Ušný maz

zvonkohra
20. apr 2015

Cafte baby.Prosim Vas je tu niektora mamicka,ktorej dietatko ma problem s usnym mazom?U nas je to uz 3x co dcerke musia cistit usko na orl,lebo ten maz je stvrdnuty.Dnes sme boli ale pre nespolupracu dietatka nam kazal dr kupit len spray do uska a ze ten maz sa potom zacne akoby rozpustat a uz len vytrieme.Viete mi napisat s akym sprayom mate skusenost?

ada274
20. apr 2015

Ahoj, riesila som to. nakupila som rozne spreje. 1 sa volal audi sprej, je to v podstate slana voda a nefunguje to vobec. Nevyhadzuj peniaze za pripravky na baze slanej vody. Kedze sme boli zufali, obvolali sme rozne ORL ambulancie a v 1 nam poradili pripravok Aurecon peroxid http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-.... Do uska nakvapkas 4 kvapky, dietatko musi pokojne lezat na boku. Nakvapkas, usko jemne zvonku premasirujes, aby kvapky zisli dolu zvukovodom a cakas 10 minut v klude. Kedze obsahuju peroxid, kvapky budu v uchu jemne sumiet, to co je tvrde narusia, rozpustia. Po 10 minutach si treba sadnut a zvukovod jemne vytriet servitkou. Toto treba zopakovat 3 dni po sebe, nam to zabralo perefektne. Neboli to, nestipe to, len treba byt v klude.

ked problem poriesite, vyhybajte sa cisteniu usi vatovymi tycinkami. Usi - vonkajsi zvukovod cistite len teplou vodou. Prebytocnu vodu treba osusit uterakom.

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 a tou servitkou vytriem len cas uska ze?boze snad to zvladneme

ada274
20. apr 2015

@zvonkohra ano len vonkajsi zvukovod, to co z uska vysumi von. neboj, len ziadny stres a malej vysvetli co ides robit, aby sa netrhala.

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 a to nestipe proste normalne kvapky tak?prave som to bola kupit uz ich mam doma

ada274
20. apr 2015

vobec to nestipe, je to v podstate olej. Ved ked sa mala boji, vyskusaj najprv na sebe, aby si jej ukazala.

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 dakujem krasne dam vediet ako sme to zvladli

maciatkolulu
20. apr 2015

@zvonkohra odporucam viecky do uska, neviem ako stare mas dietatko, ale v madarsku kupuje rozne, levandulove, kamilkove, pomahaju a velmi

ada274
20. apr 2015

@zvonkohra tak vela stastia 🙂

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 uz ....ked ona sa tak strasne bala zatial toho moc nevyslo to asi nie hned kedcto je moc stvrdnute ze?

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 to len raz do dna?

ada274
20. apr 2015

Ano raz do dna. Treba v klude lezat aspon 10 min nech to ma cas zaucinkovat, musi to jemne v usku bublinkovat. Kupila si ten s peroxidom?

ada274
20. apr 2015

Ale nic sa nestane ked to skusis este raz aj hned, je to len olej.

zvonkohra
autor
20. apr 2015

@ada274 ano ten aj sumelo jej to v usku,hned rano ideme zas na to

ada274
20. apr 2015

Neboj pomaly to pojde von.

zvonkohra
autor
24. apr 2015

@ada274 podarilo sa....z celeho srdiecka ti velmi pekne dakujem za odporucanie kvapiek,som ti ozaj vdacna:*

ada274
24. apr 2015

tak to som rada, ze sa podarilo. Hlavne nech tie nase deti netrpia🙂. vsetko dobre prajem.

kaktusik007
24. apr 2015

@zvonkohra takze na druhy krat jej toho z ucha vyslo viacej?

zvonkohra
autor
24. apr 2015

@kaktusik007 na druhy ano a na treti vsetko

kaktusik007
24. apr 2015

@zvonkohra super. pojdem ich kupit aj ja.
@ada274 dakujem za tip!!!

zvonkohra
autor
24. apr 2015

@kaktusik007 odporucam

chryse
24. apr 2015

@ada274 super,,pojdem aj ja kupit,,,a ako casto sa preventivne moze pouzivat?

ada274
24. apr 2015

@chryse no kym sa ucho nevycisti a potom usi umyvat teplou vodou a necistit tycinkami, lebo tym sa maz zatlaca dalej do zvukovodu. Pouziva sa ked je problem, nie je to na beznu hygienu myslim. Pozri navod.

mamuska86
1. júl 2019

@ada274 ahoj.prosim tá,našla som túto tému.dnes som kúpila tieto kvapky s peroxidom a dala malému(4rocnemu)do ucha.no nic mu po 10minutach nešlo vonku,žiadny bordel.to tam musí mať veľmi stuhnuté,nahromadené.....píšeš že tri dni po sebe dať....a potom,ak sa to neuvoľní ani po troch dňoch?to už smer ORL,však?uška ho nebolia,ale má tam ten maz.a nechcem aby sa mu to tam zapalilo alebo čo..... ďakujem

ada274
6. júl 2019

Ahoj, ano skusajte. Trosku jemne pomasiruj usko zvonku a ked nepomoze treba ist na orl tam spravia vyplach. Inac udrzba usi by mala byt taka ze len vyumyvas usi teplou vodou zvonku. Pchat by sa do zukovodu nic nemalo.

mamuska86
13. júl 2019

@ada274 ďakujem.zatial som mu to dala raz po tri dni a raz po dva dni.no nič nešlo vonku.este skúsim od pondelku mu to dať tri dni po sebe po 20min každé ucho,ale to už dopredu viem že keď doteraz mu to nepomohlo,tak už ťažko....boli ten výplach?nevieš?bohvie ako to tam má nahromadené,že mu to nejde von,sa bojím,že ho to bude bolieť.....

ada274
13. júl 2019

Vyplach sa robi teplou vodou a neboli to.