Uspatie pri vyšetrení

ivanameskova1
6. feb 2018

ahojte dievčatá,
so synčekom máme nekonečný kolotoč so zapálením okolo nechtíka na nohe (narodil sa bez nechtíka), začal mu rásť a stále sa zapaľuje okolie, odporúčajú nám vytiahnuť celý nechtík. Najviac sa obávam, že toho uspatia. Máte s tým skúsenosti? Bojím sa toho.
Ďakujeme za všetky odpovede a reakcie.

jeennyv
6. feb 2018

@ivanameskova1 neskusala si ichtiolovu mast? Namazat riadne a zalepit nechat aj cely den a potom zas.. ma zapal velmi dobre vytiahne aj hnis...to mi napadlo, aby ste sa vyhli uspatiu

zviz
6. feb 2018

Neviem v akom stadiu to ma tvoj syncek, mojmu velmi pomohla medicinalna pedikerka. Ako mu pri raste ten nechtik zarastal a cele mu to hnisalo, ona mu to niekolkokrat po sebe opatrne vystrihla a tym mu rast nechtika upravila tak aby nezarastal. Uz rok mame pokoj.

ivanameskova1
autor
6. feb 2018

skušala som rumanček a framikoin, repík a zapal mal skôr opačný efekt, zápal nie je hnisavý, začervenie a potom sfialovia a napuchne

evitka83
6. feb 2018

@ivanameskova1 ja som teraz riesila doteraz zapaleny prst malej. Zaplil sa jej zader tak, ze jej to vliezlo pod nechtove lozko. Spominane veci nezabrali ani nam. Doktorka jej to chcela strhnut. Nam pomohla kombinacia betadine koloidne striebro a ichtyol. Liecili sme to skoro 3 mesiace islo to strasne pomaly. Ona to tiez na zaciatku nemala zahnisane az casom jej to to betadine vytiahlo, kazdy den sme jej trochu otlacila a nieco postupne vytekalo. Stary necht jej postupne zlieza, striham to ako vsetky nechty a rastie jej novy.

deti95060810
6. feb 2018

s uspávaním máme skúsenosti. Moja dcéra bola uspávaná niekoĺkokrát. Nemáš sa čoho báť, anesteziológ to má v rukách...

veronka1234
6. feb 2018

Aj moj maly bol uspavany. Raz ked mal 4 tyzdne a potom, ked mal 9 tyzdnov. Ale to boli nevyhnutne operacie, nebola ina moznost.Vzdy treba mat na pamati, ze kazda anesteza je pre telo skodliva, pre deta moze znamenat aj urcite zastavenie napredovania, to nam aj lekari potvrdili

ivanameskova1
autor
6. feb 2018

@veronka1234 náš má 18 mesiacov, preto sa toho bojím, keby to bola operácia ako srdiečko, alebo niečo podobné, OK, ale kvôli palčeku? lokálne vylučujú, pretože vraj kopať nôžkou bude tak či tak

veronka1234
6. feb 2018

@ivanameskova1 tak lokalne by to take male babo v ziadnom pripade nevydrzalo, urcite by sa trepalo a navyse by z toho chuda mal strasnu traumu:(( no je to tazke rozhodnutie. Ale v nemocnici som stretla aj mamicky, co im isli dat uspat deti koli vysetreniu zvukovodov, lebo sa im to v porodnici nedalo vysetrit. To iste vysetrenie, ako maju deti v porodnici bezne. Takze je vela pripadov, kedy to lekari schvalia. No ale anesteza je vyslovene skodliva. Treba si zvazit plusy a minusy. Nas mal dve anestezy a neskoro sedel aj neskoro zacal chodit, pediatricka to zhrnula, ze je tri mesiace vo vsetkom pozadu - a ze to asi bude tymi anesteziami, ze to je brutal zataz na take male telicko.

luna116
7. feb 2018

@ivanameskova1 višňovského olejobalzam by mohol pomôcť do času, kým sa rozhodneš pre anestézu, môjmu synovi vždy pomohol a vlastne celej rodine. Za skúšku nič nedáš. 🙂

ivanameskova1
autor
9. feb 2018

dievčatá, tak zatiaľ uspaní nebudeme, odvodnenie lekára, ktorý mal robiť chirurgický zákrok bol, že musí vyrásť celý nechtík von, kedže nemá hnis tak nie je dôvod strihať, vraj že, keď je to červené a fialové, teda tak ako máme, treba masírovať mäso okolo nechta smerom od nechtíka, aby sa prispôsobilo a urobilo miesto pre nechtík