Už 11 dni zvýšená teplota po večeroch - zápal v ušku

19. feb 2024

Každý vravi že je teraz toho plno , ale malú to aj vaše deti takto ?
Syn mi začal teplotovat ešte minuly štvrtok , asi 4dni mat take cez 38teploty , jeden deň ho bolelo uško , potom zas v krku nemohol prehĺtať , potom mu to prešlo aj teploty ustúpili , nudil sa stále doma , normálne jedával aj vsrtko , tak sme už v utorok isli von , no večer bol zas bledý , zima mu bola a išla mu zas teplota hore a takto každý deň , cez deň akoby fit , ked sme sa isli prejsť a prišli sme zas polihoval, zima a teplota do tých 38 …
Davala som mu aj crp kontrolovať , mal ho zvýšené najskôr 55, potom mu kleslo na 35 a dneska mal ráno zas 46 a u dr 39 … tak mu to stále kolíše a on ke vždy vece taký “odpaleny” chuda moje. Dneska na krcnom nám povedala že má zápal v tom jednom usku ale nič strašne, že to nieje ešte má ATB… no nezdá sa mi to , že mu to trvá už tak dlho … stretli ste sa stálou teplotou dlhodobo? .

dzulli1980
19. feb 2024

No u nás toť nedávno ... tiež zvýšená teplota (10 dní), sem tam bolesť ucha ... išli sme na pohotovosť (lebo obvodná lekárka mi stále tvrdila, že dieťaťu nič nie je), odtiaľ nás poslali na ORL - dcére tiež diagnostikovali zápal ucha, nedostala ATB, tiež to nebolo také strašné, no dali jej Otobacid N, zabral v podstate okamžite, teplota klesla do normálu ... to naozaj vám nič na ORL nedali?

autor
19. feb 2024

@dzulli1980 tiež bola dcerka taka bez nálady k večeru ? Ja som z neho hovorová , radšej nech tu skáče , hučí ako takýto keď je… aj slabšie počuje na to jedno uško.
Dali nám len čosi do nošteka a kázala preplachy morskou vodou a nejaký sprej do nosa a sirup na riedenie hlienu

dzulli1980
19. feb 2024

Moja bola v podstate stále bez nálady, unavená, len polihovala ... ja teda neviem, na Tvojom mieste by som zašla na pohotovosť (neviem, odkiaľ si, no u nás z detskej pošlú pri bolesti ucha na ORL) ... a pritom moja mala CRP u pediatričky 8, po dvoch dňoch na pohotovosti 1, ORL lekár na pohotovosti sám povedal, že tam má zápal, že zatiaľ dá Otobacid, no že sa to vie nepekne zvrtnúť, ak by sa zhoršilo, dá celkové ATB ... a naozaj jej tie teploty po Otobacide prešli, je OK ... neviem, čo myslíš tým "preplachy morskou vodou", no pokiaľ je to konvičkovanie, to určite pri zápale ucha nerob ...

zorkahorka
19. feb 2024

Zapal v uchu a dlho pretrvavajuce teploty... ja by som cakala, ze da atb

autor
19. feb 2024

@zorkahorka mal atb pred 3tyzdnami , tak nechcela asi zbytočne zas hneď nasadzovať , snáď vie čo robiť a teda maly sa nesťažuje na bolesť , len ma tu teplotu a ma ho zalahnute … tak uvidíme i týždeň 🤷🏼‍♀️

deedol
19. feb 2024

skuste zostat par dni doma (viem, ze je to hrozne s detmi), ale ak ma vecer teplotu, tak aspon nasledujuce dva dni nechodte von, aj keby ju uz cez den nemal.
co davate na riedenie hlienov?
a do ucha vam nedali vobec nic?