Úplná obriezka dieťaťa v Martine

nito
19. feb 2016

Ahojte, chcem sa spytat....Ake mate skusenosti s úplnou obriezkou u dietata v Martine? Chodime k Javorkovi do Martina, mimochodom velky odbornik ktory vsetko vysvetli a poradi. Ale zaujíma ma zopar informacii....Mame ist formou jednodnovky s tym, ze den pred zakrokom prideme a pojde na vysetrenie na anesteziologiu a na druhy den ho zoperuju a po par hodinach pustia domov....ako to vase deticky prezivali? Ako pojde maly na operacku? Co vsetko ste si zobrali do nemocnice? Strava je tam akou formou? Ake poplatky su v nemocnici a za co? Ako ste riesili utlmenie bolesti dietata? A s hygienou ste to mali ako? Rada si precitam vase skusenosti a rady....Dakujem

butterfly333
19. feb 2016

@nito možem sa len spýtat prečo mu idu robit obriezku??z akeho dovodu nejakeho naboženskeho??

zuz02
19. feb 2016

@nito neviem ti poradit ohladom Martina, my sme boli inde, ale synovi robili uplnu obriezku pred dvomi rokmi, mal vtedy vyse 6,5roka. Musel mat uplnu, lebo mu predkozka nijako nesla stiahnut, bola primala a sposobovala mu uz problemy pri cikani. Boli sme vramci jednodnovej chirurgie, rano prisiel a vecer sme ho uz brali domov, kedze nemal problemy. Po oper., ked sa zobudil, krical, bolelo ho to, potom sa uz upokojil. Doma sme mu pipika pravidelne macali v repiku, musel ho mat cely ponoreny, aby sa mu stehy postupne uvolnili. No bol to cirkus, ale zvladli sme. Tie prve dni boli, samozrejme, najhorsie. Potom to uz slo. Aj ked dostat ho do sprchy s tym, ze ideme namacat pipika, bol boj. Ale nedalo sa inak. Predkozka bola mala a mal s tym problem. Musela ist prec. Teraz po vyse dvoch rokoch je uz zvyknuty a neriesi, ze nema ziadnu.

nito
autor
21. feb 2016

@butterfly333 kedze sme krestania' tak asi tazko 🙂..... Ma urcite problemy' ktore je nutne riesit teraz...ma hypospadiu' ktoru nie je nutne zoperovat, ale nakolko pri hypospadii je uvolnena predkozka a v neskorom veku by sa uplne uvolnila, bolo by to neesteticke ale mal by ajburcite zdravotne problemy....Takze bolo na nas, ci mu to dame spravit teraz alebo sa rozhodne sam....myslim si, ze lepsie je to dat spravit mensiemu dietatu' ako by to mal riesit v dospelosti...male dieta ma lepsiu rekonvalescenciu a na takyto zakrok zabudne....

butterfly333
21. feb 2016

@nito aha prepač len som nevedela prečo ta obriezka nenapadlo ma že zo zdrav,dovodov tak prajem aby bol malý v poriadku.

gin124
2. apr 2016

@nito

Při hypospasii se nemá provádět obřízka, ale ze zcela jiného důvodu. Někdy je později je potřeba provést reoperaci a předčasným odstraněním předkožky je zničen vzácný materiál, který je pro to použitelný a je ho těžké nahradit. Tím by došlo k fatální chybě, kterou udělali před lety v Praze na Bulovce. Okopíruju tu jeden starý příspěvek:

Ahoj, mám také 8mi letého syna s hypospádií. Operace na 2letech na Bulovce, měl jen cévku asi týden. Pak se nám udělala píštěl, takže po roce znovu, zase vypadli stehy takže za rok znovu a zase se to nepovedlo, takže se rozhodli pro obřízku. Moč. trubici má přesně na hraně žaludu. Teď nám při kontrole řekli, že by to chtělo ještě jednu operaci, že sice vše funguje jak má, ale mohl by být neplodný, protože to nedostříkne tam kam by mělo. A teď babo raď. Mám ho znovu nechat podstoupit pro něj velmi bolestivou operaci, a nebo doufat že se smíří s tím, že v tom horším případě půjdou se svou ženou na oplodnění? Dnes už je to skoro normální. Řekli mi, že se ta operace nemusí povést a pak by následovaly další reoperace. Straší mě vědomí, že to bude ještě horší, než je to teď a on ty operace opravdu hodně špatně nesl. Ještě mám dotaz na někoho, kdo si to nechal udělat. Pokud mu to ústí trubice posunou ještě výše, museli by mu vzít kůžičku, kterou berou asi z předkožky ale on žádnou po obřízce nemá. Někde jsem četla že to někomu brali ze stehna.Ale jde mi spíše o to, že jak potom přehrnou ten žalud k sobě aby to vytvořilo tunýlek, když se mu potom ztopoří a nabyde krví, aby ho to nějak netáhlo a nebo dokonce neprasklo. I kdyby to bylo,,jen

Tu předkožku nesmyslně předčasně amputovali a teď chybí nejvhodnější materiál k provedení nutné reoperace.

Samozřejmě, že až je vše hotové, je vhodné tu předkožku, která má nepřirozený tvar odstranit, ale ne dříve, jak se to stalo na té Bulovce. Pokud to nějaký doktor udělá, tak je s odpuštěním manták.

lucka1109
5. feb 2020

@nito Dobry den, prosim Vas kde v Martine robia obriezku deti vramci jednodnovej starostlivosti? Nam v Ziline dali ako moznost jedine 3 dnovu hospitalizaciu. Dakujem

nito
autor
6. feb 2020

@lucka1109 normálne v nemocnici. V jeden deň sme prišli, na druhý deň ho operovali a išiel domov. Keby sme boli z blízka, tak by sme mohli prísť až v deň operácie.

gin124
7. feb 2020

@lucka1109 A je tu nuné? Ve skutečnosti jde o mrzačení pohlavního orgánu, které může oběti přivodit těžké problémy v sexuálním životě nebo problémy psychické nebo obojí. Jedinou zdravotní indikací u dítěte je BXO a to ještě pouze v 50% případů. Jinak jde o UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ a u dotyčného lékaře o TĚŽKÉ PORUŠENÍ LÉKAŘSKÉ ETIKY.

gin124
7. feb 2020

@nito Menšímu, dnes je prokázáno, že opak je pravdou, že se jedná pouze o rozšířený mýtus. U Afarů přešli z tohoto důvodu, velice zcestného, na obřezávání holčiček v batolecím věku, dříve je obřezávali jako čtrnácileté.

Plastický chirurg MUDr David Tomášek, který mimo jiné provádí i obřízky dospělých na jejich přání na doaz jedné takové matky odpověděl: "Nemohu Vám v tomto posloužit, proože nemám atesttaci na operování dětí, ale i kdybych tu atestaci měl, tak bych Vám přesto neposloužil, protože to považuju za ZNEUŽITÍ A ZNÁSILNĚNÍ DÍTĚTE. Vy se máte postarat jedině o to, aby váš syn měl tu předkožku funkční."

Já to lépe než MUDr Tomášek vystihnout nedovedu.

gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nito
autor
8. feb 2020

@gin124 ja som poskytla danú informáciu, nakoľko ma o ňu žiadali. Pokiaľ prosím nevidíte zdravotnú dokomrntaciu a pridružené diagnózy, tak prosím nesudte. Ja som o vašu radu neziadala a bola naozaj scestná. Mate veľmi málo informácií o tomto zákroku.....

lucka1109
8. feb 2020

@gin124 Boli sme u 3 roznych doktorov a dufali, ze nam daju šancu a niečo vymyslia. Ale žial 🙁. Jeden nam dal ešte dva týždne s tym ze mame skusit macerat zo slezu a triamcinolon. Vraj je šanca na 10% 😢. Skúšame a veríme

lucka1109
8. feb 2020

@nito Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Pokúsim sa vybaviť radšej tam. Snáď všetko dobre dopadne.

gin124
8. feb 2020

@nito Ta odpoveď nebyla zcestná, tak to píšou lékaři. Naopak, vy jste vůbec doteď neznala problémy syna lucky1109. Ani já ne.

gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
9. feb 2020

Nejde o spam, ale jde o citaci ze z téměř čtvrtletí starého článku z britského deníku Indipendent.

gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wooshka
9. feb 2020

@lucka1109 tri dni hospitalizacie maleho dietata koli cirkumcizii, to su s prepacenim masiari z minuleho storocia. Uz jedna noc v nemocnici po takto malom zakroku je uplne zbytocna, ak nenastanu komplikacie, ale budiz.

Kazdopadne, silno by som hladala moznosti a informacie, ci je skutocne nevyhnutne cirkumciziu robit. neviem, aku ma syn indikaciu, ale ak je to fimoza bez pridruzenych komplikacii, asi by som skusila este vyhladat ineho odbornika alebo tomu skusila dat cas.

gin124
9. feb 2020

Přesně tak, fimóza, pokud je pouze fyziologická není vůbec indikací k obřízce.

gin124
9. feb 2020

Ještě tu tu okopíruju něco staršího na mou adresu ohledně mé osvětové činnosti, a to kvůli smazání mého příspěvku, který zdejší redakce, odstranila, myslím si že nespravedlivě, jako spam:

tonka28

28. júl 2016
@gin124 tak a sme po návšteve lekára... 🙂 podotýkam po NAVSTEVE nie hospitalizácii 😀 😀 operácia ZRUSENA !! Po 3 týž. používania TRIAMCINOLU syn sám dokázal stiahnuť 😎 a masť som doporučila už 3 mamičkám (paradoxne aj sestričke na urologii - neverila ked sme tam prišli a že má podobný problém jej syn o 1-2 r mladší od môjho) takže Vám chcem v mene syna podakovať!!! 🙂

lucka1109
9. feb 2020

@wooshka Vysvetlili nam, ze ma zjazvenu fimozu. Dali nam este ten triamcinolon ale to ze u nas zaberie je na 10%. Dufame, mastime a robime maceraty zo slezu.

gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
9. feb 2020

Jinak jsem zjistil, že MUDr Staněk má na svých stránkách nově též poradnu pro rodiče

https://www.predkozka.info/poradna/

Rozhodně Vám poradí lékař s příslušnou atestací lépe než já.

jana005
9. feb 2020

@lucka1109 ahoj, môj manžel má úplnú obriezku, robili mu ju ako siedmakovi.
A nemá žiadnu traumu

nito
autor
9. feb 2020

@gin124 prosím nespamujte tu plochu nezmyselnými a nepodlozenymi faktamy. Sme mamy svojich detí, pridávame si tu svoje skúsenosti. Prosím o opustenie tejto diskusie.....

gin124
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gin124
9. feb 2020

@jana005 I když většina mužů kvůli obřízce žádné trauma nemá, tak zhruba 10% kvůli ní trauma má a to velmi těžké. Kdo tím nešťastníkem bude a kdo ne se dopředu odhadnout nedá. Postižený Alexander Bachl dal odkaz na stránky takto postižených, a já, dělám v Německu, jsem na těch stránkách už 6 let, takže mám vše z první ruky.