Prosím o radu. Syna 9-rocneho naobed uštipla osa do jazyka. Hneď pil studené a cmulal kocky ľadu a dala som mu fenistil kvapky. Volala som aj na pohotovosť, povedali, že prísť iba ak by mu to opuchalo a mal problémy s dýchaním. Momentálne ho to už bolí minimálne a má iba malý opuch v mieste vpichu (na foto). Myslíte, že je to už v poriadku, alebo sa mám ešte báť, že sa moze v noci niečo stať?
Vyzerá to byť ok.
Ok.
Zihadlo ste vytiahli?
Ono v podstate tá najhoršia reakcia vzniká bezprostredne po vpichu ... som zažila spolužiaka, bol alergik, pichla ho osa, v priebehu pár sekúnd sa dusil, čo mu to tak opuchlo, volala sa záchranka ... toto je už podľa mňa OK, pre istotu by som ešte dala na noc antihistaminiká.
Ďakujem dievčatá, písala som pre istotu aj pediatričke, tiež potvrdila, že postup bol správny, že to vyzerá ok a pre istotu ešte antihistaminiká. Ale teda zľakla som sa poriadne, ale on to zvládol bravúrne
@katie253 oki, tak nejak vynimocne moze ostat, ale bezne neostava ako pri vcele. Mozno ju capli, pritlacili alebo nieco take. Vcelie zihadlo ma hacik a ostane v rane takmer vzdy. Vcela ho tam necha aj s jedovym vackom. Preto potom uhynie. A preto sa vcelie zihadlo nema vyberat "stlacenim" z oboch stran, ale "vyskrabnutim" z jednej strany, lebo stlacenim z toho jedoveho vacku sa este prida do rany dalsi vceli jed.
Je to ôk. Kľudne môžeš spat