Už 8 dní suchý brechavý kašeľ

13. sep 2024

Ahojte, mali sme doma kovid. 2dni 38tepl., nadcha, vlhky kasel. 1dieta(12r) vsak malo aj ma-po tyzdni-stale suchy hrdlovy brechavy kasel. Od zaciatku berie kalc.sirup, stoptusin, inhaluje koloid.striebro, vitaminy, caje, pridala som mastny zabal na krk, cibulovy sirup-cibula zaliata medom, cibulovy caj-vyvarena cibula, laktoferin.
Celu noc prespi bez zakaslania, ale akonahle sa rozrozprava, uz aj ho drazdi na hrdlovy suchy brechavy kasel. Teplotu nema uz od nedele(je piatok), nadchu nema, nic, iba ten kasel. Viete mi poradit este nieco? Dr.mu da urcite atb, ktore on velmi zle znasa aj napriek probiotokam-boli ho brucho, hnackuje, nechce jest, pit. Rada by som sa im vyhla, len ako doliecit ten kasel. Preco nezvlhol? My ostatni hned vlhky kasel. On bol inak prvy chory, on doniesol chorobu domov... dakujem za kazdu radu, tip. 🍀💚

pinkgirl
13. sep 2024

Zrušiť stoptusin a nasadiť Pleumolysin. 12r ho môže užívať.

knajula
13. sep 2024

Asi RTG by bolo vhodne, lebo teraz aj u deti su zapaly pluc take atypicke.

kp7333
13. sep 2024

Antihistaminika - napr. Zodac

janage
13. sep 2024

Davaj studene zábaly nie teplé volajú sa tzv Priessnitzov obklad - ak nekašle vôbec v noci ja to na zápal plúc nevidím, tam by kašľal sústavne.
stoptusin vyhoď - on ho akurát rozdráždi je to liečivo na suchý aj vlhký a to nie je dobre napr. ja túto kombimáciu spolu neznášam, drhne ma viac.
Buď pleumolysin, ditusstaf alebo paxeladine.
pridať antihistaminikum ako písali.
Cibuľa - uľahčuje vykašliavanie tiež nevhodná pri suchom kašli . on nemá čo vykašliavať a zbytočne ho potom na ten kašeľ dráždi.
Hlasový kľud by bol ideálny a pozor nešepkať - to sa hrdlo a hlasivky ešte viac zaťažujú.

Dávať D,C, zinok - ja dávam ascorvittu tam je všetko už spolu a cko je s postupným uvoľnovaním
Cmúľať lisajník a on už može aj panthenol na cmúľanie a hydropastilky. Lišajník kúp ochutený, hydropastilky chutia dobre, panthenol strašná chuť, ale veľmi účinné na skľudnenie sliznice

Ak kašeľ bude trvať viac ako 2týždne volať dr. a požiadať o crp a nedávať atb bez toho, hlavne ak nemá iné príznaky napr. dutiny chytené - poprosiť o zváženie rtg a odobrať krv - može mať kľudne aj chlamýdie plúcne či niečo iné.

Ja som teraz mala bakterialnu infekciu s vysokým crp, do toho 1 dieťa kovid. Ak už syn chytil niečo pred kovidom môže mať kľudne kombinovanú chorobu kovid plus niečo čo pretrváva.

Inak CRP vám urobia aj v lekárni - napr. max to ponúka- stojí to cca 5e a budeš vedieť či treba ATB.

janage
13. sep 2024

Ešte može šalviový čaj po dúškoch s citronom a medom alebo iba medom alebo čistý - šalvia má antiseptické účinky, potom rebríček, harmanček a slez (odporučam kvet alebo kvet plus vňať, samotná vňať chutí dosť nechutne)

amedeofelisa
13. sep 2024

Dala by som zobrať krv a výter, či nemá náhodou čierny kašeľ. Mali sme v rodine u zaockovaneho dieťaťa. Tak isto, hrozný kašeľ a ATB nefungovali, lebo boli nasadené nesprávne. Potom tri týždne fungovali na peniciline a pomohlo. Tiež v noci žiaden kašeľ, iba cez deň pri rozprávaní. Dosť im pomohlo inhalovanie.

dzulli1980
13. sep 2024

No ja by som v prvom rade skúsila vysadiť Stoptussin ... moju dcéru išlo po ňom roztrhnúť , tak kašľala, ja takisto ... nie každému sadne.

autor
13. sep 2024

@pinkgirl dakujem, predaju bez receptu?

autor
13. sep 2024

@knajula kasle z hrdla

autor
13. sep 2024

@kp7333 juj, nemame doma.tusim aerius ale mame

autor
13. sep 2024

@janage co je lisajnik, mozes napisat konkretny produkt? Dakujem. Davam mastny zabal, ako pri laryngitide..

autor
13. sep 2024

@janage lisajnik a hydropastilky su 2rozne? Ano?

autor
13. sep 2024

@janage jemu vysiel pozit.kovid test😞

janage
13. sep 2024

ja mávam laryngitídy aj ako dospelá a teda olej nie, teplo nie - zhoršuje to - treba studený zábal

autor
13. sep 2024

@janage dakujem.pije materinu dusku.mozem kupit salviu😊

autor
13. sep 2024

@amedeofelisa och.ak sa to nezlepsi, pojdeme na vyter a krv.ak uz atb, tak cielene.dakujem

janage
13. sep 2024

ale to, že mu vyšiel kovid test teraz predsa neznamená, že nemohol predtým tesne niečo chytiť

autor
13. sep 2024

@amedeofelisa co inhalovali? Dakujem

autor
13. sep 2024

@janage pries.zabal poznam, ok, tak dam ten👍😊

autor
13. sep 2024

@dzulli1980 vies, ze aj mne sa zda, ze po nom sa rozkasle? Ach

autor
13. sep 2024

@janage jasne..mohol..ked my mame po kovide a on stale brese😞

autor
13. sep 2024

@janage a tie hydro su ine?

autor
13. sep 2024

@janage dakujem krasne. Takyto kasel sme za jeho 12r este neriesili, tak dako nvm, co a ako🙈🙄😞

janage
13. sep 2024

s materinou dúškou skúsenosť nemám - to sa neviem vyjadriť len pozri či nie je na vykašliavanie - nič na vykašliavanie pre neho nie je vhodné

janage
13. sep 2024

https://www.drmax.sk/generica-hydro-pastilky-p9...
tam je kyselinu hyalurónová - zvlhčuje sliznicu

autor
13. sep 2024

@amedeofelisa a boli bez teploty? On mal 2dni 38 a od nedele uz je bez teploty, len ten brechavy kasel😞

janage
13. sep 2024

ja plus dieta už sme mali aj plucne chlamydie a to napr. keď raz maš pri oslabení sa možu aktivovať - neboli teploty len kašel

autor
13. sep 2024

@janage no pekne🙄😞a tie iba atb? Ci oregano? Citricidal? Kapucinka? Dracia krv?

amedeofelisa
13. sep 2024

Teplota bola päť dní, tak 38, potom už nie, len ten kašeľ škaredý. A inhalovali Vincentku každé dve hodiny po 5-10 minút