Úplne nízky krvný obraz u 17 mesačného dieťaťa

zuzaanka27
16. mar 2015

Baby uz som totalne zufala maly ma rok a 5 mesiacov od narodenia nas trapi slaby krvny obraz. Uz vobec neviem co mu mam davat papat alebo nato davat. Papa uplne vsetko a nic nepomaha.

katarinamarkova
16. mar 2015

@zuzaanka27 co konkretne z vasho krvneho obrazu ma slabe hodnoty??? pretoze tazko radit, ked krvny obraz nemoze byt slaby.....len nejaka ta zlozka skumana v ramci krvneho obrazu 🙂

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Hemoglobin ma nizky 82

spirit16
16. mar 2015

Nizky hemoglobin, znamena nedostatok zeleza v krvi a teda aj nizke okyslicenie vsetkych budniek v tele. Uz sa to tu riesilo vo viacerych temach.
Vyborny na dodanie zeleza je Narosan cucoriedkovy od firmy JUST. Mame vysledky potvrdene krvnymi testami, ze tento sirup vie skutocne zvysit hladiny zeleza v krvi obycajne vyrazne lepsie, nez bezne lieky predpisane od lekara.

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Ja uz ozaj fakt newiem co mu davat

annalena
16. mar 2015

@zuzaanka27 co nato jeho detsky lekar? lebo priciny anemie mozu byt rozne, nemusi to byt len nedostatok zeleza!

jeemima
16. mar 2015

@zuzaanka27 ahoj a co davate na anemiu zelezo? maltofer? ak ano zelezo sa nesmie pdavat s mliekom a najlepsie je hodinu pred a dve hodiny po podani nic nepapat, tiez sa zelezo len velmi tazko vstrebava ak v tele nie je dostatok vitaminu C tak skus davat Cebion kvapky, nam kvoli zlemu vstrebavaniu zeleza davali aj pyridoxin a kyselinu listovu ....kazdy den po 1/4 tablety ....na letaku pise ze je pre deti az od 3 rokov (ten pyridoxin) ale nasim predpisali uz ako 6 mesacnym (hodnoty HG vtedy mali 50), ja som sa o tom dozvedela neskoro ale vraj cucoriedkovy sirup Narosan od firmy JUST si mamky velmi chvalia, neboli po nom brusko ako po kvapkach zeleza a vraj to rkasne ppomaha tomu krvnemu obrazu...stoji okolo 50 EUR ale o peniaze tu asi nejde ;/....neviem co by som este poradila my sme sa trapili do 2 rokov ( 2 x transfuzia ) ale po 2 rokoch sa uz drzia super aj zelezo aj Hg aj cervene krvinky. drzim palce

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Berie len maltofer nic viac

jeemima
16. mar 2015

@zuzaanka27 tak to ti mal pediater povysvetlovat ked zjavne ten maltofer nepomaha....ten cebion to je norlamne cecko len vo forme kvapiek toto isto zacni, plus by som vyhladala ten narosan a ten vit B co som pisala a kyselina listova su na predpis tak to by sa trebalo spytat lekara ale isto to nenechaj tak nam spadol Hg strasne nizko a poviem ti bolo to hrozne vtedy a to mali len pol roka...

inull5
16. mar 2015

@zuzaanka27 pozor na maltofer pri raste zubkov...

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Preco

maca283
16. mar 2015

@zuzaanka27 kazi zubky a okrem ineho mozu byt bolesti brucha a zaekat Preto ja odporucam narosan čučoriedkový

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

A kolko stoji

spirit16
16. mar 2015

@zuzaanka27 - Je to 500ml sirup, pri takom malom dietati Ti vydrzi skoro na dva mesiace, podla davkovania. Cena je 42,60 EUR

simca06022011
16. mar 2015

@zuzaanka27 mali by vas v prvom rade vysetrit, z coho ten nedostatok od narodenia pochadza, niekde to zelezo musi odchadzat ak maltofer beriete a nepomaha. Nam maltofer zabral za nejake 2-3 mesiace bez problemov, za pol roka na kontroel boli vysledky uplne v poriadku (a to sme fakt mali nizke hodnoty zeleza) + nasadila som kopec zeleza v strave (vygoogli si, napr. melasu som pouzivala, cervene maso a pod.). Vitamin C (napr. z DMky, Cebion, alebo hocico ine ) a aj D by mala byt v tejto dobe samozrejmost ;)

jankapo
16. mar 2015

nemam osobnu skusenost, ale tiez kamoska spominala, ze napokon po neucinnych preparatoch z lekarne prave melasa zvysila hodnoty zeleza u dietatka v krvi....a tiez ako baby pisu, ja teraz beriem zelezo a v lekarni ma upozornili ze brat spolu s vitaminom c....

spirit16
16. mar 2015

a kyselinou listovou 🙂

mimina00
16. mar 2015

Ked zistili nizky hemoglobin,musia tam mat vysledky kompletny KO takze musi vediet presnne co je nedostatok.

inull5
16. mar 2015

@zuzaanka27 ako už jedna mamička písala kazí zubky.môjmu malému pri takejto hodnote dali na JISke transfuziu.bol po veľkom zákroku vtedy.

nikusssik
16. mar 2015

mojej dcérke pri takej hodnote tiež dali transfúziu, v nemocnici sme boli 3 dni....nebolo to ľahké, ale krvný obraz sa krásne upravil bez akýchkoľvek doplnkov, aj keĎ som sa tvárila, že užívame, jedna lekárka mi povedala, že jej nemám dávať nič, len pestrú stravu, keďže transfúziu dostala...tak sa jej vyše roka držala hodnota na 124, teraz sme na krvnom obraze neboli vyše pol roka, ale dám jej ho prešetriť zase...a dieťatko je ok, nebýva ani často chorá.

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Ale uz som skusala ozaj vsetko a stale nic

bettynka222
16. mar 2015

@zuzaanka27 ty si tiez chudokrvna? Deti anemiciek mávajú menej zeleza. Ale teda hgb 80 som mala v tehotenstve, nie za normálnych okolnosti... Mali by vas poslat na hematologiu, tam zistia príčinu. Pocuj a nie si ty rh negatív a dieta pozitív?

simca06022011
16. mar 2015

@zuzaanka27 a ako dlho to liecite? nebrali ste ATB, neboli ste chori???

annalena
16. mar 2015

@zuzaanka27 co nato pediater? robil uz nejake vysetrenia? jedna sa naozaj o anemiu z nedostatku zeleza? ak aj ano a maltofer nezabera, treba zistit, ci ho maly dokaze vobec v takej forme vstrebat a vyuzit (zistuje sa to odberom krvi)
priciny nizkeho hemoglobinu mozu byt rozne....v prvom rade treba hladat pricinu.

lasto
16. mar 2015

@zuzaanka27 my sme mali hemoglobin okolo 76, predpisali nam maltofer, cebion multi 3xdenne a trikrat do tyzdna telacie maso a raz zltko, do jogurtov som davala šťavu z domacich čučoriedok, po dvoch mesiacoch sme sa dostali na 110

alexandra2710
16. mar 2015

aj moja mala berie maltofer..a ked som si tuna precitala niektore prispevky...neviem ci jej ho davat dalej...tiez mi je to divne,lebo mala papa vsetko..ale asi to ma po mne..tiez som s tym mala a aj mam problemy

zuzaanka27
autor
16. mar 2015

Ako ja silom mala len pocas tehotenstva problemy zo zelezom