Uštipnutie osou do jazyka 9-ročného syna

21. júl 2024

Prosím o radu. Syna 9-rocneho naobed uštipla osa do jazyka. Hneď pil studené a cmulal kocky ľadu a dala som mu fenistil kvapky. Volala som aj na pohotovosť, povedali, že prísť iba ak by mu to opuchalo a mal problémy s dýchaním. Momentálne ho to už bolí minimálne a má iba malý opuch v mieste vpichu (na foto). Myslíte, že je to už v poriadku, alebo sa mám ešte báť, že sa moze v noci niečo stať?

markusrasford
21. júl 2024

Je to ôk. Kľudne môžeš spat

salome123
21. júl 2024

Vyzerá to byť ok.

koniarova
21. júl 2024

Ok.

katie253
21. júl 2024

Zihadlo ste vytiahli?

aalt
21. júl 2024

@katie253 osa nenechava zihadlo
Horsie by to uz nemalo byt.
Pamatam si, ako ustipla osa bratranca do pery, vyzeral ako orangutan. Ale tiez v principe nemal iny problem, po dni to odpuchlo.

dzulli1980
21. júl 2024

Ono v podstate tá najhoršia reakcia vzniká bezprostredne po vpichu ... som zažila spolužiaka, bol alergik, pichla ho osa, v priebehu pár sekúnd sa dusil, čo mu to tak opuchlo, volala sa záchranka ... toto je už podľa mňa OK, pre istotu by som ešte dala na noc antihistaminiká.

autor
21. júl 2024

Ďakujem dievčatá, písala som pre istotu aj pediatričke, tiež potvrdila, že postup bol správny, že to vyzerá ok a pre istotu ešte antihistaminiká. Ale teda zľakla som sa poriadne, ale on to zvládol bravúrne

katie253
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katie253
22. júl 2024

@aalt minuly týždeň susedu uštipla osa, pred mojimi očami a veru zihadlo nechala, po 2 dňoch ho až vybrali, lebo jej začala puchnúť ruka a mala tam aj hnis.

aalt
22. júl 2024

@katie253 oki, tak nejak vynimocne moze ostat, ale bezne neostava ako pri vcele. Mozno ju capli, pritlacili alebo nieco take. Vcelie zihadlo ma hacik a ostane v rane takmer vzdy. Vcela ho tam necha aj s jedovym vackom. Preto potom uhynie. A preto sa vcelie zihadlo nema vyberat "stlacenim" z oboch stran, ale "vyskrabnutim" z jednej strany, lebo stlacenim z toho jedoveho vacku sa este prida do rany dalsi vceli jed.