Ahojte , chcela by som sa opýtať či sú tu mamičky ktoré majú detičky s ureterostomiou ( vyvodom z oblicky ) . My už stomiu z oblicky mame rok, chcela by som len tak podiskutovat , poinformovat sa ako to zvládajú aj iné mamičky a deti , a možno sa len podporiť - poradiť . Ďakujem
@jullia123 dobrý deň, môj malý má ureterostomiu, kľudne mi môžete napísať. My sa už celé mesiace trápime s podtekanim sáčkov 🙁 ak by ste mali nejakú radu a fintu, budem rada za každú radu.
@simona2712 dobrý deň, my máme tiež ureterostomiu a nemáme zatiaľ žiadne obmedzenia. Samozrejme sledujeme len počet bielkovín a draslíka v potravinách.
@miskamisiq m sme mali rok stomiu ale už ju mame od septembra zasitu. Sacky som nepoužívala vôbec . Používali sme plienku (babylove) cez bruško a nemali sme nikdy problem s odtekanim
@jullia123 ja dávam plienku keď už nemám energiu to meniť. Mali sme Pampers, prešla som na babylove ale maly to má také citlivé, že jemu stomia trošku opuchne a začne krvácať, preto mám radšej sáčok. Cika len cez stomiu a plienka je plná do dvoch hodín. Niekedy sáčok drží 5 dní, inokedy mením aj 5 za deň 😵
My máme stomiu od narodenia, najprv vezikostomia a potom spravili ureterostomiu, tu máme od júna, a tiež čakáme na reimplantaciu a uzavretie. Ako sa máte po zatvorení stomie? Všetko je v poriadku?
@jullia123 dobrý deň, nás to čaká prosím ako to zvládate?? Bude mať môj maličký nejaké obmedzenia? Kvôli čomu to prosím mate ??