky tak mozno si posuvaju nejaky virus. Momentalne ich chodi tak polovica oproti plnemu stavu. My sme BA-Ruzinov.
My sme mali Trifed sirup (zeleny), co bol zatial najsilnejsi ale fakt ucinny. Mala je z neho aj spava, ale vzdy nam pomohol, len je na predpis tusim.
Treba zvyšovať imunitu u dieťaťa. Možno mu chýbajú nejaké vitamíny a minerály. Treba dopĺňať nejakými vhodnými prípravkami takisto strava..
@blumie ahoj, nie maly mi chodi do Petržalky, lebo ja tam pracujem. Tak boli sme dnes u lekarky a ona vravla, ze takuto sezonu letnu este nemala. Ze v zime bol neskutocny pokoj, nakolko deti boli doma, ale ze teraz strasne vela chorych ma. Mal vysoke crp a zapalene hrdlo , tak sme skoncili nakoniec na atb.
Aha tak drzim palce nech je rychlo fit. Veru v zime bol viac klud ako teraz cez leto.
na ORL dte boli? Moze byt za tym zvacsena nosna mandla.
Dcerka ako 7 rocna bola chora vyse dvoch mesiacov. Vzdy sa jej opakovane nieco vratilo. A to do skoly isla vzdy az doliecena a po par dnoch opat dookola. Nezistili jej vtedy nic. Dovtedy nikdy nebyvala takto opakovane chora. Do skolky chodila od dvoch rokov.
Zacal teraz chodit do kolektivu? Ci chodi dlhsie?